If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ОСА е затова.Да се задават въпроси на мениджмънта.
Знам, Греъм,
затова започнах с въпрос дали някой не е бил на събранието, защото за съжаление аз нямах възможност.
Но ... всеки който може да даде повече информация е добре дошъл според мен.
Между другото на някой от въпросите ти има отговори в материялите към отчета.
Греъм, знам че има някои отговори в материалите, но отчета е от края на март, а два месеца са адски много време в тези смутни времена. И се надявам че има някои промени за това време и дай боже в положителна посока. А иначе цената на акцията знаем че би трябвало да отразява не сегашната ситуация на спад на поричките, а очакванията за порачките в следващите периоди.
ФАЗЕРЛЕС АД (4F6) източник: БФБ - София 30 Май 2009 10:28
Акционерите на Фазерлес АД с дивидент за 2008 г. в размер на 1.00 лв. за акция
На проведено ОСА от 28.05.2009 год. на Фазерлес АД-Силистра /4F6/, е взето решение за разпределяне на дивидент за 2008 год., както следва:
- Брутен дивидент на една акция: 1.00 лв.;
Право на дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни след датата на ОСА или към 11.06.2009 год.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 09.06.2009 год.
Условията и редът за изплащане на дивидент са качени в уеб страницата на Борсата на адрес: http://download.bse-sofia.bg/prospek...20AD-Silistra/
Протокола от ОСА на дружеството можете да откриете на адрес: http://www.x3news.com
Знам, Греъм,
затова започнах с въпрос дали някой не е бил на събранието, защото за съжаление аз нямах възможност.
Между другото на някой от въпросите ти има отговори в материялите към отчета.
Знам, Греъм,
Златев,
въпроси много могат да се зададат на мениджмънта
Модернизираната поточна линия която работи в момента на какъв процент е натоварена?
Кога очакват че е е възможно да прибегнат и до втората линия? (може и с оптимистчен-песимистичен вариант)
Какви са очакванията им за търсенето на продукция през 3то и 4то тримесечие?
Дългосрочно решен ли е проблемът с дървесината след постигнатите договорености за внос от Румъния?
До колко е конкурентно производството на Фазерлес при текущите цени на суровината за предприятието?
Фазерлес участва ли в европейски програми, подобно на други публични компании които бяха одобрени през последната седмица?
Сигурен съм че още много други въпроси ще ми изникнат по-късно, но засега толкова
Няма ли някой колега-акционер дето да е имал възмпожност да отиде до Силистра днес? Някакви коментари за ситуацията от страна на мениджмънта?!
Какво точно те интересува ? Не съм акционер , но ако мога да помогна с инфо ще го направя . Доколкото имам информация в момента Фазера не работи = нереализирана продукция (информация от служители на компанията) .Няма да работят засега до края на месеца , но доколкото съм запознат последните две седмици не са реализирали износ , така че "почивката" може да продължи малко повече .
Коментар