Първоначално изпратено от 4f4
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Момина крепост АД (MKR / MOMKR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениене стана ясно точно какво казваш хем подходящо, хем не.
Сам стигнах до истината - момина крепост струва 5,4 млн. лв. Следователно Софарма трябва да извади акции на стойност 5,4 млн лв (не отчитаме акциите, които софарма вече държи), което при 2,67 лева за акция прави около 2 млн. акции. срещу 1,6 акции. акции на момина крепост, което прави съотношение 1,25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнениеНали обезщетява акционерите на Момина крепост със свой акции! Как иначе може да стане без подходящо съотношение на замяна! То не че в момента е подходящо, защото акция на Момина крепост се оценява на 1.75 лв. през съотношението от 0.655675.
Сам стигнах до истината - момина крепост струва 5,4 млн. лв. Следователно Софарма трябва да извади акции на стойност 5,4 млн лв (не отчитаме акциите, които софарма вече държи), което при 2,67 лева за акция прави около 2 млн. акции. срещу 1,6 акции. акции на момина крепост, което прави съотношение 1,25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениепо-конкретно? Броят акции и цената са отразени в пазарната капитализация. Защо софарма плаща една своя акция за две на момина крепост, а не 1 за 90 на момината?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнениев броя на акциите и цената на една акцияLast edited by obafeme; 09.10.2015, 10:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеаз не мога да разбера защо като капитализацията на софарма е 360 млн., а на момината крепост 5,3 млн. лв., съотношението е толкова високо. То трябваше да е по-скоро около 0,01. Къде бъркам?Last edited by 4f4; 09.10.2015, 10:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениепри 3,4 МОМКР и 2,67 за СОФРМ, може ли съотношението да е 0,655675!!!!
Баси математиците, бассииииии бизнесмените.. Ако и КФН го разреши, аз си тръгвам!!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениепри 3,4 МОМКР и 2,67 за СОФРМ, може ли съотношението да е 0,655675!!!!
Баси математиците, бассииииии бизнесмените.. Ако и КФН го разреши, аз си тръгвам!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеправ си!! 2,23 излиза цената по днешни цени!!! Баси крадците!!! Аз постепенно ще кажа чао на БФБ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеМи говори ми ,че О.Д. ще прецака миноритарите,както при Севто.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеА това какво говори ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеА не допускаш ли ,че някой може да знае вече при какво съотношение ще стане сливането ?
Нямам акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеспоред мен Елана имат заповед от Донев да намалят цената при която ще се проведе сливането. До петък нямаше нито един ордер купува, сега яко на по- ниски цени. КФН разбира се не забелязва нищо нередно!! Пазар ...
Всеки да си прави изводите !!!!
Нямам акции.
Коментар
Коментар