IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парахoдство БРП (5BR / BRP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като на аукцион за останали права от увеличение на капитала (пример Синергон). Не бива да триеш, че брокерите олекват с 1000 лв.

Коментар

• Някои информиран да каже каква ще е процедурата на предлагането и как ще се подават поръчки?

В смисъл ще може ли през кобоса да си подам поръчка или по друг начин.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Отчетоха нетна печалба за първото тримесечие 1 334 хил. лева.
        Не е зле.[/quote]

Коментар

• При тези цени и съотношения при БРП, мога да се радвам само за акциите на Химимпорт. Интересно ми е обаче как може такава разлика между БРП и ВПЛОД, като и двете дружества се контролират от едни и същи свързани лица, а коефициентите им се различават в пъти.
          Разликата в мащаба и ликвидността на двете дружества ми ясна, както и принципната несъпоставимост на дружества от различни отрасли, но не мисля че е оправдава сериозното разминаването в коефициентите.

Коментар

• кое му е суперското)

Коментар

• супер :-)) ами ще си купуваме

Коментар

• http://www.investor.bg/?id=49205

Коментар

• мисля, че първия ден цените ще стават около 180 лв. и ще играят предимно приятели на ТИМ

втория ден ще вдигнат минималната на 185 лв. и ще гарантират печалба на първите

ще събудят лакомията на стадото

и полека лека ще свършим в петък 27 април при цени още по-добри за продавача, а после ............

не е препоръка за покупка или продажба

аз и 100 лв. не давам на акция

Коментар

• Ами много изглеждат на база на показателите, но имайте предвид, че тези момчета евтино не продават. Вземете сметнете и ГАЗ колко трябва да е, като имате предвид, че там още нищо не е продавано - фрее флоата не е увеличаван, или поне аз не знам.

Извод: за да искат такава цена СЪС СИГУРНОСТ има защо. Не е препоръка.

Коментар

• да алго, сметката ти е достоверна
                      нещо такова се получава и при Каолин
                      аз затова предпочитам Монбат и Топливо, там тези изчисления показват доходност в следващите 3 г. по 50-60% годишно, нещо много по-апетитно от предлаганото на предстоящите ИПО

Коментар

• Ako imat 70 miliona prihodi sled 4 godini pechalbat she e 7-10 miliona. Pri P/E 20 i optimistichni 10 miliona kompaniqta struva 200 miliona sled 4 godini. T.e ne struva poveche ot 120 miliona sega ako chovek iska 13-14% dohodnost ot tazi investicia ili okolo 100 leva na akcia (savsem grubo).
                        Malko sa se izdanili s tova interview. Triabvashe da probozirat 140-150 miliona prohodi, za da se varje smetkata.
                        Ako i tova se prodade niamam dumi (az lichno shte se kupia oshte ot CHIM a togava)

Коментар

• наистина е малко
                          а за да продадат акции с Р/Е над 80 трябва много реклама
                          все пак гадулките на БФБ не са чак толкова много
                          отделно ще ги зарибят и с КАО

Коментар

• Малко информация за това което ще се продава
                            http://www.investor.bg/?id=49153
                            Параходство БРП предвижда 65-70 млн. лв. приходи до 2011 година
                            От: Мариян Йорданов
                            mpy@start.bg

Във връзка с обявените късно снощи търгове за продажба на над 25% от Параходство БРП, започващи на 23 април и приключващи на 27 април, потърсихме повече информация от изпълнителния директор на Параходство Българско речно плаване – Драгомир Кочанов.

- Г-н Кочанов, какви са прогнозите Ви за развитието на Параходство БРП в следващите години?
                            Съгласно програмата за развитие на дружеството до края на 2011 г. трябва да стигнем 65-70 млн. лв. годишни приходи. Предстои тази програма да бъде оповестена.

- Как увеличихте приходите на параходството над три пъти за последните пет години?
                            През 2002 г. имахме 11,5 млн. лв. приходи, 8-9 млн. лв. реални задължения и 70% от флота ни беше останал без документи за плаване от морска администрация. Всичко това сме оправили и сме отремонтирали плавателния състав. За миналата година имаме 34 млн. лв. консолидирани приходи и 3 млн. лв. печалба.

- Какъв процент от капацитета ви е бил натоварен през 2006 г.?
                            Официално процентът е 85%, като ненатоварените 15% се дължат на стари, неремонтируеми съдове, които ще бъдат ликвидирани. Реално сме със 100% натоварване на капацитетите и сме наели 12 несамоходни съда и 3 тласкача, за да можем да обслужим поръчките.

- Закупихте ли нови съдове?
                            През февруари избрахме и договорихме тласкача "Хемус", който е с мощност 1 300 конски сили и вече е въведен в експлоатация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Михаела
                              Суперстар, Дунав е един, но аз не знам БРП да има монопол върху корабоплаването там. Даже май не е и най-голямото дружество, чиито кораби плават там.
                              Права си ама не точно БРП е единствената голяма българска компания която оперира по Дунав.
                              Дунав представлява голяма транспортна магистрала до центъра на Европа с все по-нарастващто значение (водния транспорт е най-евтин)
                              По Дунав има 4 големи оператора- Германия-25% Австро-унгарски-20%
                              Български 20% Украински 25% всички останали - 10%
                              Не прави оценка на БРП по активи , а по потенциал.
                              Няма да ти дам данни за структурата на персонала работещ по Дунав защото ще прозвучи като агитация.
                              Всеки да си инвестира парите както намери за добре .

Коментар

• Не знам за интереса, Марияне, но още чакаме отговорите на НЕНОВ за ОНЗИ ДИВИДЕНТ и ОНЗИ ДЕПОЗИТ. А защо не ги питаш и за ОНИЯ ДВА МИЛИОНА. Обещават ли че няма да се откажат от плановете си като последния път!? :-) Мили каолинчовци

Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                                Новата анкета е пусната, така ще сравним интереса към БРП спрямо интереса към Каолин.

на обичайното място на главната страница е
                                Ще участвате ли в търговете за акции на Каолин и БРП?
                                да, и на двата
                                само за Каолин
                                само за БРП
                                на нито един
                                изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

Working...
                                X