на кого е този аисберг
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Spiritus,
не се шашкай... може съвсем скоро да те огрее слънцетоспоко
--- ех зависи колко % искаш да направиш де...
мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на акции и каквото и да е било
Първоначално изпратено от Spiritusабе незнам за вас ама аз си купувам на тази евтиния тук. Средната ми цена вече е 0.85 и ще продължа да купувам. Риска ми е да пия една вода, което ме съмнява да стане с ЦКБ-то. Така че след 1-3 години ще открия депозит в банката с печалбатаМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
".....Подготвяните промени в Наредба 9 ще удължат сроковете на просрочия по кредити, след които банките са длъжни да начисляват по-големи провизии. Сега всеки кредит, който не се обслужва повече от 60 дни, се обявява за нередовен (което задължава банката да начисли провизия в размер на 50% от сумата). Кредити, които не са обслужвани повече от 90 дни, директно се смятат за загуба и се провизират на 100% от банката.
С новите изменения в наредбата тези срокове ще бъдат променени съответно на 90 и 180 дни. Това означава, че банките и длъжниците им ще получат отсрочка от няколко месеца. Много често длъжниците имат проблем с обслужването на кредитите, защото самите те имат несъбрани вземания от техни клиенти. Промяната ще даде възможност на някои от длъжниците да намерят начин да си погасят кредита, без да се налага банките да им прибират обезпеченията. "Фирмите не са виновни, че са правили бизнес плановете си при други условия на икономическата среда и кредитиране", коментира банкер.
Ефектът ще е по-голям за фирмите, отколкото за физическите лица. За един потребителски кредит няма голямо значение дали забавянето е 90 или 180 дни - щом клиентът не е плащал три месеца вноските си, едва ли ще го направи след това. Но за фирмите три месеца време са от значение - така те ще получат шанс да си преструктурират другите задължения и да си съберат своите вземания. От друга страна, банките няма да се налага да провизират още след 90-ия ден, което им яде от капиталовия ресурс за ново кредитиране.
По този начин регулациите на БНБ се връщат на равнището от 2003 г. Тогава срокът за отнасяне на един кредит в загуба също беше 180 дни. Заради кредитната експанзия след това БНБ на два пъти променяше тези срокове с по-рестриктивни (първо на 120, а после на 90 дни). Практиката в света обаче познава и по-дълги периоди за провизиране. В Гърция например заемите се броят за несъбираеми, ако просрочието е повече от 360 дни....."
Източник: Капитал Брой 4, 30 януари
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бантустански добитъкТака е като не четеш какво ти пишат хората. Казах, че фундамнеталният анализ НЕ Е НАУКА. Той е повече средство за манипулация. Мажоритарите знаят какво използват хората и гласят числата както си искат в отчета за да подведат стадото. Затова и сега такива като тебе реват на умряло.
А от кога си регистриран не ми дреме изобщо. Ако си мислиш, че колкото по-отдавна значи много ги разбираш, ще трябва да те разочаровам. Те Пепи и Императора са от 100 години ама от хипер печлба сега са на хипер загуба като последните бунаци. И двамата не знаят и счетоводен баланс какво е.
Не е препоръка.
Първоначално изпратено от ssssКогато започнах да пиша във форума преди много години (регистрацията ми е от 2005 година защото тогава се въведе процеса на регистрация) аз мислех че ще си пишем "по научно му", с аргументи, вкл. графики и т.н.защото това е специализиран форум.
Иначе щях да се регистрирам в бг мама и да си пускам слухове на воля.
Обаче новорегистрираните като Г-н добитък не искат да е "по научно му".
Обикновено агресивните, нахъсани да говорят глупости са хора с регистрация от няколко месеца.
Недоръбен с овчартската тояга добитък!
Коментар
-
SoKoLoV
Пример в това отношение е Факушка,вижте какво и как пише и това е достатъчно,но и доста глупаво
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от NikolaДобре взимам си бележка. Повече няма да манилулирам общественото мнение с научни глупости, като графики и таблици.Така де, покажи по-сериозно отношение. Споменаването на каквито и да е финансови данни, коефициенти, графики и таблици си е проява на лош вкус. Просто казваш че цената на която и да е акция трябва да падне с поне 50%, а ако падне с толкова пак казваш същото и готово.
Върши работа и точна прогноза, казва се колко трябва да струва акцията, като единственото условие в този случай е цената да е доста под текущата.
Финансовият анализ е лесна работа, защо трябва да го усложняваме с графики и таблици.Сега вече си знам :wink:
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaДобре взимам си бележка. Повече няма да манилулирам общественото мнение с научни глупости, като графики и таблици.Така де, покажи по-сериозно отношение. Споменаването на каквито и да е финансови данни, коефициенти, графики и таблици си е проява на лош вкус. Просто казваш че цената на която и да е акция трябва да падне с поне 50%, а ако падне с толкова пак казваш същото и готово.
Върши работа и точна прогноза, казва се колко трябва да струва акцията, като единственото условие в този случай е цената да е доста под текущата.
Финансовият анализ е лесна работа, защо трябва да го усложняваме с графики и таблици.
Коментар
-
Anton Chigurh
Добре взимам си бележка. Повече няма да манилулирам общественото мнение с научни глупости, като графики и таблици.
Коментар
-
nabludatel,
това е кофтито... напълно съм съгласен с тебе... пишеш нещо и веднага ти пишат напук... а и най-неприятното е като напишеш нещо, и някой почне да ти пише за Иван Костов, Бат Бойко, комунистите, Станишев или т.н. и те питат ти от кой си???
доста ми е неприятно и много често се чудя има ли смисъл да пишеш нещо...
както и да е знаеш за какво говоря...
пожелавам ти успех!!!
Първоначално изпратено от nabliudatel
......
Прав си схема, аз много скоро се регистрирах да пиша във форума и вече се чудя дали да не се откажа... много дървени философи пишат тук, на които докато само четях не им се дразнех! Но когато се постараеш да напишеш нещо смислено и отсреща ти напишат някви глупости и се чудиш за какво въобще си правиш труда да пишеш и каква е идеята на форума въобще.... да обменяме информация и тълкования за публичните компании ... или да си пишем напук!Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shematassss,
много съм съгласен с тебе...!!!
бях се регистрирал 2006, но почти не пишех, то тогава нямаше такава активност.... и си зарязах стария НИК .... после си направих май края на 2007 тоя.... и пак се включих във форумите.... ама май пак ще прекратявам.... то само някви безсмислици се пишат..... а и много спамари дойдоха по форумите....
Първоначално изпратено от ssssКогато започнах да пиша във форума преди много години (регистрацията ми е от 2005 година защото тогава се въведе процеса на регистрация) аз мислех че ще си пишем "по научно му", с аргументи, вкл. графики и т.н.защото това е специализиран форум.
Иначе щях да се регистрирам в бг мама и да си пускам слухове на воля.
Обаче новорегистрираните като Г-н добитък не искат да е "по научно му".
Обикновено агресивните, нахъсани да говорят глупости са хора с регистрация от няколко месеца.
Коментар
Коментар