IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фазерлес АД (FZLS / FZLES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • подцених ги аз Фазера като продадох на 200, признавам си - просто смятах, че около 200 ще се позадържим известно време и ще мога да кльопна малко акции около 190, а то какво станаааааааа

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Хосе
      Даа, яки сделки!
      Щом Капман се навива да плати по 240 лв. за тази акция явно виждат голямо бъдеще тук.
      А сега вече и лесно може да се пресметне с колко се прекарани акционерите на оня смешен холдинг - Добруджа ли беше, кво беше
      Бора направиха парички а Добруджа лапна един .....
      Life won't wait for you.

      Коментар


      • това същия пакет дето мина на 150 ли е?
        малии тука ще има яко надуване
        exactly

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Marti
          Браво на Капман - така се работи, мащабно !
          това същия пакет дето мина на 150 ли е?
          малии тука ще има яко надуване
          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

          Коментар


          • Даа, яки сделки!
            Щом Капман се навива да плати по 240 лв. за тази акция явно виждат голямо бъдеще тук.
            А сега вече и лесно може да се пресметне с колко се прекарани акционерите на оня смешен холдинг - Добруджа ли беше, кво беше

            Коментар


            • Браво на Капман - така се работи, мащабно !

              Коментар


              • още едно уточнение.

                не е казано с какъв процент новата машина ще вдигне производителността на оборудването (т.е. капацитета). Може машината още да не е избрана в момента на писането на бележките за 2006 и затова да не се знае процента. Също така не е казано с колко % ще се подобри рентабилността от другите проекти.

                затова не трябва да има прекалени очаквания за вдигането на капацитете. може и само 1% да се окаже накрая

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Гари
                  Чел съм ги тези бележки разбира се и е ясно, че се правят сериозни инвестиции. За повишаване на производителността, рентабилността, еколоията. Не съм толкова сигурен обаче, че ще има увеличение на производствения капацитет. Поне не го разбирам еднозначно.

                  Имам акции във Фазера доста по-отдавна от повечето пишещи тук. И не съм имал причини да съм недоволен от управлението на тази компания. Само исках да уточня този детайл, защото когато всички очакват, че едва ли не още един цех ще се вдигне там, в един момент някой може да се разочарова и да каже дори, че мениджмънтът е излъгал нещо. Което няма да е вярно.
                  да Гари. затова и аз писах тук, амакар че напоследък си мълча.

                  ето цитата:

                  Много сериозен е проекта свързан с доставка и монтаж на нова машина за разкрояване на плочите. Този проект цели подобяване на организацията на работа в основния производствен цех “Главен корпус”, увеличаване на производителността на оборудването и на персонала,

                  т.е. нова машина за повишаване на на производителността на оборудването и на персонала. увеличаване на производителността на оборудване аз го разбирам като повишаване на капацитета

                  Коментар


                  • Чел съм ги тези бележки разбира се и е ясно, че се правят сериозни инвестиции. За повишаване на производителността, рентабилността, еколоията. Не съм толкова сигурен обаче, че ще има увеличение на производствения капацитет. Поне не го разбирам еднозначно.

                    Имам акции във Фазера доста по-отдавна от повечето пишещи тук. И не съм имал причини да съм недоволен от управлението на тази компания. Само исках да уточня този детайл, защото когато всички очакват, че едва ли не още един цех ще се вдигне там, в един момент някой може да се разочарова и да каже дори, че мениджмънтът е излъгал нещо. Което няма да е вярно.

                    Коментар


                    • и аз реших да дам цитати от бележките, за да няма двузначни слухове около хубавото дружество.

                      наистина се планира увеличение на капацитета - нови машини и т.н..

                      и което е МНОГО интересно. те работят над капацитета на прозиводствените линии в момента, защото са правили реконстркции по тях. т.е. над-капацитета в момента не е временно явление, а линиите са реконструирани за него.


                      ... През 2007 год. се предвижда да се реализират значителни инвестиционни проекти...

