If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол № 26/09.08.2007 год., е взето следното решение:
Във връзка с Решение на КФН № 941-E/25.07.2007 год. относно вписване на последваща емисия ценни книжа, издадени от Параходство Българско речно плаване АД-Русе /BRP/, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа по чл. 30, ал. 1 , т. 3 от ЗКФН, воден от КФН, уведомяваме за следното:
Съветът на директорите на БФБ-София АД, на основание чл. 58 във връзка с чл. 51, ал. 5 и 6 от Правилника на Борсата, регистрира на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” последваща емисия от Ценни книжа, както следва:
- Емитент: Параходство Българско речно плаване АД-Русе /BRP/;
- ISIN код на емисията: BG1100100038;
- Размер на емисията преди увеличението: 1 158 347 лева;
- Размер на увеличението: 27 800 328 лева;
- Размер на емисията след увеличението: 28 958 675 броя акции;
- Номинална стойност на една акция: 1 /един/ лев;
- Вид акции: обикновени поименни безналични с право на глас;
- На емисията е присвоен борсов код: BRP;
- Дата на въвеждане за търговия: 13.08.2007 год. /понеделник/
Щом са почнали със Сръбското, сигурно намеренията ще се насочат и към други регионални плавания....а бе, на Балканският тигър на Дунава трябва да го преименуват туй БеРеПе)))
:-)
11 кандидата за покупка на 70% от СРП /един от тях е БРП/. От най-сериозните конкуренти на нашите ще е "Ист пойнт" на сръбския бизнесмен Зоран Дракулич. Мисля, че ние стоим в момента по-добре финансово, но ...повече информация ще имаме на 27.08.2007г. До тогава стискайте палци!
;-)
Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!
Ако направите едно малко по-задълбочено сравнение между ГАЗ и БРП, за това за колко Химимпорт ги е купил от АП /мисля ГАЗ през 2003 г., а БРП през 2006 началото/, какви инвестиции са направени до момента и трябва да се правят, основния им капитал и броя акции и най-важното капитализациите им, мисля ще учудите и то много )
Коментар