IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Влязъл си ... или по-скоро ... си пуснал в ... касичката на ТИМ
    Там ключето за касичката го държи ... ТИМ

ЦКБ има дадености да е много добра банка, само дето като част от много голяма иномическа групировка май си има по-важни приоритети от миноритарните акционери и печалбата

Ама ти си знаеш ... каквото там си знаеш
    Не мисля да ти давам съвети - гледам, че и без съвети се справи добре при петрола и табаците

Първоначално изпратено от meche_cveti93
    Valuator , оня ден видях "промоция" на 3.5 лв. и аз си взех и сега почвам да се просвещавам , къде съм влязъл..... шегувам се .... но пък се образовам в банките ... нали прекъснах обучението при ПИБ.......

Коментар

• От тези няколко изречения успях да навържа, че според теб увеличението на капитала на ЦКБ би била позитивна новина, така ли???
      ОК , ти си песимист и с теб ми е забранено да говоря от госпожата....
      но моето мнение , че това зависи от мажоритара......как ще го направи......

Коментар

• Valuator , оня ден видях "промоция" на 3.5 лв. и аз си взех и сега почвам да се просвещавам , къде съм влязъл..... шегувам се .... но пък се образовам в банките ... нали прекъснах обучението при ПИБ.......

Коментар

• Според мен, се чака да се изкупят още бройки на тези ниски цени, и тук ще последва изтрелване. Просто, като може, що да не се купува на ниското, като лично аз, не разбирам продавачите.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
            Pri CCB ima i drugo. Veche prinadleji na ikonomicheska grupa i niama da bude prodadena. Tuk gi niama ochakvaniata kato pri CORP i FIB.
            EquityPrivate , очаквания за продажба ....не .... но увеличение на капитала в близко време......да . Та тая икономическа група..... емисионната стойност .... левче ли ще бъде..... при това положение..... та така ,че и тук има някакви очаквания.....
            От тези няколко изречения успях да навържа, че според теб увеличението на капитала на ЦКБ би била позитивна новина, така ли???

Коментар

• Мече, да не би ти да увеличаваш капитала

Коментар

• Pri CCB ima i drugo. Veche prinadleji na ikonomicheska grupa i niama da bude prodadena. Tuk gi niama ochakvaniata kato pri CORP i FIB.
                EquityPrivate , очаквания за продажба ....не .... но увеличение на капитала в близко време......да . Та тая икономическа група..... емисионната стойност .... левче ли ще бъде..... при това положение..... та така ,че и тук има някакви очаквания.....

Коментар

EquityPrivate , малко съм лаик ,но тук го смятам под 2...... ти какво ще кажеш.....
                  Na baza 2008 e pod 2x. Kak smiatash novia capital? Tam triabva da e 1x1, bez multiplikator ili s po-nisak.

Capitalat kam kraia na 2008 e usloven. Ako napraviat zaguba, tova momentalno namaliava sobstvenia capital.

Pri CCB ima i drugo. Veche prinadleji na ikonomicheska grupa i niama da bude prodadena. Tuk gi niama ochakvaniata kato pri CORP i FIB.

Коментар

• EquityPrivate , малко съм лаик ,но тук го смятам под 2...... ти какво ще кажеш.....

Коментар

EquityPrivate , прав си за призраците и скелетите в гардероба..... но преди няколко месеца заедно с призраците беше направил анализ ... за цена над 10 лева ..... призраците три пъти ли нарастнаха от тогава....
                      Анализите се базират на публичната информация, а специално при банките цената им се определя от това колко собствен капитал имат и това се умножава по мултипликатор.
                      И двете са variables.
                      Мултипликаторът зависи специално от това до колко инвеститорите са готови да придобият една финансова институция. Преди година за Българските банки беше по-скоро 4х капитала, а сега е по-скоро 3х.
                      Същият феномен го имаше в Украйна преди години. Тогава банки се продаваха за по 6х капитала, а в момента има 4, които се продават от няколко месеца и никой не ги иска дори и под 5х.
                      Та анализът се прави към определен момент и дава индикация за цена на банката базирана на определена стойност на капитала и мултипликатора. И двете се променят с времето.

Коментар

• EquityPrivate , прав си за призраците и скелетите в гардероба..... но преди няколко месеца заедно с призраците беше направил анализ ... за цена над 10 лева ..... призраците три пъти ли нарастнаха от тогава....

Коментар

и затова печалбата им пада на годишна база
                          евалата
                          пробата , тука играят и други фактори...., а и днес мина едно пакетче от 140 к на 3.6 ..... досети се какво е..... , а ти как смяташ нормална ли е сегашната капитализация на банката...... и дали цената и е 120-140 мил. евро............ ако се продаваше.....
                          Тук "ако" е ключовата дума. Ако се продаваше, можеше и цената да е различна. Не казвам по-висока, защото по време на дю дилиджънса при една банка могат да лъснат много скрити в гардероба скелети - кредити към свързани лица и фирми, депозити на свързани лица, които ще бъдат изтеглени в деня, в който банката се продаде и др.

Коментар

• и затова печалбата им пада на годишна база
                            евалата
                            пробата , тука играят и други фактори...., а и днес мина едно пакетче от 140 к на 3.6 ..... досети се какво е..... , а ти как смяташ нормална ли е сегашната капитализация на банката...... и дали цената и е 120-140 мил. евро............ ако се продаваше.....

Коментар

http://pazari.dnevnik.bg/show/?storyid=534156
                              Много е зле банката ..... , но в главите на конкуренцията....
                              и затова печалбата им пада на годишна база
                              евалата

Коментар

• http://pazari.dnevnik.bg/show/?storyid=534156
                                Много е зле банката ..... , но в главите на конкуренцията....

Коментар

Working...
                                X