IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Северкооп Гъмза Холдинг АД (6S4 / GAMZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Акула, правиш ли разлика между консолидиран и неконсолидиран отчет?

Коментар

• Много големи приходи при тази ГЪМЗА, цели 1,1 мил лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечка
        Аз мисля, че цената е такава защото да продадеш за една година:
        31,04% от KRAMS (отчетна стойност 147хил.лв)
        10,10% от VELPA (отч. ст-ст 78хил)
        5% от ASEBT (отч. ст-ст 53хил)
        1,91% от SUNBT (отч. ст-ст 68хил)
        и да реализираш всичко на всичко 177хил. лв. печалба е УНИКАЛНА ПОДИГРАВКА с акционерите!
        Тези от ГЪМЗА що не се обадиха можехме и по добре да платим за тези активи.

Коментар

• Нормално е купувачите да се услушват, щом има хора готови да продават на по-ниски цени, значи е възможно панически да свалят още цената. Като цяло обемите не са големи и аз очаквам, че ако няма предлгане корекцията логично ще приключи. Иначе да си призная и аз ще поизчакам нива от 2.60 примерно, чисто спекулативно ако цената падне толкова Въпреки, че мен лично много ме съмнява, защото започваме да се доближаваме до номинала, а и определено очаквам съпротива скоро, защото от друга страна ще има хора, които ще усредняват и такива, които са играли на късо и пак ще искат да купят, и такива, които просто ще искат да влязат на тези нива.
          Колкото до акционерното събрание, ще бъде итнересно и не толкова поради очаквания дивидент, колкото до бъдещите планове за развитие на холдинга.
          Аз съм положително настроен и продължавам да си мисля за нива над 4 лева през тази година. Успех на всички

Коментар

• Не само за движението и днес, а и за вчера...
            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• има ли нещо което трябва да знаем за движението на цената днес или...?
              Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• Има ли насрочена дата?
                Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• С P/E от 11 Gamza е един от най-добрите холдинги на БФБ. Останалото са празни приказки. Колкото до кеш-а, наистина ще има изненади скоро... преди ОСА

Коментар

• Подигравка или не аз очаквам добри нива тук,все пак нашата борса е МУТАНТ и не се влияе от фундамент и техника а от други неща на които всички знаем

Коментар

• Мечка , за съжаление си прав. Аз здраво се нагълтах тука и май че скоро ще трябва да затварям очите, но все пак не губя надежда че мога да раздам наградите на малко по висока цена. Лошото в случая е , че май скоро ще се събуждаме което може и да ми охлади интосиазма за по високите нива на GAMZA ((
                      Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Аз мисля, че цената е такава защото да продадеш за една година:
                        31,04% от KRAMS (отчетна стойност 147хил.лв)
                        10,10% от VELPA (отч. ст-ст 78хил)
                        5% от ASEBT (отч. ст-ст 53хил)
                        1,91% от SUNBT (отч. ст-ст 68хил)
                        и да реализираш всичко на всичко 177хил. лв. печалба е УНИКАЛНА ПОДИГРАВКА с акционерите!
                        Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Отчета е добър скоро трябва да има раздвижване по тази позиция, защото показателите се подобряват.
                          Имат доста cash могат и да ни изненадат приятно ;-)

Коментар

• ...показателите са от консолидирания за 2005
                            Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Холдинга изглежда добре, не мога да си обесня липсата на интерес. Единственото е, че работи в кофти отрасли, където нещата винаги са на ръба и печалбите са ниски. Но в такъв случай, резултати показани до момента би трябвало да говорят още по-красноречиво, т.к. явно успяват да се преборят отлично с икономическите и специфичните трудности на пазарати, на които оперират.

P/E 10,92...
                              P/B около 0,50
                              P/S 0,72
                              P/CF 7,69
                              РOE 4,51%
                              ROA 3,24%
                              ROIC 4,10%
                              И забележете, едни то най-високито стоиности измежду холдингите:
                              OPER. MARGIN 8,71%
                              PR. MARGIN 6,62%

Към вси4ко това може да добавим и оптимално ниво на задлъжнялост.

В крайна сметка, пазара си е пазар! Отворен към коментар, анализи, факти?
                              Особенно за липсата на интерес към позицията?
                              Успех, мисля 4е позицията си заслужава!!!! Другите 2 холдинга, които според мен са добри са Синергон и Стара планина...вси4ко останоло по финансови показатели остава доста назад в класирането.
                              Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Ало, investor.bg,
                                редактирайте си статията за ГАМЗА - http://investor.bg/article.php?id=33935
                                тъй като сте написали че дружеството не притежава мажоритарни пакети в нито едно предприятие, а това не е така, просто според МСС в консолидирания отчет те не се отразяват като дял, но са включени в резултатите.

bigpetka - моето мнение е че цената трябва да е доста над сегашното равнище, все пак BV е над 6,30, почти нулева дългосрочна задлъжнялост, отлична ликвидност, 0.28лв печалба на акция

Коментар

Working...
                                X