IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дружба стъкларски заводи АД (4DR / DRUPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД (4DR) източник: investor.bg 20 Май 2009 13:00

    Продажбите на Дружба стъкларски заводи падат с 25%

    За първото тримесечие на годината нетните приходи от продажби на Дружба стъкларски заводи АД отчетоха спад от 25 на сто до 42,6 млн. лв., става ясно от представените чрез БФБ-София отчети на дружеството за първо тримесечие.

    Нетната печалба намалява с 49 на сто до 5,7 млн. лв.

    Оперативният паричен поток е положителен и възлиза на 1,5 млн. лв. при положителен паричен поток от оперативна дейност в размер на 4 млн. лв. година по-рано.

    Собственият капитал на Дружба стъкларски заводи е 192,4 млн. лв., а активите възлизат на 348 млн. лв. Краткосрочните задължения се увеличават със 7,7 млн. лв. до 121 млн. лв.

    До момента няма сключени сделки с акциите на Дружба стъкларски заводи АД.

    Коментар


    • предстои спиране на 1 цех

      Коментар


      • Дружба, Дружба, Вечна Дружба между народите, Дружба Бетон, Дружба Желязо, Показатели слънце, Резултати за пример, Криза тука нема, Има, Нема, Дружба, Дружба.

        Коментар


        • dnevnik.bg- Сергей Станишев: Не се нуждаем от предпазно споразумение с МВФ От Чавдар Първанов
          Последна промяна в 17:21 на 04 фев 2009, 2232 прочитания, 74 коментара

          Премиерът Сергей Станишев остана на обяд с работниците и ръководството на "Дружба стъкларски заводи"



          "Основен проблем за малките и средните предприятия е липсата на кредитен ресурс. Търсим начин да подкрепим и големите производства в страната, които са гръбнака на българската индустрия". Това обяви днес премиерът Сергей Станишев при посещението си в софийския завод на втория по големина производител на стъкло в страната - "Дружба стъкларски заводи". Премиерът спомена, че кабинетът му търси компенсации заради газовата криза, която удари редица български заводи и им причини стотици милиони левове щети.

          Станишев припомни, че правителството вече е превело на търговските банки 150 млн. лв., с които да бъдат подпомогнат малкия и средния бизнес за преодоляване на тежките последици от световната икономическа криза. Сумата беше отпусната чрез държавната Банка за развитие и е първия транш от антикризисния бюджет предвиден за реалния сектор, който е на обща стойност 500 млн. лв.

          Станишев е възложил на икономическия министър Петър Димитров да направи секторен анализ, за да се очертаят по-добре проблемите в икономиката. Независимо от проблемите премиерът смята, че българската икономика стои добре на фона на останалите в ЕС и припомни, че страната ще е една от малкото, които еврокомисията очаква да отбележат ръст на БВП през настоящата година. "Не смятам, че се нуждаем от предпазно споразумение с МВФ", обяви Станишев.

          Производството в "Дружба стъкларски заводи" не е спирало и за ден, каза още Станишев. По думите му доставките на природен газ за предприятието е било осъществено в кратки срокове по време на кризата.

          Станишев обясни още, че с идването си в "Дружба стъкларски заводи" е искал да види с очите си какви са трудностите и проблемите на производствения сектор. Преди това премиерът обядва с работници в завода и разгледа технологичния процес в предприятието. Нито един работник в предприятието няма да бъде съкратен, е уверило ръководството премиера.

          "Дружба стъкларски заводи" се считаше за едно от най-засегнатите от газовата криза предприятия. Досега от компанията не бяха посочили на каква стойност са щетите им. Както стана ясно обаче днес доставките на синьо гориво за

          Коментар


          • Станишев яде кризисни кебапчета в заводски стол


            Супа и кебапчета обядва премиерът Станишев в предприятието Дружба стъкларски заводи в София. Премиерът се запозна с работата на производствения цех на дружеството. След обиколката си Станишев посети и столовата, където се хранят работниците и обядва с тях.

            Предприятието е водещ производител на стъклен амбалаж за хранителната промишленост на Балканския полуостров. 56 на сто от продукцията му е за износ. В завода работят над 200 души.

            След посещението си министър-председателят заяви, че Българската банка за развитие ще отпусне 500 млн. лв. за развитие за малките и средни предприятия. Той уточни, че финансовите мерки се предприемат, за да се преодолеят последиците от финансовата криза. Първите 150 млн. лв. вече са отпуснати, добави премиерът.

            Сергей Станишев подчерта, че ресурс в подобен размер не е отпускан от държавата. Той припомни, че 200 млн. лв. са заделени за националния план по заетостта и коментира, че се търсят възможности за компенсиране на щетите в производството, предизвикани от финансовата криза.

            По време на газовата криза производството не е спирало и за един ден, заяви министър –председателят.

            Европейската комисия има прогнози, че само в България и в още две страни, ще има икономически ръст по време на кризата, каза Станишев. Той припомни, че за последните три години финансовият резерв се е увеличил два пъти и именно това дава по-голяма стабилност на държавата в този критичен период в сравнение с много други страни.

            Коментар


            • Производството е непрекъсваемо.
              Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

              Коментар


              • Не е ли спряно производството от няколко месеца

                Коментар


                • Да живее братската ДРУЖБА между народите!

