Акула, правиш ли разлика между консолидиран и неконсолидиран отчет?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Северкооп Гъмза Холдинг АД (6S4 / GAMZA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от МечкаАз мисля, че цената е такава защото да продадеш за една година:
31,04% от KRAMS (отчетна стойност 147хил.лв)
10,10% от VELPA (отч. ст-ст 78хил)
5% от ASEBT (отч. ст-ст 53хил)
1,91% от SUNBT (отч. ст-ст 68хил)
и да реализираш всичко на всичко 177хил. лв. печалба е УНИКАЛНА ПОДИГРАВКА с акционерите!
Коментар
-
Нормално е купувачите да се услушват, щом има хора готови да продават на по-ниски цени, значи е възможно панически да свалят още цената. Като цяло обемите не са големи и аз очаквам, че ако няма предлгане корекцията логично ще приключи. Иначе да си призная и аз ще поизчакам нива от 2.60 примерно, чисто спекулативно ако цената падне толковаВъпреки, че мен лично много ме съмнява, защото започваме да се доближаваме до номинала, а и определено очаквам съпротива скоро, защото от друга страна ще има хора, които ще усредняват и такива, които са играли на късо и пак ще искат да купят, и такива, които просто ще искат да влязат на тези нива.
Колкото до акционерното събрание, ще бъде итнересно и не толкова поради очаквания дивидент, колкото до бъдещите планове за развитие на холдинга.
Аз съм положително настроен и продължавам да си мисля за нива над 4 лева през тази година. Успех на всички
Коментар
-
Мечка , за съжаление си прав. Аз здраво се нагълтах тука и май че скоро ще трябва да затварям очите, но все пак не губя надежда че мога да раздам наградите на малко по висока цена. Лошото в случая е , че май скоро ще се събуждаме което може и да ми охлади интосиазма за по високите нива на GAMZA((
Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Аз мисля, че цената е такава защото да продадеш за една година:
31,04% от KRAMS (отчетна стойност 147хил.лв)
10,10% от VELPA (отч. ст-ст 78хил)
5% от ASEBT (отч. ст-ст 53хил)
1,91% от SUNBT (отч. ст-ст 68хил)
и да реализираш всичко на всичко 177хил. лв. печалба е УНИКАЛНА ПОДИГРАВКА с акционерите!Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
-
Холдинга изглежда добре, не мога да си обесня липсата на интерес. Единственото е, че работи в кофти отрасли, където нещата винаги са на ръба и печалбите са ниски. Но в такъв случай, резултати показани до момента би трябвало да говорят още по-красноречиво, т.к. явно успяват да се преборят отлично с икономическите и специфичните трудности на пазарати, на които оперират.
P/E 10,92...
P/B около 0,50
P/S 0,72
P/CF 7,69
РOE 4,51%
ROA 3,24%
ROIC 4,10%
И забележете, едни то най-високито стоиности измежду холдингите:
OPER. MARGIN 8,71%
PR. MARGIN 6,62%
Към вси4ко това може да добавим и оптимално ниво на задлъжнялост.
В крайна сметка, пазара си е пазар! Отворен към коментар, анализи, факти?
Особенно за липсата на интерес към позицията?
Успех, мисля 4е позицията си заслужава!!!! Другите 2 холдинга, които според мен са добри са Синергон и Стара планина...вси4ко останоло по финансови показатели остава доста назад в класирането.Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!
Коментар
-
Ало, investor.bg,
редактирайте си статията за ГАМЗА - http://investor.bg/article.php?id=33935
тъй като сте написали че дружеството не притежава мажоритарни пакети в нито едно предприятие, а това не е така, просто според МСС в консолидирания отчет те не се отразяват като дял, но са включени в резултатите.
bigpetka - моето мнение е че цената трябва да е доста над сегашното равнище, все пак BV е над 6,30, почти нулева дългосрочна задлъжнялост, отлична ликвидност, 0.28лв печалба на акция
Коментар
Коментар