IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фазерлес АД (FZLS / FZLES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не познах

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
      Не вярвам. Не е момента сега да скочи толкова. Не че не си струва, за мен е силно подценено, както гласувах при Голям Мечо. Но ако някой излезе пак да натисне - ще му помогна.
      Ще гледаме филма, може да ни изненадат приятно

Коментар

• Не вярвам. Не е момента сега да скочи толкова. Не че не си струва, за мен е силно подценено, както гласувах при Голям Мечо. Но ако някой излезе пак да натисне - ще му помогна.

Коментар

• Утре ще гоним ли 50ка?!

Коментар

• В крайна сметка сме на едно мнение, че дружеството се управлява добре и има потенциал. Рано или късно цената ще тръгне нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
              По т.2: Да, инвестициите бяха за оптимизация на разходите, но това лошо ли е? Пак имат доста добър ефект. Не забравяй, че от известно време работят само с една технологична линия и пак изкарват прилични резултати. Имат капацитет да посрещнат евентуално повишаване на поръчките..
              Не казвам че е лошо. Мисълта ми е, че ако направят така, че пуснат още линии (втора, трета т.н. ) -това ще има по-голям ефект за печалбата отколкото оптимизациите, а за мен ще означава, че съответно има потенциал
              Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
              По т.3: ....Какво ти говори факта, че по темата има периоди по няколко седмици без нито едно мнение? Пък и е доста неликвидна позиция и спекулантите няма какво да търсят тук.
              На мен точно това ми говори, че има играчори, и то от старите, които се надяват да не личи интереса. Акцията винаги си е била интересна за доста хора. При положение, че много избушляци работещи на загуба през кризата бяха направили ръстове, (съответен спекулантски интерес) то какво да кажем за дружествата които изнесоха кризата на печалба
              Last edited by precakanoto; 27.01.2015, 16:02.
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• По т.2: Да, инвестициите бяха за оптимизация на разходите, но това лошо ли е? Пак имат доста добър ефект. Не забравяй, че от известно време работят само с една технологична линия и пак изкарват прилични резултати. Имат капацитет да посрещнат евентуално повишаване на поръчките.
                По т.3: Не съм съгласен че има много спекуланти. Може и да следят позицията, но имат ли акции? Какво ти говори факта, че по темата има периоди по няколко седмици без нито едно мнение? Пък и е доста неликвидна позиция и спекулантите няма какво да търсят тук.

Иначе за цената - до 300 не вярвам да стигне (в близко бъдеще), но защо да не си пожелаем примерно 150 лв за акция.

Коментар

Всичко опира до очакванията. В момента пазарът отразява текущите резултати и явно не очаква съществено подобрение. Аз пък, от друга страна, смятам че компанията се развива доста добре в последните години, а маржовете на печалбата се подобряват. Догодина чакам още по-добри резултати. Основни фактори, които ме карат да инвестирам във Фазерлес: 1. Коректен мажоритар; 2. Големи инвестиции в последните години, които тепърва ще се отплащат; 3. Малко хора следят позицията, т.е има възможност при подобряване на резултатите да се появят много желаещи да си купят, а почти няма кой да продава.
                  по т.1 - Според мен мажоритаря не го е еня много какво и как е борсовото представяне на папира, не се старае да го "излъсква" (за пред инвеститори, както някои други уж сини чипове а и защо да го прави). Гледа си управлението на дружеството, инженерско управление, което е вярно - добре се справя.
                  по т.2 - Инвестициите обаче май не бяха в нови мощности, нови линии или производства, дистрибуции, увеличаване на пазарния дял, а в енергийна ефективност, рентабилност, екологичност, оптимизация на налични мощности, и като се има предвид, че се прави вече от години, както казваш, то и ефекта вече се консумира. (в немалка степен отразен и в сегашни резултати, съответно в папира)
                  по т.3 - тук изцяло се разминаваме - според мен позицията се наблюдава от почти всички "стари кучета" било поради старите спомени, било поради това, че някога са пропускали или поради някогашните емоции, нооо ... Като резултат мисля, че има доста спекуланти в тази позиция. А дали ще се повтори играта от 2007 !?
                  Може и да греша разбира се, един ден отново да е на 200-300 лв. През 2007 имаше един боби-турбото, който го чакаше и на 550
                  Last edited by precakanoto; 27.01.2015, 15:12.
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

• Всичко опира до очакванията. В момента пазарът отразява текущите резултати и явно не очаква съществено подобрение. Аз пък, от друга страна, смятам че компанията се развива доста добре в последните години, а маржовете на печалбата се подобряват. Догодина чакам още по-добри резултати. Основни фактори, които ме карат да инвестирам във Фазерлес: 1. Коректен мажоритар; 2. Големи инвестиции в последните години, които тепърва ще се отплащат; 3. Малко хора следят позицията, т.е има възможност при подобряване на резултатите да се появят много желаещи да си купят, а почти няма кой да продава.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                      P/E 15 е супер според мен
                      EV/EBITDA също ....

Коментар

Честно казано слабо ме интересува дали дивидента ще е 0,5 или 1,5 лв. Тук има голям потенциал за капиталова печалба.
                        P/E 15 е супер според мен

Коментар

Честно казано слабо ме интересува дали дивидента ще е 0,5 или 1,5 лв. Тук има голям потенциал за капиталова печалба.
                          А не мислиш ли, че щом кляка цената, потенциала може да е изконсумиран? В смисъл, че пазарът може да е оценил предварително папира ? Доста време се държи сравнително стабилно - през което време който е искал да купи е купил
                          А в случая за дивидента, дали 1 или 2лв, според мен си прав - мисля, че не за това са тук притежателите на акцията
                          Last edited by precakanoto; 27.01.2015, 14:31.
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            Не се бъзикайте, а по-добре вижте какво са раздавали когато са вадили и по 5 лв печалба/акция )) Според мен и левче дивидент си е повод за радост

Коментар

• Не се бъзикайте, а по-добре вижте какво са раздавали когато са вадили и по 5 лв печалба/акция )) Според мен и левче дивидент си е повод за радост
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                                3.11 лева печалба на акция, не е зле.... дали ще дадат 2 лева дивидент?!
                                И 1,50 лв на акция би било добре

Коментар

Working...
                                X