IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex
    даже е добър,
    ако махнеш загубите от инвестиции идва към 11 мил

а миналогишната когато е била 9.5 мил, 6.3 мил са от акции

Имат 24-25% ръст на приходите от лихви
    Като махнеш врътката от миналото тримесечие, даже са на загуба сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex
      даже е добър,

Загубите от инвестиции според мен са заради подпирането на Зърнени...
      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• даже е добър,

Коментар

• Има отчет.

Не е добър на пръв поглед.
          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
            Първоначално изпратено от EquityPrivate
            Първоначално изпратено от ATILA
            Именно заради такива "изненадки", банките си имат (или ще създадат) АДСИЦ-и....

Конкретно ЦКБ им такъв!

С какви имоти мислиш, че се пълни портфолиото му?!
            Banka niama pravo da se zanimava s imoti, taka che hotelite niama kak da si gi prasnat na balance sheet-a. Tova ne sam si go i pomislial.
            Vuprosat e che slagaiki gi v REIT ne si reshavat problema. Te si iskat parite, a ne prosto da se praviat, che gi niama.
            Те ТИМ си падат по такива гимнастики. АДСИЦ купува хотела със заем от (примерно) ... ЦКБ. И банката вече има редовен кредит . Така че в баланса може и нищо лошо да не открием. Какво е на практика е съвсем отделен въпрос.
            ТИМ, ако ти вземат хотела са ти го взели казват, дайте сега някакви параметри, че ми олеквате и двамата

Коментар

• Equity,
              След портфейлите от ЦК, сега хващаш кредитите. Стегни се малко. Не се подавай на паника. Това за хотелите, въобще не е новина. ЦКБ, за разлика от други банки, като БАКБ, например, няма големи експозиции там. През последните около две години, банката се стреми приоритетно да се развива в банкирането на дребно (потребителски и жилишни кредити за физически лица). Лихвите им са високи, затова дори корпоративните клиенти, свързани с мажоритарите, предпочитат да се финансират от други банки, като И ЕФ Джи Юробанк, Булбанк и др. Според мен новите им корпоративни клиенти са сравнително малко, а старите са добре познати и контролирани. Преди година и повече банките работеха с ефективно LTV (loan to value) най-много 50%-60%. Цените на ипотекираните имоти трябва да паднат с над 40%-50% за да реализират кредиторите реални загуби. Вероятно и такива случаи ще има, но едва ли ще е масово явление.
              Кризата естествено не е за подценяване, растежът в банковия сектор ще спре за кратко, поне докато тръгнат еврофондовете, а те рано или късно ще тръгнат.
              Хайде със здраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate

Конкретно ЦКБ им такъв!

Banka niama pravo da se zanimava s imoti, taka che hotelite niama kak da si gi prasnat na balance sheet-a. Tova ne sam si go i pomislial.
                Vuprosat e che slagaiki gi v REIT ne si reshavat problema. Te si iskat parite, a ne prosto da se praviat, che gi niama.
                Те ТИМ си падат по такива гимнастики. АДСИЦ купува хотела със заем от (примерно) ... ЦКБ. И банката вече има редовен кредит . Така че в баланса може и нищо лошо да не открием. Какво е на практика е съвсем отделен въпрос.

Коментар

Конкретно ЦКБ им такъв!

Това ясно, дай данни за какви суми говорим

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA

Конкретно ЦКБ им такъв!

Коментар

• Именно заради такива "изненадки", банките си имат (или ще създадат) АДСИЦ-и....

Конкретно ЦКБ им такъв!

Коментар

Първоначално изпратено от daskal
                        Equity,
                        За Татарстан си прав. Грешката е моя. Що се отнася до портфейлите, които цитираш, за първото тримесечие на 2008, банката отчита 2.5 млн. лв. загуби. Толкова могат да се очакват и за това тримесечие, или малко повече. Иначе имам оптимистични очаквания що се отнася до нетните приходи от лихви и дивиденти. По-долу ти пускам цитат от счетоводната им политика

"През първото тримесечие на 2008 год. финансовите активи, държани за търгуване и за продажба са оценени по справедлива стойност, когато за тях е публикувана котировка на активен пазар, а когато такава котировка не е била на лице, те са оценявани по себестойност."

Междудругото предишните ти постове ми допадаха повече. Явно и при теб песимизма вече е наделял, щом с динамиката на цената обясняващ финансовото състояние, а не обратно, както винаги си го правил. Имам акции тук и явно още дълго ще ги имам за съжаление. Горното не е препоръка.
                        Ne znam dali dnes si vidial novinata, che po moreto bankite stavat sobstvenici na 3-4 hotela vseki den - prosto sobstvenicite im ne mogat da pogasiavat dulga i bankata vliza vuv vladenie (http://international.ibox.bg/news/id_1558193083)
                        Za tia hoteli kupuvachi estestveno niama.
                        Vsiaka edna ot golemite banki v Bulgaria (CCB vkluchitelno) e davala takiva krediti i sega shte triabva da markirat i eto takiva gluposti i da gi otpisvat. Sreshtu edin takav nepotreben hotel bankata predi tova e imala vzemane, koeto i e vdigalo loan portfolioto. Sega ima aktiv s namalena stoinost, koito moje da triabva da otpishe otchasti.
                        Ta sam vijdash, che pred balansite na bankite ne stoi nishto hubavo v sledvashtata edna godina.

