If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От това по-неграмотно изказване не нях чел отдавна в този форум. как може да сравняваш опита на ТBI и Бенчмарк. От гога ги има Бенчмарк и от кога TBI? Опита на TBI на този пазар и не само на него е огромен в сравнение с Бенчмарк, които се появиха преди 1 година.
ТБИ-БАК - кажи ми какви имоти имат и какъв опит имат, че не разбрах (отговор никакави) - поне не пиши като не знаеш.
С някакъв офис център (най-куция сегмент от недвижимите имоти - виж данни за запълняемостта) се мотат от повече от година.
За миналата година печалбата е само счетоводна врътка - да са дали дивидент? (просто са само на червено на casf flow база.
За Бенчмарк, не знам и те нямат опит, но поне имат имот (не знам дали е отдаден под наем, или поне каква част от него). Таксите им обаче са безобразно високи, особено при липса на опит.
това бенчмарк си взе имот на магистралата за която ще се събира тол такса и кой ще минава оттам незнам какво ми ги хвалите едва крепят посредника си а купуват готово щото нямат хора които да знаят какво да вземат и как да строят то така е най лесно само че никой да не ми казва че това е добро вложение
ТБИ и БАК са много мощни групи на нашия пазар и те могат да си позволят големи инвестиции и прилични печалби
БАК са фактически най-големия собственик на недвижими имоти в БГ и знаят как да правят бизнес от това, а ТБИ се доказаха като най-добрите мениджъри и заради трите най-големи фонда Доверие и заради мениждърското им дружество
Според мен инвестицията в Прайм пропърти БГ е с добра перпсектива, с добри очаквания за профит и нисък риск
Бенчмарк също не е лоша но там нещата стоят по друг начин
печелещ, не е точно така. На Бенчмарк сградата доколкото знам не е строена от тях, а е закупена почти готова. Което от една страна е добре, но от друга изяжда част от профита на акциоенрите, защото най-голямата печалба всъщност идва от build and rent out проекти, а не от byu and rent out. Не че и те не са печеливши, но не може да се сравнява, разликата е в пъти.
бъркаш, защото бенч марк започнаха дейност много след Ти би ай
пък и евреите правят вече второ увеличение на капитала
Отделно на Бенч марк правата се търгуваха доста скъпо - 4,50-5 лв. и старите акционери спечелиха много от това. Който имаше акции преди увеличението и получи по 1 право на всяка акция нали се сещаш какъв удар направи. Така че бенч марк са по-яки. То си личи и от цената им, пък и вече имат готов обект, а евреите още се мандахерцат!
добре де, Бенчмарк като емисонната им стойност е един лев, какво стана, разми ли се дела на дребните акционери. ТиБиАй излиза че са по-добри от Бенчмарк, или аз нещо не разбирам.
да предположим че ти имаш 1000 акции зад които стоят 2000 лева активи и решиш да увеличиш капитала си чрез емисия на нови 1000 акции
ако ги продадеш с емисионна 1 лев то ще постъпят още 1000 лева и ще имаш 3000 лева за 2000 акции
по този начин новите акционери ще имат по 1,50 за акция но старите от 2 лева актив на акция ще останат с по 1,50
Прайм Пропърти БГ запазва активите на акция чрез емисионна равна на текущата оценка на активите разделена на броя акции и акционерите (нови и стари) са доволни
мисля че да продаваш под 1,40 означава да продаваш под себестойност и ще е добре да се купува на такива нива
а за бонд байър - да вдигнеш емисионната на 1,40 в случая се прваи за да не се размие дела на досегашните акционери и това всъщност е начина да се запази дела на в капитала и печалбата на старите акционери
1,40 емисионна означава само че мениджънта знае как да пази интересите на акционерите си
Не че съм голям фен на Бенчмарк, но съотношение между издадените права и акциите, предложени за записване - право/акции – беше едно към единадесет, а не едно към едно. Само че те, предложениха за записване 7 150 000 броя акции с емисонна 1 лев, а ТиБиАй 32 146 400 броя акции с емсионна 1.4 лева. За юридическите лица акционери няма кво да сравняваме Развитие и Доверие, за физическите няма кво да говорим. Иначе и двата инвестират в едно и също, и двата тръгнаха с капитал 500 000 лв. (по закон) за срок от седем години , после ТиБиАй намалиха срока, или нещо такова, то дори и банката депозитар им е еднаква, въпрроса е кой ще събере повече пари.
Коментар