след 6-месечния още 50%
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фазерлес АД (FZLS / FZLES)
Collapse
X
-
Bobi75
Първоначално изпратено от XYИ какъв е изводът от казаното....?
Но нека той да го коментира, Той си е правил анализите по тази формула и не знам всичките му идеи
П.С. И той го каза - песимистичен начин за изчисляване, т.е. 168 е минималната справедлива цена явно изчислена досега тука
Коментар
-
Franky, това е чудесно, но добрият професор говори за forward стойности:
PEG = Forward P/E / (expected growth rate)
expected growth rate = ROE * (1 - Payout ration) = ROE * plowback
Та мисълта ми е, че не трябва да работиш със стойностите за 2006, а най-малкото е в П/Е -то да сметнеш expected EPS, което за 2007 изглежда да е доста по-голямо
Zatova ne pretendiram che poluchenata stojnost ot 168 BGN e vqrna, prosto e edin pesimistichen orientir za men.
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от franky4fingersFranki, много се съмнявам в тез формули. по книгата или сметките на кой е това. Аз досега не съм го срещал по този начин
Franky, това е чудесно, но добрият професор говори за forward стойности:
PEG = Forward P/E / (expected growth rate)
expected growth rate = ROE * (1 - Payout ration) = ROE * plowback
Та мисълта ми е, че не трябва да работиш със стойностите за 2006, а най-малкото е в П/Е -то да сметнеш expected EPS, което за 2007 изглежда да е доста по-голямо
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от franky4fingersEPS growth = ROE*plowback ratio
Коментар
-
Bobi75
PEG = P/E / EPS growth
EPS Growth е за последна година или усреднено за няколко години
ROE-то, което някой наричат EPS growth не дава коректни резултати. Сравни РОЕ-то на фазера за няколко години назад и EPS growth-a за последните години. Мога да те зарадвам, че всъщност реалната цена е 2.5 път по това, което си изчислил
Коментар
Коментар