If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Mnogo mi e interesno da spodelite mnenieto si za OTZK. Az lichno mislq che tazi kompaniq e serizono podcenena za momenta, no ne namiram logichna prichina.
Veroqtnostta EPS za 2007 da e po-golqmo ot izpolzvanoto ot men EPS za 2006 e 95%
Predpolagam che vseki edin ot vas sam si e postavil target i si e napisal domashnoto
Za Bobi sam siguren za XY predpolagam )
Коментар
Bobi75
Първоначално изпратено от XY
И какъв е изводът от казаното....?
ами че Франки е подходил консервативно в случая взел е RОЕ-то като EPS growth, което обикновено за някои акции е по-ниско от EPS growth като EPS последна година/EPS предпоследна
Но нека той да го коментира, Той си е правил анализите по тази формула и не знам всичките му идеи
П.С. И той го каза - песимистичен начин за изчисляване, т.е. 168 е минималната справедлива цена явно изчислена досега тука
Та мисълта ми е, че не трябва да работиш със стойностите за 2006, а най-малкото е в П/Е -то да сметнеш expected EPS, което за 2007 изглежда да е доста по-голямо
Ne sluchaino spomenah che sam go izchislil s rezultatite za 2006 god.
Zatova ne pretendiram che poluchenata stojnost ot 168 BGN e vqrna, prosto e edin pesimistichen orientir za men.
Та мисълта ми е, че не трябва да работиш със стойностите за 2006, а най-малкото е в П/Е -то да сметнеш expected EPS, което за 2007 изглежда да е доста по-голямо
EPS Growth е за последна година или усреднено за няколко години
ROE-то, което някой наричат EPS growth не дава коректни резултати. Сравни РОЕ-то на фазера за няколко години назад и EPS growth-a за последните години. Мога да те зарадвам, че всъщност реалната цена е 2.5 път по това, което си изчислил
Коментар