IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Момина крепост АД (MKR / MOMKR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
    Нали обезщетява акционерите на Момина крепост със свой акции! Как иначе може да стане без подходящо съотношение на замяна! То не че в момента е подходящо, защото акция на Момина крепост се оценява на 1.75 лв. през съотношението от 0.655675.
    не стана ясно точно какво казваш хем подходящо, хем не.
    Сам стигнах до истината - момина крепост струва 5,4 млн. лв. Следователно Софарма трябва да извади акции на стойност 5,4 млн лв (не отчитаме акциите, които софарма вече държи), което при 2,67 лева за акция прави около 2 млн. акции. срещу 1,6 акции. акции на момина крепост, което прави съотношение 1,25.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
      по-конкретно? Броят акции и цената са отразени в пазарната капитализация. Защо софарма плаща една своя акция за две на момина крепост, а не 1 за 90 на момината?
      Нали обезщетява акционерите на Момина крепост със свой акции! Как иначе може да стане без подходящо съотношение на замяна! То не че в момента е подходящо, защото акция на Момина крепост се оценява на 1.75 лв. през съотношението от 0.655675.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
        в броя на акциите и цената на една акция
        по-конкретно? Броят акции и цената са отразени в пазарната капитализация. Защо софарма плаща една своя акция за две на момина крепост, а не 1 за 90 на момината?
        Last edited by obafeme; 09.10.2015, 10:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
          аз не мога да разбера защо като капитализацията на софарма е 360 млн., а на момината крепост 5,3 млн. лв., съотношението е толкова високо. То трябваше да е по-скоро около 0,01. Къде бъркам?
          в броя на акциите и цената на една акция
          Last edited by 4f4; 09.10.2015, 10:41.

Коментар

• аз не мога да разбера защо като капитализацията на софарма е 360 млн., а на момината крепост 5,3 млн. лв., съотношението е толкова високо. То трябваше да е по-скоро около 0,01. Къде бъркам?

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
              при 3,4 МОМКР и 2,67 за СОФРМ, може ли съотношението да е 0,655675!!!!
              Баси математиците, бассииииии бизнесмените.. Ако и КФН го разреши, аз си тръгвам!!
              дам, даже няма достатъчно пари за вазелин
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

при 3,4 МОМКР и 2,67 за СОФРМ, може ли съотношението да е 0,655675!!!!
                Баси математиците, бассииииии бизнесмените.. Ако и КФН го разреши, аз си тръгвам!!
                на оса-то ако си гласувал против, нямаше да вземеш акции, а кеш.

Коментар

прав си!! 2,23 излиза цената по днешни цени!!! Баси крадците!!! Аз постепенно ще кажа чао на БФБ...
                  Защо 2.23 лв. излиза по днешни цени, аз мисля че е 1.75 лв.

Коментар

• при 3,4 МОМКР и 2,67 за СОФРМ, може ли съотношението да е 0,655675!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                      Ми говори ми ,че О.Д. ще прецака миноритарите,както при Севто.
                      прав си!! 2,23 излиза цената по днешни цени!!! Баси крадците!!! Аз постепенно ще кажа чао на БФБ...

Коментар

А това какво говори ???
                        Ми говори ми ,че О.Д. ще прецака миноритарите,както при Севто.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                          А не допускаш ли ,че някой може да знае вече при какво съотношение ще стане сливането ?

Нямам акции.
                          А това какво говори ???

Коментар

според мен Елана имат заповед от Донев да намалят цената при която ще се проведе сливането. До петък нямаше нито един ордер купува, сега яко на по- ниски цени. КФН разбира се не забелязва нищо нередно!! Пазар ...

Всеки да си прави изводите !!!!
                            А не допускаш ли ,че някой може да знае вече при какво съотношение ще стане сливането ?

Нямам акции.

Коментар

• манипулация

според мен Елана имат заповед от Донев да намалят цената при която ще се проведе сливането. До петък нямаше нито един ордер купува, сега яко на по- ниски цени. КФН разбира се не забелязва нищо нередно!! Пазар ...

Всеки да си прави изводите !!!!

Коментар

• 38 акционери на Момина крепост приеха търговото предложение
                                http://money.bg/news/id_1257811112/3...BD%D0%B8%D0%B5
                                Тридесет и осем акционера на Момина крепост АД-Велико Търново (5MR) приеха търговото предложение на Софарма АД (3JR) за изкупуване на акциите им, уведомяват к публикация от дружеството.

Търговото предложение бе отправено към акционерите притежаващи 336 723 бр.(19.91 % от капитала) акции от Момина крепост. Предложената цена бе 3.40 лв. за акция.

В резултат на търговото предложение Софарма е придобила 211 991 бр. акции. В резултат на търговото предложение, Софарма контролира вече 92.6246% от уставния капитал на Момина крепост.

Упълномощеният инвестиционен посредник обклужващ търговото предложение е ИП Елана Трейдинг АД.
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X