Първоначално изпратено от dex
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
ОК
-
Първоначално изпратено от dexдаже е добър,
ако махнеш загубите от инвестиции идва към 11 мил
а миналогишната когато е била 9.5 мил, 6.3 мил са от акции
Имат 24-25% ръст на приходите от лихви"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от ATILAИменно заради такива "изненадки", банките си имат (или ще създадат) АДСИЦ-и....
Конкретно ЦКБ им такъв!
С какви имоти мислиш, че се пълни портфолиото му?!
Vuprosat e che slagaiki gi v REIT ne si reshavat problema. Te si iskat parite, a ne prosto da se praviat, che gi niama.. Така че в баланса може и нищо лошо да не открием. Какво е на практика е съвсем отделен въпрос.
Коментар
-
Equity,
След портфейлите от ЦК, сега хващаш кредитите. Стегни се малко. Не се подавай на паника. Това за хотелите, въобще не е новина. ЦКБ, за разлика от други банки, като БАКБ, например, няма големи експозиции там. През последните около две години, банката се стреми приоритетно да се развива в банкирането на дребно (потребителски и жилишни кредити за физически лица). Лихвите им са високи, затова дори корпоративните клиенти, свързани с мажоритарите, предпочитат да се финансират от други банки, като И ЕФ Джи Юробанк, Булбанк и др. Според мен новите им корпоративни клиенти са сравнително малко, а старите са добре познати и контролирани. Преди година и повече банките работеха с ефективно LTV (loan to value) най-много 50%-60%. Цените на ипотекираните имоти трябва да паднат с над 40%-50% за да реализират кредиторите реални загуби. Вероятно и такива случаи ще има, но едва ли ще е масово явление.
Кризата естествено не е за подценяване, растежът в банковия сектор ще спре за кратко, поне докато тръгнат еврофондовете, а те рано или късно ще тръгнат.
Хайде със здраве!
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от ATILAИменно заради такива "изненадки", банките си имат (или ще създадат) АДСИЦ-и....
Конкретно ЦКБ им такъв!
Vuprosat e che slagaiki gi v REIT ne si reshavat problema. Te si iskat parite, a ne prosto da se praviat, che gi niama.. Така че в баланса може и нищо лошо да не открием. Какво е на практика е съвсем отделен въпрос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от ATILAИменно заради такива "изненадки", банките си имат (или ще създадат) АДСИЦ-и....
Конкретно ЦКБ им такъв!
Vuprosat e che slagaiki gi v REIT ne si reshavat problema. Te si iskat parite, a ne prosto da se praviat, che gi niama.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILAИменно заради такива "изненадки", банките си имат (или ще създадат) АДСИЦ-и....
Конкретно ЦКБ им такъв!
Vuprosat e che slagaiki gi v REIT ne si reshavat problema. Te si iskat parite, a ne prosto da se praviat, che gi niama.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от daskalEquity,
За Татарстан си прав. Грешката е моя. Що се отнася до портфейлите, които цитираш, за първото тримесечие на 2008, банката отчита 2.5 млн. лв. загуби. Толкова могат да се очакват и за това тримесечие, или малко повече. Иначе имам оптимистични очаквания що се отнася до нетните приходи от лихви и дивиденти. По-долу ти пускам цитат от счетоводната им политика
"През първото тримесечие на 2008 год. финансовите активи, държани за търгуване и за продажба са оценени по справедлива стойност, когато за тях е публикувана котировка на активен пазар, а когато такава котировка не е била на лице, те са оценявани по себестойност."
Междудругото предишните ти постове ми допадаха повече. Явно и при теб песимизма вече е наделял, щом с динамиката на цената обясняващ финансовото състояние, а не обратно, както винаги си го правил. Имам акции тук и явно още дълго ще ги имам за съжаление. Горното не е препоръка.
Za tia hoteli kupuvachi estestveno niama.
