IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каучук АД (KAU)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Kau naistina shte e 100 leva do koleda puk neka si mislite kakvoto iskate

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Bo
      Крумчо, Химимпорт не влиза в развалини
      Добре

      Коментар


      • Крумчо, Химимпорт не влиза в развалини

        Коментар


        • Не е истина, щом развалина , която е на границите на фалита се оценява на около70млн.значи да се подготвим за голямо падане след нова година, не само тука, но и по доста други надути позиции

          Коментар


          • помня едно интервю на бившия директор през лятото в 24 часа или труд.в което той се вазмущаваше от цената на която беше минал един голям пакет на блокова сделка(мисля)но цената бе 7 и малко.тогава ми направи впечетление това дружество,защото този бивш директор знаеше и беше описал в интервюто доста неща за састоянието на КАУЧУК АД.Та основното,което ме бе накарало да вляза в тази позиция,макар и с мако броики,бе това че този бивш и изгонен директор твьрдеше,че реалната цена за акция е над 100лв!!!тогава си помислих че нешо се е исхвьрлил,ама сега си мислия че е бил много в час!!

            Коментар


            • http://www.kauchuk.com/

              Коментар


              • При това количество купувачи незнам къде ще спрем, но 60-те лв. вече са в историята. Явно наличието на Химимпорт в акционерната структура оказва огромно влияние.

                Коментар


                • И 60-те наближават

                  Коментар


                  • 50-ка го ударихме

                    Коментар


                    • то е ясно!!лошото е че нямя много свободни акций!

                      Коментар


                      • Tuk shte ima qki investicii i teparva shte skacha cenata.

                        Коментар


                        • Резултати от извършена проверка на „Централен депозитар” АД по повод сделки с акции на „Каучук” АД

                          Със заповед на Заместник - председателя на КФН, ръководещ Управление “Надзор на инвестиционната дейност”, е извършена тематична проверка на „Централен депозитар” АД относно спазване на разпоредбите на ЗППЦК и актовете по прилагането му по повод на две сделки за покупко-продажба на пода на „Българска Фондова борса – София” АД („БФБ-София” АД) на 353 284 броя акции и 127 284 броя акции или общо на 480 568 броя акции, представляващи 51,01 % от капитала на публичното дружество „Каучук” АД.

                          Сделките са кръстосани блокови сделки и са сключени на 04.04.2006 г. Продавач и по двете сделки е „Каучук – 97” АД, гр. Пазарджик, притежаващо контролния пакет акции в „Каучук” АД, а купувачи са съответно „Каучук България” ООД и Виктория Валентинова Цветанова. Със запорно съобщение от 05.04.2006 г. на държавен съдия - изпълнител на Пазарджишки Районен съд (т.е. запорното съобщение е издадено, след като сделката вече е сключена на „БФБ-София” АД и подлежи на приключване от „Централен депозитар” АД), се налага запор върху 480 568 броя безналични акции от капитала на „Каучук” АД, собственост на „Каучук - 97” АД, гр. Пазарджик в полза на „Каучук – 97” АД, сетълмент на сделките от 04.04.2006 г. не е осъществен.

                          Видно от уведомление на „Централен депозитар” АД от 22.06.2006 г., получено в КФН, за настъпили обстоятелства по чл. 145, ал. 1 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК), на 15.06.2006 г. е осъществен сетълмент на сделка за покупко-продажба на 353 284 броя акции от капитала на „Каучук” АД с продавач „Каучук България” ООД и купувач „Химимпорт” АД. Следователно, сетълментът на тази сделка неминуемо е бил предшестван от сетълмент на сделката от 04.04.2006 г. (с купувач „Каучук България” ООД), който първоначално е бил „отложен”, поради наложения запор.

                          Въз основа на събраните в хода на проверката данни и обстоятелства, разгледани от фактическа и правна страна, поотделно и в тяхната съвкупност, е установено че не са осъществени съставите на административни нарушения, регламентирани в ЗППЦК, които да обосноват необходимост от търсене на административнонаказателна отговорност на поднадзорното на КФН лице - „Централен депозитар” АД, гр. София, с оглед на което тематичната проверка на „Централен депозитар” АД е приключена с изготвяне на Констативен протокол на 15.09.2006 г., като са отправени следните препоръки към Съвета на директорите:

                          1. В случай, че осъществените в хода на тематичната проверка промени в технологията и системата за генериране на данни, относими към вписаните и съответно заличени запори/ залози в регистъра на особените залози, воден от „Централен депозитар” АД, е необходимо да намерят отражение в Правилника на „Централен депозитар” АД и процедурите към него, следва в едноседмичен срок от приключването на проверката Съветът на директорите да вземе решение за изменение на Правилника на „Централен депозитар” АД и процедурите към него и да представи доказателства в КФН относно така взетите решения от приключването на проверката Съвета на директорите на „Централен депозитар” АД.
                          В случай, че няма необходимост от подобна промяна в Правилника, следва в едноседмичен срок, да представи доказателства в КФН относно трайното изменение в технологията и системата за генериране на данни, относими към вписаните и съответно заличени запори/ залози в регистъра на особените залози, воден от „Централен депозитар” АД, което да гарантира правата и законните интереси на притежателите на ценни книжа.

                          2. В случай, че „Централен депозитар” АД не представи исканите доказателства в срока даден в указанията по т. 2 по-горе, КФН ще открие производство по издаване на индивидуален административен акт за прилагане на принудителна административна мярка по чл. 212, ал. 1, т. 1 от ЗППЦК.


