If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Консорциумът "Nikola-wannarock-INSIDER-A-EquityPrivate-franky4fingers" счита че опоменатата цена за Общинска банка е абсурдна.
Според мен никак не е абсурдна, напротив, най-вероятно целта е банката да не бъде продадена НИКОГА. За тази банка, единствено възможен купувач според мен е г-н Ковачки, а той едва ли ще плати тази цена. Друг възможен купувач е някой като ЦКБ, например, но и те няма да платят толкова, така че, най-вероятно банката ще си остане общинска, но управлявана от г-н Ковачки. Според мен за г-н Ковачки това е нещо като "няма по-хубава кола от служебната".
Не е препоръка, просто една свободна конспиративна теория.
Коментар
Anton Chigurh
Консорциумът "Nikola-wannarock-INSIDER-A-EquityPrivate-franky4fingers" счита че опоменатата цена за Общинска банка е абсурдна.
60 хил. лв. за съвети за продажбата на Общинска банка
25 Ноември 2008 | 14:48
Консорциумът "Аржил-Камбуров-Трансакта-Мур Стивънс Булмзар" ще получи 60 000 лв. хонорар за доклад за правното състояние, приватизационната оценка и стратегията за приватизацията на дяловете на фирми на Столична община, които имат акции в Общинска банка.
Консорциумът е анализирал акционерното участие на Столична община, Софийски имоти, Паркинги и гаражи, ВиК, Озеленяване и Софинвест в банката. Със заповед на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов в срок от 14 дни Общинската агенция за приватизация трябва да плати хонорара на консорциума, изготвил анализа.
Продажбата на акционерното участие на София в Общинска банка ще се извърши чрез публичен търг с явно наддаване. Обект на продажбата са 1 763 596 обикновени поименни акции, които представляват 70.54% от капитала на местната власт в Общинска банка.
Общинският съвет задължава Столична общинска агенция за приватизация при стартирането на тръжната процедура да се определи начална цена от 218 млн. лв. за акциите на местната власт. Парите от продажбата на банката ще бъдат разпределени между общинските фирми, които в момента имат дялове в банката.
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар