IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• То си е доста нахално по начина на словоизлеание за връзката годишен финансов резултат пряко повлиян от направените за периода инвестицци. Важно е да се замаже а не да се каже правдата.

Коментар

• Единственото, което намалява е нетната печалба, заради отчетените разходи за данъци. Печалбата преди данъци се увеличава, въпреки че финансовите приходи (нетни приходи от вал. курсове и фин. инструмент) намаляват/изчезват. Причината, естествено, е ръста в EBIT и EBITDA.

Айде остави коментарите тука, ама отговорът на тоя от дружеството......

Коментар

• ясно бе джаза , ама то да е концерт по желание че да ги отчитат като разход сега.Има си стандарти и там пише .Поне това ,което са написали че са направили не е текущ разход , тъй като ще черпят изгода през повече от един отчетен период

Коментар

• Първоначално изпратено от djaza
          Първоначално изпратено от boev4eto
          аз ли не схващам или нещо ни мятат, как така инвестициите намаляват печалбата?онова там с преоценката и разхода за данък ясно , ама сега какво се опитват да кажат ?
          Само, ако са ги отчели като текущ разход
          Как така ще ги отчитат като текущ разход? Инвестициите са за складове и машини, тоест като разход се начислява само полагащата им се амортизация, както казва Микеланджело.

Коментар

• Е могат непряко чрез амортизацията естествено.

Коментар

• Първоначално изпратено от boev4eto
              аз ли не схващам или нещо ни мятат, как така инвестициите намаляват печалбата?онова там с преоценката и разхода за данък ясно , ама сега какво се опитват да кажат ?
              Само, ако са ги отчели като текущ разход

Коментар

• Първоначално изпратено от boev4eto
                Никакви инвестиции немогат да намалят пряко печалбата... И тук, както и при Девин, мениджмънтът се опитва да замаже положението.... ама неуспешно...

Коментар

• аз ли не схващам или нещо ни мятат, как така инвестициите намаляват печалбата?онова там с преоценката и разхода за данък ясно , ама сега какво се опитват да кажат ?

Коментар

• Оргахим: Спадът на печалбата ни с 30% се дължи на инвестиции
                    12.02.2008 14:26 ( ORGH )

Спадът в печалбата на Оргахим АД се дължи на направените през годината инвестиции в производствени мощности, разширяване на материалната база и навлизане на нови пазарни позиции, уточнява Иван Соколов, изпълнителен директор на компанията, в съобщение до медиите.

В контраст с ръста на продажбите с 27% до 124 млн. лв. за 2007 г. спрямо 2006 г., печалбата на дружеството реализира спад от 30% до 5,6 млн. лв. в сравнение 2006 г., когато е била 8,1 млн. лв.

Сред реализираните инвестиции на Оргахим през 2007 г. са складове в София и Бургас и разширение на производствената база на дружеството в Пловдив. Новите складове са собственост на Оргахим и са основно за снабдяване на търговци на едро и магазини. Чрез направените през годината инвестиции Оргахим планира да подсигури оперативната си дейност, допълва Соколов.

Делът на износа заема 56% от общите продажби на дружеството към края на 2007 година, като продукцията се реализира на редица външни пазари, сред които Турция, Гърция, Румъния, Египет, страни от Централна Европа, Близкия Изток и бившите Съветски републики. От дружеството съобщават, че през настоящата година приоритетен пазар за износ на продукцията ще бъде и Украйна, където Оргахим има съвместно представителство с румънската компания Поликолор.

Към настоящия момент присъствието на Оргахим на украинския пазар се състои предимно в продажба на индустриални продукти, като разширението на пазарното присъствие на компанията предвижда предлагане и на строителни продукти.

http://www.investor.bg/?id=60166

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                      Може да стане интересно.Вижте "у лево" как Капман и Пощата готват нещо.
                      Дам, наредиха се, щото ако не го бяха направили с по две-три акции днеска щяха да я закарат на 450.

Коментар

• Може да стане интересно.Вижте "у лево" как Капман и Пощата готват нещо.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от project 2056
                          Тука все като си мисля, че сме достигнали дъното и все по-зле става.
                          :-( мдаааа лошо.

Коментар

• Тука все като си мисля, че сме достигнали дъното и все по-зле става.

Коментар

• Първоначално изпратено от c.r.e.a.m
                              Тука изтърваха коня...
                              това е пазара...
                              (не че ми харесва...)
                              :shock:
                              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Лошо

Коментар

Working...
                                X