IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• nevermind, по времето когато са купувани пакетите не съм следил. По спомен - имаше правено репо при булбанк и ако не се лъжа при обявяване на на процента имаше и друг пакет, но не си спомням а ме мързи в момента да проверя. За BA-CA не беше ли за участие в индекс на виенската борса?

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
      като гледам р/е и т.н. показатели на цкб едва ли не скоро ще я национализират като отвъдокеанските банки макар, че тя е една крачка пред тях търговска си е била винаги нали?
      естествено не е препоръка и имам акции
      колко беше номинала
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• като гледам р/е и т.н. показатели на цкб едва ли не скоро ще я национализират като отвъдокеанските банки макар, че тя е една крачка пред тях търговска си е била винаги нали?
        естествено не е препоръка и имам акции
        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Re: цкб

Първоначално изпратено от Иво Орозов
          Хане, базата на акцонерите на двете е много различна.
          Освен това единия мажоритар сам си поддържа цената, а при другите няма (или не съм засякъл) такива опити. Тук още преди около месец започна доста сериозен натиск - мога да си го обясня само с излизане от позиция на голям инвеститор( група по-малки), като вероятно става дума за чужденци. Ако тези съждения са верни, то в зависимост от кешовата необходимост и наличните акции на продавача/ите цената потенциално може още бая да падне. Аз от 3.8 насам се ослушвам, но още ме е страх да вляза.

tuk ne bqha li napravili edin ne maluk paket BA-CA?
          ako ne se luj imash daje dosta novini v mediite za tazi pridobivka.... ili ve4e sa napusnali tozi korab?

Коментар

• За мен проблема е, че при тази ситуация банката не може да печели. Лихвеният диференциал е прекалено малък, защото явно ЦКБ я има за да обслужва групата на ТИМ и нищо повече. Освен това не може да се наложи в нито една услуга. Затова и не очаквам печалбите й да растат, напротив.

Коментар

• цкб

Хане, базата на акцонерите на двете е много различна.
              Освен това единия мажоритар сам си поддържа цената, а при другите няма (или не съм засякъл) такива опити. Тук още преди около месец започна доста сериозен натиск - мога да си го обясня само с излизане от позиция на голям инвеститор( група по-малки), като вероятно става дума за чужденци. Ако тези съждения са верни, то в зависимост от кешовата необходимост и наличните акции на продавача/ите цената потенциално може още бая да падне. Аз от 3.8 насам се ослушвам, но още ме е страх да вляза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                Абе тука капитализацията падна до 244 млн. лв, незнам ама ако я сравна с КОРП. при която е към 530 млн. и е в пъти по-малка от ЦКБ, що за малоумници продават
                добро сравнение с Корп. Къде е истината обаче ?

Коментар

• Абе тука капитализацията падна до 244 млн. лв, незнам ама ако я сравна с КОРП. при която е към 530 млн. и е в пъти по-малка от ЦКБ, що за малоумници продават

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                    Първоначално изпратено от Optic
                    [P/BV към наст. момент не е достатъчен критерий за инв. решение. Трябва да се прогнозира и бъдещото развитие.
                    Така е, аз за себе си съм премислил какво може да е и се въздържам от покупки. Но съм казал, че в тези тежки времена няма да слагам допълнително сол в раната, така че бях дотук
                    eто това се опитвам да си обясня сам на себе си от няколко дни

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
                      [P/BV към наст. момент не е достатъчен критерий за инв. решение. Трябва да се прогнозира и бъдещото развитие.
                      Така е, аз за себе си съм премислил какво може да е и се въздържам от покупки. Но съм казал, че в тези тежки времена няма да слагам допълнително сол в раната, така че бях дотук

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                        Първоначално изпратено от Optic
                        Първоначално изпратено от ATILA
                        Първоначално изпратено от Viper
                        Някой се обърка, ми се струва
                        хахахах!

Дали?!

Хахахаха!
                        Според мен логиката е следната: очаква се повишаване на лихвите по кредитите, което ще увеличи и приходите на банката.

Привлечените средства на банката са главно от "Граждани и домакинства" - 770 038 хил. лв и "Институции, различни от кредитни" - 608 687 хил. лв (от отчета към 30.06.2008). Тоест, ресурса им не се влияе директно от оскъпяването на междубанковите кредити.
                        Депозитите да не са направени от гражданите Т, И и М? Това в кръга на шегата, и те да са няма лошо. В момента обаче много банки и по света и в региона се търгуват под счетоводната си стойност (и то банки със солидни печалби). Така че не виждам какво й е ниското на цената на ЦКБ на общия фон.
                        P/BV към наст. момент не е достатъчен критерий за инв. решение. Трябва да се прогнозира и бъдещото развитие.
                        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
                          Първоначално изпратено от ATILA
                          хахахах!

Дали?!

Хахахаха!
                          Според мен логиката е следната: очаква се повишаване на лихвите по кредитите, което ще увеличи и приходите на банката.

Привлечените средства на банката са главно от "Граждани и домакинства" - 770 038 хил. лв и "Институции, различни от кредитни" - 608 687 хил. лв (от отчета към 30.06.2008). Тоест, ресурса им не се влияе директно от оскъпяването на междубанковите кредити.
                          Депозитите да не са направени от гражданите Т, И и М? Това в кръга на шегата, и те да са няма лошо. В момента обаче много банки и по света и в региона се търгуват под счетоводната си стойност (и то банки със солидни печалби). Така че не виждам какво й е ниското на цената на ЦКБ на общия фон.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA
                            хахахах!

Дали?!

Хахахаха!

"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Ami mai e vreme da se razbere uvelichenieto koi zapisa , koi go plati i na kakva cena ???
                              Ta moge i da vidim okolo 2,2-2,4 ceni...ne e preporaka

Коментар

• пазарът е луднал малко, ама може би е нормално да е такъв

Коментар

Working...
                                X