V momenta da si realist ne e sushtoto kato da si optimist. Ne se e sluchilo nishto hubavo, koeto da indikira opraviane na pazara.
                        я дай данни някакви, че от анализатор стана PR

Коментар

• Първоначално изпратено от daskal
                          Equity,
                          За Татарстан си прав. Грешката е моя. Що се отнася до портфейлите, които цитираш, за първото тримесечие на 2008, банката отчита 2.5 млн. лв. загуби. Толкова могат да се очакват и за това тримесечие, или малко повече. Иначе имам оптимистични очаквания що се отнася до нетните приходи от лихви и дивиденти. По-долу ти пускам цитат от счетоводната им политика

"През първото тримесечие на 2008 год. финансовите активи, държани за търгуване и за продажба са оценени по справедлива стойност, когато за тях е публикувана котировка на активен пазар, а когато такава котировка не е била на лице, те са оценявани по себестойност."

Междудругото предишните ти постове ми допадаха повече. Явно и при теб песимизма вече е наделял, щом с динамиката на цената обясняващ финансовото състояние, а не обратно, както винаги си го правил. Имам акции тук и явно още дълго ще ги имам за съжаление. Горното не е препоръка.
                          Ne znam dali dnes si vidial novinata, che po moreto bankite stavat sobstvenici na 3-4 hotela vseki den - prosto sobstvenicite im ne mogat da pogasiavat dulga i bankata vliza vuv vladenie (http://international.ibox.bg/news/id_1558193083)
                          Za tia hoteli kupuvachi estestveno niama.
                          Vsiaka edna ot golemite banki v Bulgaria (CCB vkluchitelno) e davala takiva krediti i sega shte triabva da markirat i eto takiva gluposti i da gi otpisvat. Sreshtu edin takav nepotreben hotel bankata predi tova e imala vzemane, koeto i e vdigalo loan portfolioto. Sega ima aktiv s namalena stoinost, koito moje da triabva da otpishe otchasti.
                          Ta sam vijdash, che pred balansite na bankite ne stoi nishto hubavo v sledvashtata edna godina.

V momenta da si realist ne e sushtoto kato da si optimist. Ne se e sluchilo nishto hubavo, koeto da indikira opraviane na pazara.

Коментар

• Equity,

Коментар

Какви са според теб тези "дивоти" или този път хвърли боб преди да направиш този дълбок извод. Цената пада при символичен оборот, като изключим договорените сделки. Вече всички сигурно са разбрали, че фундамента не влияе на цената. Няма кеш, няма и интерес от чужбина. От местните фондове течовете продължават.
                              Междудругото още преди три месеца изчистиха някои "дивоти" най-вероятно под натиск от страна на Банков надзор. Пакетът от Индустриален холдинг България, така или иначе ще го преоценят в края на тримесечието. Банките в Македония се представят много добре, особено публичните банки. В Татарстан не знам, но едва ли има проблеми.
                              Очаквам отчета да е отличен, но какво от това. Скоро ще се разбере дали съм бил прав.
                              Ami oznachava cialata grafa "Financial instruments held for trading/held for sale" da bude markirana kam nastoiashtite pazarni niva.
                              Tatarstanskata investicia po shapkata na CCB li e napravena? Misleh, che e CHIM.

Коментар

Първоначално изпратено от EquityPrivate
                                Mnogo e zle poziciata. Bankata veche turguva na 1.2x P/B 08, no i nikoi ne znae tochno kolko i e book value-to ako napraviat mark-to-market na vsichkite divotii, s koito sa se nabutali.
                                Какви са според теб тези "дивоти" или този път хвърли боб преди да направиш този дълбок извод. Цената пада при символичен оборот, като изключим договорените сделки. Вече всички сигурно са разбрали, че фундамента не влияе на цената. Няма кеш, няма и интерес от чужбина. От местните фондове течовете продължават.
                                Междудругото още преди три месеца изчистиха някои "дивоти" най-вероятно под натиск от страна на Банков надзор. Пакетът от Индустриален холдинг България, така или иначе ще го преоценят в края на тримесечието. Банките в Македония се представят много добре, особено публичните банки. В Татарстан не знам, но едва ли има проблеми.
                                Очаквам отчета да е отличен, но какво от това. Скоро ще се разбере дали съм бил прав.
                                Чак, отличен отчет, много ме съмнява. Но, все пак и цената е като за един хипотетичен, ужасно слаб отчет. Не е препоръка.

Коментар

Working...
                                X