Vsiaka edna ot golemite banki v Bulgaria (CCB vkluchitelno) e davala takiva krediti i sega shte triabva da markirat i eto takiva gluposti i da gi otpisvat. Sreshtu edin takav nepotreben hotel bankata predi tova e imala vzemane, koeto i e vdigalo loan portfolioto. Sega ima aktiv s namalena stoinost, koito moje da triabva da otpishe otchasti.
Ta sam vijdash, che pred balansite na bankite ne stoi nishto hubavo v sledvashtata edna godina.
V momenta da si realist ne e sushtoto kato da si optimist. Ne se e sluchilo nishto hubavo, koeto da indikira opraviane na pazara.я дай данни някакви, че от анализатор стана PR
Коментар
-
Първоначално изпратено от daskalEquity,
За Татарстан си прав. Грешката е моя. Що се отнася до портфейлите, които цитираш, за първото тримесечие на 2008, банката отчита 2.5 млн. лв. загуби. Толкова могат да се очакват и за това тримесечие, или малко повече. Иначе имам оптимистични очаквания що се отнася до нетните приходи от лихви и дивиденти. По-долу ти пускам цитат от счетоводната им политика
"През първото тримесечие на 2008 год. финансовите активи, държани за търгуване и за продажба са оценени по справедлива стойност, когато за тях е публикувана котировка на активен пазар, а когато такава котировка не е била на лице, те са оценявани по себестойност."
Междудругото предишните ти постове ми допадаха повече. Явно и при теб песимизма вече е наделял, щом с динамиката на цената обясняващ финансовото състояние, а не обратно, както винаги си го правил. Имам акции тук и явно още дълго ще ги имам за съжаление. Горното не е препоръка.
Za tia hoteli kupuvachi estestveno niama.
Vsiaka edna ot golemite banki v Bulgaria (CCB vkluchitelno) e davala takiva krediti i sega shte triabva da markirat i eto takiva gluposti i da gi otpisvat. Sreshtu edin takav nepotreben hotel bankata predi tova e imala vzemane, koeto i e vdigalo loan portfolioto. Sega ima aktiv s namalena stoinost, koito moje da triabva da otpishe otchasti.
Ta sam vijdash, che pred balansite na bankite ne stoi nishto hubavo v sledvashtata edna godina.
V momenta da si realist ne e sushtoto kato da si optimist. Ne se e sluchilo nishto hubavo, koeto da indikira opraviane na pazara.
Коментар
-
Equity,
Коментар
-
Първоначално изпратено от daskalКакви са според теб тези "дивоти" или този път хвърли боб преди да направиш този дълбок извод. Цената пада при символичен оборот, като изключим договорените сделки. Вече всички сигурно са разбрали, че фундамента не влияе на цената. Няма кеш, няма и интерес от чужбина. От местните фондове течовете продължават.
Междудругото още преди три месеца изчистиха някои "дивоти" най-вероятно под натиск от страна на Банков надзор. Пакетът от Индустриален холдинг България, така или иначе ще го преоценят в края на тримесечието. Банките в Македония се представят много добре, особено публичните банки. В Татарстан не знам, но едва ли има проблеми.
Очаквам отчета да е отличен, но какво от това. Скоро ще се разбере дали съм бил прав.
Tatarstanskata investicia po shapkata na CCB li e napravena? Misleh, che e CHIM.
Коментар
-
Първоначално изпратено от daskalПървоначално изпратено от EquityPrivateMnogo e zle poziciata. Bankata veche turguva na 1.2x P/B 08, no i nikoi ne znae tochno kolko i e book value-to ako napraviat mark-to-market na vsichkite divotii, s koito sa se nabutali.
Междудругото още преди три месеца изчистиха някои "дивоти" най-вероятно под натиск от страна на Банков надзор. Пакетът от Индустриален холдинг България, така или иначе ще го преоценят в края на тримесечието. Банките в Македония се представят много добре, особено публичните банки. В Татарстан не знам, но едва ли има проблеми.
Очаквам отчета да е отличен, но какво от това. Скоро ще се разбере дали съм бил прав.
Коментар
Коментар