Не познах
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фазерлес АД (FZLS / FZLES)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеНе вярвам. Не е момента сега да скочи толкова. Не че не си струва, за мен е силно подценено, както гласувах при Голям Мечо. Но ако някой излезе пак да натисне - ще му помогна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеПо т.2: Да, инвестициите бяха за оптимизация на разходите, но това лошо ли е? Пак имат доста добър ефект. Не забравяй, че от известно време работят само с една технологична линия и пак изкарват прилични резултати. Имат капацитет да посрещнат евентуално повишаване на поръчките..
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеПо т.3: ....Какво ти говори факта, че по темата има периоди по няколко седмици без нито едно мнение? Пък и е доста неликвидна позиция и спекулантите няма какво да търсят тук.Last edited by precakanoto; 27.01.2015, 16:02.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
По т.2: Да, инвестициите бяха за оптимизация на разходите, но това лошо ли е? Пак имат доста добър ефект. Не забравяй, че от известно време работят само с една технологична линия и пак изкарват прилични резултати. Имат капацитет да посрещнат евентуално повишаване на поръчките.
По т.3: Не съм съгласен че има много спекуланти. Може и да следят позицията, но имат ли акции? Какво ти говори факта, че по темата има периоди по няколко седмици без нито едно мнение? Пък и е доста неликвидна позиция и спекулантите няма какво да търсят тук.
Иначе за цената - до 300 не вярвам да стигне (в близко бъдеще), но защо да не си пожелаем примерно 150 лв за акция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеВсичко опира до очакванията. В момента пазарът отразява текущите резултати и явно не очаква съществено подобрение. Аз пък, от друга страна, смятам че компанията се развива доста добре в последните години, а маржовете на печалбата се подобряват. Догодина чакам още по-добри резултати. Основни фактори, които ме карат да инвестирам във Фазерлес: 1. Коректен мажоритар; 2. Големи инвестиции в последните години, които тепърва ще се отплащат; 3. Малко хора следят позицията, т.е има възможност при подобряване на резултатите да се появят много желаещи да си купят, а почти няма кой да продава.
по т.2 - Инвестициите обаче май не бяха в нови мощности, нови линии или производства, дистрибуции, увеличаване на пазарния дял, а в енергийна ефективност, рентабилност, екологичност, оптимизация на налични мощности, и като се има предвид, че се прави вече от години, както казваш, то и ефекта вече се консумира. (в немалка степен отразен и в сегашни резултати, съответно в папира)
по т.3 - тук изцяло се разминаваме - според мен позицията се наблюдава от почти всички "стари кучета" било поради старите спомени, било поради това, че някога са пропускали или поради някогашните емоции, нооо ... Като резултат мисля, че има доста спекуланти в тази позиция. А дали ще се повтори играта от 2007 !?
Може и да греша разбира се, един ден отново да е на 200-300 лв. През 2007 имаше един боби-турбото, който го чакаше и на 550Last edited by precakanoto; 27.01.2015, 15:12.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Всичко опира до очакванията. В момента пазарът отразява текущите резултати и явно не очаква съществено подобрение. Аз пък, от друга страна, смятам че компанията се развива доста добре в последните години, а маржовете на печалбата се подобряват. Догодина чакам още по-добри резултати. Основни фактори, които ме карат да инвестирам във Фазерлес: 1. Коректен мажоритар; 2. Големи инвестиции в последните години, които тепърва ще се отплащат; 3. Малко хора следят позицията, т.е има възможност при подобряване на резултатите да се появят много желаещи да си купят, а почти няма кой да продава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеЧестно казано слабо ме интересува дали дивидента ще е 0,5 или 1,5 лв. Тук има голям потенциал за капиталова печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеЧестно казано слабо ме интересува дали дивидента ще е 0,5 или 1,5 лв. Тук има голям потенциал за капиталова печалба.
А в случая за дивидента, дали 1 или 2лв, според мен си прав - мисля, че не за това са тук притежателите на акциятаLast edited by precakanoto; 27.01.2015, 14:31.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе се бъзикайте, а по-добре вижте какво са раздавали когато са вадили и по 5 лв печалба/акция )) Според мен и левче дивидент си е повод за радост
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение3.11 лева печалба на акция, не е зле.... дали ще дадат 2 лева дивидент?!
Коментар
Коментар