                      ..Предстои договаряне и започване изграждането на локална пречиствателна станция за отпадните води от производството. Това е последния екологичен проблем за дружеството, след като проблемите по очистване на въздуха са разрешени през 2005 год. Реализацията на този проект трябва да се извърши през 2007 – 2008 год. Като подготвителна част от този проект за началото на 2007 год. е предвидено въвеждане в експлоатация на инсталация за топлообмен, целяща отнемане на топлината от отпадната и оборотната вода. Ефектът от това е не само екологичен, но и икономически, отнетата топлина ще се използва за технологични нужди – производство на пара, приготвяне на химикали и за битови нужди – отопление и топла вода.
                      Много сериозен е проекта свързан с доставка и монтаж на нова машина за разкрояване на плочите. Този проект цели подобяване на организацията на работа в основния производствен цех “Главен корпус”, увеличаване на производителността на оборудването и на персонала, задължително условие за неизбежното увеличение на заплатите на персонала, след влизането на България в Европейския съюз.
                      Освен тази задачи в Бизнес плана за 2007 год. са заложени и редица задачи за повишаване на енергийната ефективност. Предстои реконструкция на топлоенергийните инсталации с цел намаляване на топлинните загуби и по-ефективен контрол мърху разходите. Предвидено е и проучване за изграждане на трета инсталация за производство на топлоенергия от дървени отпадъци и реализация на проекта през 2008 год. Проучва се възможността за рекуперация на отпадната от производството пара.
                      Това е една много сериозна инвестиционна програма, но изпълнението й се оправдава от малките срокове за възвръщаемост и задължителното изпълнение на екологичните задачи....

                      ...Стойността на тези показатели е твърде висока и стабилна през годините и показателна не само за стабилността на дружеството за осигуряване на ритмично протичане на дейността на му, но и способността да посрещне без сътресения предстоящите сериозни инвестиционни разходи...

                      .....Произведена е готова продукция в размер на 18 518 хил.кв.м, което е с 3 % повече от разчета за производство за годината, рекордно високото ниво на производство, нещо повече производството е с 2 % над проектния капацитет на технологичните линии, след направените реконструкции......

                      Коментар


                      • Gari, razrovi se v belezkite kum otcheta za 2006

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от franky4fingers
                          Management suvsem otgovorno zaqvi che do kraq na godinata ste uvelichat proizvodstveniq kapacitet.
                          Кога това бе, Франки. На ухото ли ти го заяви съвсем отговорно съвкупният мениджмънт или пък си го сънувал това снощи?
                          И аз мисля, че мениджмънтът се справя много добре ама дай да не му приписваме разни изявления. Още повече съвсем отговорни.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от INSIDER-A
                            Еееее на-акахте се!!! Доскоро беше интересно по темата, но откакто купихте големия пакет се спукахте от суперлативи и изхвърляния! Айде по-кротко, че заприличахте на Пепи от сладникавия роман "ХД Пътища" ;-)
                            INSIDER-A, ние говориме с факти а не със очаквания, че всички пари от еврофондовете ще отидат за пътища и магистрали(и оттам за холдинга).Тук вече имаме резултати.И то много добри.
                            Life won't wait for you.

                            Коментар


                            • Ako FAZER-a uspeqt da uvelichat kapaciteta, predstavqte li si kakvi pechalbi ste padat, imaiki v predvid turseneto na produkciqta, koqto proizvezdat. Otdelno rentabilnostta ste se podobri kato se namali marginal cost per unit produced. Kompaniqta ste zapochne da realizira poveche produkciq pri po-visoki margove.
                              Akciqta veche e zabelqzana ot dosta Investicionni posrednici i e sravnitelno likvidna.
                              Az susto mislq che budesteto pred FZLES e poveche ot svetlo

                              Gornoto ne e preporuka!

                              Коментар


                              • Еееее на-акахте се!!! Доскоро беше интересно по темата, но откакто купихте големия пакет се спукахте от суперлативи и изхвърляния! Айде по-кротко, че заприличахте на Пепи от сладникавия роман "ХД Пътища" ;-)
                                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

                                Коментар

                                Working...
                                X