Първоначално изпратено от mapadona
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фазерлес АД (FZLS / FZLES)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеТус особено паричният поток за 2014 ми се нрави доста
FCF yield за 2014 е 13-14%, малко са компаниите с такъв yield
Лично мнение
Aз също го уважавам доста тоя показател. Особено когато е комбиниран с нисък дълг и peg , добър мениджмънт и висок растеж, понякога и с добри дивиденти.
Има избор , не е да няма, ала прав си че не е на тая сергия...
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеСпокойно могат да дадат 2-3 лв. на акция, ама не ми се вярва. По-скоро някъде около миналогодишния. Мен повече би ме зарадвало едно обратно изкупуване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнениеДивидента колко ще е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеНе е ли време за нова атака на петдесетака?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеПрофесоре, ами това си е удвояване на ROE. Колко от компаниите в Софикс си удвояват ROE
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеНищо лично за инвестиралите във "Фазерлес", но:
МОЛЯ ПОГЛЕДНЕТЕ ОТЧЕТИТЕ МУ и пресметнете един основен според Уорън Бъфет показател - РЕНТАБИЛНОСТ НА СОБСТВЕНИЯ КАПИТАЛ. Той трябва да бъде няколко години над 15 % за да бъде акцията подходяща за инвестиции,
За това предприятие е 3 - 4 % през последните до 2013 год., за миналата е 7 %.
За няколко предприятия от Софикс, за които се очаква стабилно състояние през следващите 5 години този показател е 13 - 14 %, за две - три е 17 - 18 %. Можете да откриете, кои са тези предприятия.
Нямам акции на "Фазерлес".
Написаното по-горе НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПРОДАЖБИ ИЛИ ПОКУПКИ.
Професорът
Коментар
-
ПОКАЗАТЕЛИ НА "ФАЗЕРЛЕС"
Нищо лично за инвестиралите във "Фазерлес", но:
МОЛЯ ПОГЛЕДНЕТЕ ОТЧЕТИТЕ МУ и пресметнете един основен според Уорън Бъфет показател - РЕНТАБИЛНОСТ НА СОБСТВЕНИЯ КАПИТАЛ. Той трябва да бъде няколко години над 15 % за да бъде акцията подходяща за инвестиции,
За това предприятие е 3 - 4 % през последните до 2013 год., за миналата е 7 %.
За няколко предприятия от Софикс, за които се очаква стабилно състояние през следващите 5 години този показател е 13 - 14 %, за две - три е 17 - 18 %. Можете да откриете, кои са тези предприятия.
Нямам акции на "Фазерлес".
Написаното по-горе НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПРОДАЖБИ ИЛИ ПОКУПКИ.
Професорът
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнениеНе виждам причина за отскачане.
По скоро ще дебна на около 40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеЩе отскачаме ли тук?
По скоро ще дебна на около 40.
Коментар
Коментар