IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Северкооп Гъмза Холдинг АД (6S4 / GAMZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Северкооп Гъмза Холдинг АД-София /GAMZA/ е прехвърлило свои акции от капитала на:
    - Унипак АД-Павликени /UPAC/
    - Брой акции, обект на сделката: 14 961
    - Процент от капитала, обект на сделката: 13.17%;
    - Пряко участие в капитала след прехвърлянето: 12.83%;
    - Участие в капитала чрез свързани лица: 0.00%;
    - Общо участие в капитала след прехвърлянето: 12.83%;
    - Дата на прехвърлянето в ЦД: 19.10.2006 год.
    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Може и нагоре но може и надолу, с пазара шега няма. И ако е надолу още 1 год. - лошо, много лошо..

Коментар

• Дружеството е доста стабилно финансово , реализира редовно печалба и разпределя дивидент. Това че година и половина е встрани от инвеститорския интерес ме кара да мисля че рано или късно пазара ще се сети и за него..
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Професоре, споделям твоето мнение. Не е хубаво да имаш акции дето от година и повече вървят само назад. Лично мнение. На някой разбира се, може да му се струва евтинийка на фона на порасналите цени на добрите дружества. Лошо няма.

Коментар

• не съм съвсем съгласен за инвестициите на холдинга ,
            първо това , че някой от дъщерните дружества не се разпределят дивидент не е гаранция , че не работят
            второ има доста дружества които са непублични и не можем категорично да ги отписваме само защото нямаме данни за тях
            трето повечето от инвестициите се водят на много по ниска стойност отколкото реално струват : като пример холдинга има 2% от гагарин бт т.е около 20000 акции , които се водят по баланс 100 000 лв. а реално струват 700-800 хиляди , така е и при Унипак
            четвърто мисля че не може да го сравнявате на доверие и бхс, поне до сега от мениджмънта на гъмзата не са направили нищо с което да се компроментират
            пето не забравяйте , че номиналът на акцията е 2 лв. , т.е ако номиналът беше 1 лв. книжата щяха да се търгуват по 1,20-1,25 лв.
            Е извинявайте ама не мисля че това е заслужена цена за дружество , което е на печалба и разпределя дивиденти.

Коментар

• Двата холдинга имат сходна история: по едно до три-четири мажоритарни участия, миноритарно участие в слаби предприятия. Слаб дивидентен приход, тенденция (според мен) на затихване на приходите. Отношението на повечето пазарни играчи към позициите е показателно, търговията го показва.

Запознат съм малко по-добре с "Гъмза", преди известно време, след дълъг период на неоправдано изчакване излязох с около 20 % загуба по инвестицията. Според мен, портфейлът не е обещаващ, особено след влизането в ЕС - голям дял фирми от ХВП и лека индустрия, някои от тях не работят. Примери: "Рекорд" - Габрово (мажоритарно)- тази година няма дивидент, продадоха част от акциите; "Слънчо" - продадоха участието си преди седмица; "Унипак" - мижав дивидент, печалба за 9-мес. - по 0,35 лв. на акция; "Лотос" - силна загуба; "Емос" - Ловеч - слабо; "Блатца" - не знам; "Дионисий" - слабо; "Рибовъдство" - не работи и т.н. Сами направете справка за мениджмънта. Направете паралел с "БХК" и "Доверие Холдинг", моля.

Мнението ми е лично, бих се радвал и други да изразят становище, НО МОЛЯ - с аргументи! Не приканвам да се продават или купуват акции.

Коментар

• че, то и BHC и други холдинзи са така..

Коментар

• Определено холдинга е подценен, има стабилни активи и редовен дивидент, интересно защо пазара въпреки еуфорията на повечето позиции не го оценява.

Погледнах си хисторито към Май месец съм го продал на 3 лева , сега върви на 2.50 а няма лоши новини около него.....
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Литекс Комерс иска отписване на Ловеч-турс:
                    Предложената цена е 1,80 лв. за акция.
                    Северкооп Гъмза Холдинг е с дял от 33,99%
                    ПОВЕЧЕ инфо : http://www.investor.bg/?cat=0&id=42817

"Българския Google = WWW" ( http://www.finance. news.bg ) съобщава, че LOVTU има издадени 110 223 бр. акции т.е. 33,99% = 37465 бр. акции.
                    37465 * 1.80 (ако цената не е ниска според КФН) = 67 437 лв. (и ако Гъмза се съгласят)

В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Северкооп Гъмза Холдинг АД-София /GAMZA/:
                    На 11.10.2006 год. Северкооп Гъмза Холдинг АД-София осъществи продажба на притежаваните от холдинга 64 000 броя акции от капитала на Слънчо АД-гр. Свищов.

sist1 каза, че "само отчетната стойност на инвестицията е 1,9 млн. лв"

ТОЗИ ХОЛДИНГ СЕ НАПЪЛНИ С ПАРИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
                    ЯКО
                    P.S. ПРИТЕЖАВАМ акции от LOVTU, WWW и GAMZA (не че се хваля, ама за да е чисто всичко)

Коментар

• да , надявам се :-)

Коментар

• Пак ще има дивидент, тая година и по-добър ;-)
                        Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• тук стана интересно, сигурно доста парички ще влязат в холдинга от тази продажба, само отчетната стойност на инвестицията е 1,9 млн. лв

Коментар

• В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Северкооп Гъмза Холдинг АД-София /GAMZA/:
                            На 11.10.2006 год. Северкооп Гъмза Холдинг АД-София осъществи продажба на притежаваните от холдинга 64 000 броя акции от капитала на Слънчо АД-гр. Свищов.

Коментар

• и аз това сечудя,какво става
                              вярно ,че в сравнение с миналата година печалбата пада,обаче цената и тя падна повече от колкото трябваше
                              може би защото не са излизали някакви по интересни новини и за това

Коментар

• Абе какво става с този холдинг !?!?
                                Защо не рипа? Кви ги вършат там управляващите го?
                                Хем дава дивидент?!?!?

Коментар

Working...
                                X