IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Средата на месеца дойде. Някой да има инфо кога най-после да очакваме отчета?
    http://forexnews.bg

Коментар

• Колкото и лош да е, забавянето му няма да го направи по-добър, а по-скоро е петно върху репутацията на дружеството, което наскоро получи приз за най-добро корпотативно управление (или нещо подобно).

Коментар

• Разбира се че ще е лош, но това все някога трябваше да се случи и инвеститорите са напълно наясно с рисковете.

Коментар

• Според мен отчета ще е лош. Фазерлес е много по-добро от Оргахим както и да го погледнеш.

Коментар

• То е ясно, че мажоритаря трябва да участва в увеличението с такъв процент, че да не изгуби контрола. Ако имат желание все ще изсмислят нещо. :wink:

Коментар

• Според мен проблемът за увеличението на капитала е в това, че мажоритарят не иска да рискува да загуби контрол. В момента той държи около 64%, което означава, че максималният размер на увеличението преди мажоритарят да загуби контрол и при положение, че не участва в увеличението, е около 28%. Ако то се осъществи при цена 200 лв., то максималната сума, която може да се събере при горните предположения, е около 28 млн. лв. Макар че така сума определено може да намали съществено левъриджа, едва ли си струва упражнението за такава сума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                Изнервили сте се от таз корекция, споко, ще има растеж. Бавно и славно ! нема за къде да се бърза, че и прекален растеж на риск избива. Да не набалончваме сичко що ни изпречи Нека растат сега новите акции от ИПО-тата, да дават тон, там е надеждата, старите и яки акции добре се държат, ако и новите да са така - чудно
                Кой е изнерен? Просто кометираме дружеството. Между другото най-хубавите дисусии стават в тази тема и в темата за Топливо. Хората дават цифрички обсъждаме показатели и тн.

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=337090
                  Life won't wait for you.

Коментар

• я съм си много доволен от мениджмънта, не ща никакви промени, сичко ми се вижда убаво, браво, все така да управляват мениджърите! Нека мине корекцията, после да я мислиме абе нека си починат хората лятото бе, нека малко вземат въздух само нагоре искате тея акции да върват, нема страшно, нема да избега келепира, виждате как удържа акцията на корекция, тва е връх недостигнат, па вие все сте недоволни . Хората имат нужда от похвала некак си . А преоценка и увеличения са у кърпа вързани, колко по-късно, толкова по-убаво и интересно става Изнервили сте се от таз корекция, споко, ще има растеж. Бавно и славно ! нема за къде да се бърза, че и прекален растеж на риск избива. Да не набалончваме сичко що ни изпречи Нека растат сега новите акции от ИПО-тата, да дават тон, там е надеждата, старите и яки акции добре се държат, ако и новите да са така - чудно

Коментар

• Първоначално изпратено от Nostradamus
                      Една преоценка на активите няма ли да свърши работа
                      Да точно така. Една евентуална преоценка би увеличила собствения капитал, а от там и P/B ще падне. (не че някой го гледа де)
                      Проблемът, обаче според мен, е че ще им е нужен кеш за да могат да изпомпат макса от ръста в строителния сектор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                        Първоначално изпратено от dex
                        не са толкова зле, имат към 35 мил. задължения, а са генерирали кеш миналата година към 10 мил.
                        Виж им D/E и FL. От всякъде това си лоши показатели, но си прав, че докато interest coverage ratio-то e добро. Времето ще покаже според мен си плачат за capital increase. :wink:
                        Една преоценка на активите няма ли да свърши работа
                        http://forexnews.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                          Приходи ОК, но печалбата дай да не се залъгваме всички знаем от къде е. Спор няма, че си е дружествво слънце това.
                          Аз не знам - моля сподели!

Коментар

• Приходи ОК, но печалбата дай да не се залъгваме всички знаем от къде е. Спор няма, че си е дружествво слънце това.

Коментар

• Въпрос на време е да се нормализират показателите, виж ръст на приходи, печалба последните години...но вече е близо до моите оценки, тъй че не очаквам сериозно повишение на цената...
                              Е един сплит определено ще е хубаво нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от dex
                                не са толкова зле, имат към 35 мил. задължения, а са генерирали кеш миналата година към 10 мил.
                                Виж им D/E и FL. От всякъде това си лоши показатели, но си прав, че докато interest coverage ratio-то e добро. Времето ще покаже според мен си плачат за capital increase. :wink:

Коментар

Working...
                                X