                          Резултати от извършена проверка на „Каучук” АД относно спазване на специалния режим на ЗППЦК за разпореждане с активи на публично дружество на значителна стойност

                          Със заповед на Заместник - председателя на КФН, ръководещ Управление “Надзор на инвестиционната дейност” от м. май тази година беше извършена проверка на „Каучук” АД относно спазване на специалния режим на ЗППЦК за разпореждане с активи на публично дружество на значителна стойност(чл. 114 и сл. от ЗППЦК.).
                          Констатираните нарушения в резултат на тази проверка, които бяха оповестени и през м. юли, са следните :

                          - Осъществени са сделки от страна на „Каучук” АД с участие на заинтересовано лице, в резултат на които възникват задължения за дружеството, надвишаващи законово установените прагове (чл. 114, ал. 1, т. 2, във връзка с ал. 4 от ЗППЦК).
                          - Осъществени са и сделки от страна на „Каучук” АД с участие на заинтересовано лице, в резултат на които вземанията за дружеството, също надхвърлят праговете, установени в закона (чл. 114, ал. 1, т. 3, във връзка с чл. 114, ал. 4 от ЗППЦК).

                          Във връзка с резултатите от извършената проверка и констатираното неизпълнение на законовите разпоредби, на 14.09.2006 г., са съставени шест Акта за установяване на административно нарушение които са връчени по надлежния ред на лицето, представляващо и управляващо „Каучук” АД, гр. Пазарджик, към датата на извършване на нарушенията.

                          Коментар


                          • 07/21 18:56
                            БФБ-София
                            Общо събрание на акционерите


                            В БФБ-София АД е постъпило Определение от Пазарджишки ОС от 18.07.2006 год., с което се допускат допълнителни точки в дневниу ред на свиканото за 01.08.2006 год ОСА на Каучук АД-Пазарджик /KAU/:
                            "Допуска по искане, заявено по реда на чл.223а, ал.1 от ТЗ от Мура ООД , представлявано от управителя Милан Димитров Джоргов, като акционер в Каучук АД-Пазарджик /KAU/, притежаващ 41.44 % от капитала на АД, представянето на списък на въпросите, които ще бъдат включени по реда на чл.223а от ТЗ по искане на този акционер в дневния ред на ОСА на АД, насрочено на 01.08.2006 год., а именно:
                            т. 11. Освобождаване на вписания прокурист на дружеството, оттегляне на пълномощното му за прокура и прекратяване на сключения с него договор за управление.
                            Проект за решение: ОС освобождава Атанас Димитров Илиев като прокурист на Каучук АД-Пазарджик, оттегля пълномощното му за прокура и прекратява сключеният с него договор за управление .
                            т. 12. Изменение на устава на дружеството.
                            Проект за решение: чл. 3 "Седалище и адрес на управление" се променя както следва:
                            /1/ Седалището на дружеството е в Република България, Гр. София.
                            /2/ Адресът на управление на дружеството е град София, ул. Стефан Караджа 2.
                            т. 13. Овластяване на съвета на директорите и изпълнителния директор на дружеството за извършване на сделки по чл. 114 , ал. 1 от ЗППЦК за придобиване, прехвърляне, получаване или предоставяне за ползване или като обезпечение на дълготрайни материални активи на дружеството , възникване на задължения и вземания за дружеството, при условията на ЗППЦК и сделки по ал. 2 от същия.
                            Проект за решение: ОС овластява съвета на директорите и изпълнителния директор на дружеството за извършване на сделки по чл. 114, ал. I от ЗППЦК за придобиване, прехвърляне, получаване или предоставяне за ползване или като обезпечение на дълготрайни материални активи на дружеството, възникване на задължения и вземания за дружеството, при условията ма ЗППЦК и сделки по ал. 2 от същия.

                            Коментар


                            • "НАДОЛО ! ",както биха написали някои.

                              Коментар


                              • Надзорът съобщи, че е извършена проверка на „Каучук” АД за спазване на закона за публичното предлагане на ценни книжа /ЗППЦК/ и актовете по прилагането му.
                                Според закона, лицата, които управляват и представляват публично дружество, без да бъдат изрично овластени за това от общото събрание, не могат да извършват сделки, в резултат на които възникват задължения за дружеството към заинтересувани лица над 2 на сто от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или последния изготвен счетоводен баланс на дружеството. Такива сделки обаче са осъществени. Дружеството е сключило и сделки, в резултат на които възникват вземания за дружеството, надвишаващи праговете. Лицата, които управляват и представляват публично дружество, без да бъдат изрично овластени за това от общото събрание, не могат да извършват сделки, в резултат на които възникват вземания на дружеството от заинтересувани лица на 10 на сто от 2 на сто от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството. Сделки, които в съвкупност водят до имуществена промяна, надвишаваща заложените в закона прагове, се разглеждат като едно цяло, ако са извършени в период три календарни години и в полза на едно лице или на свързани лица, съответно ако страна по сделките е едно лице или свързани лица. В тези случай на одобрение от общото събрание на акционерите подлежи действието или сделките, с които се преминават праговете. Предвид резултатите от извършената проверка, в КФН е взето решение за да се търси административнонаказателната отговорност.
                                18 юли 2006 - http://www.insurance.bg/news/?cat=ne...=1&sn_id=32645

                                Коментар

                                Working...
                                X