If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е ли свързано увеличените продажби със скъпия петрол за миналото тримесечие ? А сега като пада петрола ?
Когато над половината от печалбата не идва от основна дейност не може да се приеме, че това ще се повтори или потрети.
Така е Стенли, това което бих добавил само и което на мен ми е приятно да видя е, че приходите от продажби на бои (които са си продажби на дребно) отбелязват най-голям ръст - близо 35%. А там марджина е най-голям, както се вижда от отчета.
Абе хора, гледайте обективно на нещата - отчета е доста добър в действилност. Не Ви прави чест само поради простия факт, че не притежавате акции да пишете глупости от сорта на брокерска печалба и т.н. По-притеснителното в случая е, че ръста на приходите с 23 % е предшестван от 31 % увеличение на разходите. Оргахим винаги е реализирал добра печалба от основна дейност, но като воденичен камък са му тежели отрицателните резултати от финансова дейност. В момента ниския курс на долара помага за неутрализирането на този ефект, но за в бъдеще дали ще бъде така..... Само за сравнение - към 30.09.2006 година финансовите приходи надвишават финансовите разходи със 638 хил. лева, докато към 30.09.2005 година ситуацията е била точно обратната - 3 766 хил. лева в полза на финансовите разходи. Иначе предприятието работи пефектно във всяко отношение но структурката на пасивите му такова м...та .
Гари и Trader-a, не знам за кой отчет говорите, но този който аз гледам пише следното:
печалба от дейността - 3,739,000 лв.
печалба от финансова дейност - 638,000 лв.
печалба преди данъци - 4,377,000 лв
нетна печалба - 3,964,000 лв.
нетна печалба на акция - 7,88 лв.
И аз така мисля Трейдър. "Брокерска печалба" е много уместно определение. Като махнеш разни валутни разлики и игрички на борсата остава печалба от дейността 1,5 млн.
Коментар