If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Kakvi sluhove, to Capital pisa oshte predi nova godina, che FIB sigurno shte bude prodadena 2008? To druga banka za prodajba v BG niama. E, CORP, ama tiah shte gi kupi niakoi dreben i edva li shte plati ludi pari.
FIB sigurno shte se prodadat na niakoi kato La Caixa ili podobna goliama banka.
OK taka e, prav si! Men moze bi greshno sa me ucili no zad akciite stoi nai-vece management. Koeficientite ne idvat sami! Licno mnenie
Az gledam ot gledna tochka na ROE i P/B.
V Bulgaria cenata na edna banka pri pridobivane ot chujda v momenta e okolo 4x P/B. Tova vaji v po-goliama stepen za FIB, otkolkoto za CORP, zashtoto e s po-goliamo ROE. CORP e i po-malka i suotvetno po-bezinteresna za chujdite banki i sleddovatelno niama da iziskva takava premia.
A FIB e i edinstvenata banka s mashtab v Bulgaria, koiato ne e sobstvenost na chujd sobstvenik.
OK taka e, prav si! Men moze bi greshno sa me ucili no zad akciite stoi nai-vece management. Koeficientite ne idvat sami! Licno mnenie
Az gledam ot gledna tochka na ROE i P/B.
V Bulgaria cenata na edna banka pri pridobivane ot chujda v momenta e okolo 4x P/B. Tova vaji v po-goliama stepen za FIB, otkolkoto za CORP, zashtoto e s po-goliamo ROE. CORP e i po-malka i suotvetno po-bezinteresna za chujdite banki i sleddovatelno niama da iziskva takava premia.
A FIB e i edinstvenata banka s mashtab v Bulgaria, koiato ne e sobstvenost na chujd sobstvenik.
въпросът ми беше риторичен. за мен коефициентите на банките не се различават особено съществено - сигурно греша като много други. при теб Екуити решенията се основават на анализа и коефициентите, но не съм сигурен това дали важи за всички участници на пазара. това за ПИБа е вярно и може би е така заради моментното състояние на пазара и знаеш от кое хората бързат да се спасяват
Ami realno zad cenite na akciite stoiat niakakvi ochakvani koeficienti.
Taka se pravi i analiz, a ne posle da stava kato s EIBank i smeshnia plach "ne prodavaite na taia cena na belgiicite".
Ako si biaha smetnali koeficientite, niamashe da sa kupuvali na po 130lv, a na 90-100.
въпросът ми беше риторичен. за мен коефициентите на банките не се различават особено съществено - сигурно греша като много други. при теб Екуити решенията се основават на анализа и коефициентите, но не съм сигурен това дали важи за всички участници на пазара. това за ПИБа е вярно и може би е така заради моментното състояние на пазара и знаеш от кое хората бързат да се спасяват
Ami realno zad cenite na akciite stoiat niakakvi ochakvani koeficienti.
Taka se pravi i analiz, a ne posle da stava kato s EIBank i smeshnia plach "ne prodavaite na taia cena na belgiicite".
Ako si biaha smetnali koeficientite, niamashe da sa kupuvali na po 130lv, a na 90-100.
Pri 7.16lv na akcia e ~P/B (2007) 4.3x i P/B (2008) 3.6x.
Razbira se triabva da se gleda P/B 2008, a ne za minalata godina. Ako predpolojim, che pechalbata im za 2008 shte e okolo 20m lv, to cenata na akcia triabva da e max 6.95lv.
FIB i CORP turguvat v momenta na po-dobri niva. FIB opredeleno e po-dobra i po-evtina ot CCB v momenta.
CCB не заслужава да е по-скъпа от CORP, особено като без печалбите от търговия с капиталови инструменти, деривати и валутна търговия има загуба
Ти чуваш ли се какви глупости дрънкаш да ми сравняваш КОРП с ЦКБ...хехехехе, че кой беше чувал за КОРП преди ИПО-то..., а и това е доста малка банка не се заблуждавай...
ЦКБ е поне 2-пъти по-читава...
a oт кога цкб е толкова на мода?
На тези цени 7,20лв за ЦКБ и 85лв за КОРП, познай....
моля?! вместо цена на акция гледай капитализацията
Абе аз я гледам и ЦКБ ми е страшно подценена....а ти имаш още да се взираш и да учиш явно...
CCB не заслужава да е по-скъпа от CORP, особено като без печалбите от търговия с капиталови инструменти, деривати и валутна търговия има загуба
Ти чуваш ли се какви глупости дрънкаш да ми сравняваш КОРП с ЦКБ...хехехехе, че кой беше чувал за КОРП преди ИПО-то..., а и това е доста малка банка не се заблуждавай...
моля?! вместо цена на акция гледай капитализацията
Коментар