                  Дружба стъкларски заводи с 62% ръст на продажбите за октомври-декември
                  03.02.2009 17:14 (4DR / DRUPL)

                  През четвъртото тримесечие на миналата година Дружба стъкларски заводи АД е отчело ръст на продажбите на годишна база от 62 на сто до 45,2 млн. лв., показаха изчисления на база предадените в БФБ-София годишни отчети на компанията.

                  Печалбата за четвъртото тримесечие е 3,4 млн. лв. при печалба от 217 хил. лв. за периода октомври-декември 2007 година.

                  За цялата 2008 година ръстът на приходите от продажби е 8,7% до 216 млн. лв., а ръстът на печалбата е 14% до 31 млн. лв.

                  От оперативна дейност паричният поток е положителен и възлиза на 28,8 млн. лв., има извършени и инвестиционни разходи на стойност 30 млн. лв.

                  Дружба стъкларски заводи бе сред предприятията в България, които бяха засегнати от газовата криза, тъй като разходите за природен газ възлизат на приблизително 25% от производствените разходи.

                  Последната сделка по позицията е от вчера, на ниво от 2,70 лв. за акция

                  Коментар


                  • Инвестициите си казват думата , май

                    Източник:dnevnik.bg

                    Мащабни инвестиции в строеж на нови производствени цехове започват от "Дружба стъкларски заводи", съобщиха от компанията. В четвъртък е започнат строежа на ново стъклотопилно съоръжение в завода в гр. Пловдив, което трябва да заработи до края на годината и с него капацитетът на производство ще бъде увеличен със 100 млн. стъклени бутилки годишно. Следващата инвестиция - строеж на още един цех също в Пловдив, ще започне след няколко месеца и до средата на 2008 г. също ще бъде заработи. С него капацитетът на завода ще се увеличи с още 250 млн. броя, а двете инвестиции ще вдигнат капацитета на целия завод на 1.2 млрд. броя стъклени продукти. Сега "Дружба" произвежда между 850 млн. и 900 млн. броя.

                    Изграждането на една пещ включва и построяването на цех около нея, в който да се разположат машините, системите за контрол на качеството и всички необходими инсталации за производство, обясниха от "Дружба".

                    Според ръководството на компанията новите инвестиции и увеличеният капацитет ще я наредят сред водещите фирми за производство на стъклен амбалаж в Европа. Основните конкуренти на "Дружба" са компании от Франция, Италия и Швейцария, в България това е заводът на "Шишеджам" край Търговище.

                    Около 60% от продукцията на българското предприятие са предназначени за износ, като договор за доставка има с компании като "Хайнекен", "Кока-кола", "Пепси-кола" и др.

                    Финансирането на инвестициите ще стане с банкови кредити и средства от собственика "Юла гласуъркс" - Гърция, като първоначално в започнатия в четвъртък строеж ще бъдат вложени около 12 млн. евро. От 2000 г. насам "Юла" е вложила 170 млн. евро като инвестиции в производството, поясниха от "Дружба". В тях се включват въвеждането на нови производствени мощности и модернизацията на заводите в Пловдив и в София (бившия "Стинд").

                    Стойността на втората инвестиция, която трябва да приключи през 2008 г., все още не е обявена, като това ще стане след изготвянето на пълния проект за нея, поясниха от "Дружба".

                    За миналата година компанията отчете печалба 21.17 млн. лв. Дружеството е едно от тези, които обаче редовно закъсняват с предаването на отчетите си, заради което се е стигало и до спиране на търговията с акциите му. Въпреки това "Дружба" няма да бъде отписвано от фондовата борса, поясниха от там.
                    Мнението не е препоръка за сделки!

                    Коментар


                    • Браво на нас!
                      Мнението не е препоръка за сделки!

                      Коментар


                      • Дружба стъкларски заводи с 12% ръст на продажбите
                        03.11.2008 16:48 (4DR / DRUPL)

                        За деветмесечието нетните приходи от продажби на Дружба стъкларски заводи АД отчитат ръст на годишна база от 12 на сто до 171 млн. лв., показва отчетът на дружеството, представен чрез БФБ-София.

                        Нетната печалба възлиза на 27,6 млн. лв. при 27,9 млн. лв. печалба за същия период на миналата година.

                        Печалбата преди данъци възлиза на 29,8 млн. лв. при 27,3 млн. лв. печалба преди данъци за периода януари-септември 2007 г.

                        От оперативна дейност паричният поток е положителен и възлиза на 23,5 млн. лв., а през периода има извършени инвестиции в дълготрайни активи за 25,8 млн. лв.

                        Днес нямаше сделки с книжата на Дружба стъкларски заводи АД.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от newkid
                          На колко сте ги взели, че ги продавате на 5 лв.
                          Просветете непросветения.
                          Тоя въпрос може да се приложи по почти всички позиции. Повечето акции се търгуват на 25-35% от максималната си стойност. Който продаде на загуба в началото е спечелил. Дали сега ще спечели - кой знае.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от newkid
                            На колко сте ги взели, че ги продавате на 5 лв.
                            Просветете непросветения.
                            16-18 lv.

                            Коментар


                            • На колко сте ги взели, че ги продавате на 5 лв.
                              Просветете непросветения.

                              Коментар


                              • Получихте ли си новите тапети, хехе акции.

                                Коментар

                                Working...
                                X