IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Велде България (бивше Лесопласт АД) (4L5 / LESPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Мисля, че ще ти ги изгълтат като топъл хляб, ще си вземеш профитче Първа оферта продава е вече 41, при това само 10 папирчета А сме много далече от q3 Както спомена и падре - тук фри-флоута е пъти по-малък отъ фазерския, съответно толкова по-рехави са и офертите, и цената може да експлодира и доста над 49 Мисли си още отсега къде ще отидеш след като продадеш, защото може да ти се случи значително по-рано от q3. Според мен, следващата ракета може да се окаже гагарин. Не само защото батката я напусна и като се е ушил с репа може би трудно ще се върне, и донякъде може би поради липсата на достатъчен свеж капитал ами ми се струва, че просто ще й дойде времето там за q3 ))
    Кандидат ракети колкото искаш- Гагарин, Свилоза, Биовет, Доверие, Унипак, но май е най-добре просто да си стои тук

Коментар

Мисля, че ще ти ги изгълтат като топъл хляб, ще си вземеш профитче Първа оферта продава е вече 41, при това само 10 папирчета А сме много далече от q3 Както спомена и падре - тук фри-флоута е пъти по-малък отъ фазерския, съответно толкова по-рехави са и офертите, и цената може да експлодира и доста над 49 Мисли си още отсега къде ще отидеш след като продадеш, защото може да ти се случи значително по-рано от q3. Според мен, следващата ракета може да се окаже гагарин. Не само защото батката я напусна и като се е ушил с репа може би трудно ще се върне, и донякъде може би поради липсата на достатъчен свеж капитал ами ми се струва, че просто ще й дойде времето там за q3 ))
      Първо да стане, после ще мисля къде да ходя Но за гагарин съм пас, банки и компании от групата на булгартабак не ги харесвам
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
        Нааа консолидирания е почти същия, за Q1 добавя само 25 хиляди към печалбата. Иначе моите ги сложих на 49.99 Очаквам при добър отчет за Q3 след три месеца да успея да разтоваря
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          Ще поздравя имащите и ще ги призова да почерпят

Аз не съм завистлив човек

И да не забравиш за съмненията си !!! - то не че аз съм си повярвал
          - Най много от това се пазя !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
            Чакай те малко , че не мога да се кача, а няма дивиденти, отчет консолидиран също и за къде се разбързахте
            Нааа консолидирания е почти същия, за Q1 добавя само 25 хиляди към печалбата. Иначе моите ги сложих на 49.99 Очаквам при добър отчет за Q3 след три месеца да успея да разтоваря
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              Ти ме разби с тази цена, радваш ме. Посмятах да видя какво излиза при 75 лева дето даваш
              P/E 14.0, P/B 1.62, P/S 0.56, EV/EBITDA 8.85 ... да, прав си че и на тази цена пак не изглежда балон.
              Ама все пак дай по-полека, нека отидем 40-45, да видим следващия отчет пък тогава ще си я преоценяваме пак стъпка по стъпка. Дано излезеш прав, но все пак пазар, конюнктура, така че всичко може да се промени.

Поздрави!

Чакай те малко , че не мога да се кача, а няма дивиденти, отчет консолидиран също и за къде се разбързахте
              Last edited by inta53; 07.08.2015, 11:53.

Коментар

Дам, има някои инвестиции, които правят, за които не знам доколко намаляват разходите. Като например нови камиони.
                И какво от това че фазера е влязъл в кризата без дългове и от свиване на разходите са го докарали до 1/10 от печалбите преди кризата!? А до кризата нали не са били толкова оптимизирани и ефективни пък са вадили такава голяма печалба тогава!?? По-съм склонно да заложа на дружество което увеличава приходите и печели пазар отколкото дружество което с години гледа как да свие разходите...(пенсионерската логика).. а пазарът му къде отива при това положение !?!
                Last edited by precakanoto; 07.08.2015, 11:57.
                Не е препоръка... !!!

Коментар

Вече започнах да се съмнявам в това колко го бива фазера и в оптимизацията. От 6 години оптимизират, оптимизрат и май само оптимизрат. А за полугодието - амортизациите им двойно по-големи от крехката печалба Оптимизация заради самата оптимизацията или за профит!? - Мерси от такива оптимизациии ))
                  Дам, има някои инвестиции, които правят, за които не знам доколко намаляват разходите. Като например нови камиони.

Коментар

Така е, Фазера имат много здрав баланс и много ги бива в оптимизацията на разходите. Това, в което са зле, е намирането на пазари за продукцията и вече от няколко години едната им производствена линия не работи. Колкото и да оптимизират, намаляващи продажби водят до намаляваща печалба.

Лесопласт от друга страна успяват много добре да си увеличават приходите и доста добре изплащат заемите. Тези заеми иначе са при доста добри лихви - според отчета са между 3.4% и 4.2%. Притесняват ме само две неща - почти всички продажби са към компанията майка и имат едно вземане за 2 милиона което е вече на над половин година
                    Вече започнах да се съмнявам в това колко го бива фазера и в оптимизацията. От 6 години оптимизират, оптимизрат и май само оптимизрат. А за полугодието - амортизациите им двойно по-големи от крехката печалба Оптимизация заради самата оптимизацията или за профит!? - Мерси от такива оптимизациии ))
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                      Най-силната страна на Фазерлес е баланса. Няма задължения за разлика от лесопласт + инвестициите са насочени основно в оптимизация на разходите (При високи приходи има високи маржове).

Лесопласт се представя добре към момента, но там бизнес модела е високи обеми и ниски маржове.

И двете дружества са читави, но стабилен баланс + високи маржове + дивидент е предпочитано от мен в дългосрочен план.

Лесопласт е също е добро дружество, дано да продължава с позитивното развитие.
                      Така е, Фазера имат много здрав баланс и много ги бива в оптимизацията на разходите. Това, в което са зле, е намирането на пазари за продукцията и вече от няколко години едната им производствена линия не работи. Колкото и да оптимизират, намаляващи продажби водят до намаляваща печалба.

Лесопласт от друга страна успяват много добре да си увеличават приходите и доста добре изплащат заемите. Тези заеми иначе са при доста добри лихви - според отчета са между 3.4% и 4.2%. Притесняват ме само две неща - почти всички продажби са към компанията майка и имат едно вземане за 2 милиона което е вече на над половин година

Коментар

Ти ме разби с тази цена, радваш ме. Посмятах да видя какво излиза при 75 лева дето даваш
                        P/E 14.0, P/B 1.62, P/S 0.56, EV/EBITDA 8.85 ... да, прав си че и на тази цена пак не изглежда балон.
                        Ама все пак дай по-полека, нека отидем 40-45, да видим следващия отчет пък тогава ще си я преоценяваме пак стъпка по стъпка. Дано излезеш прав, но все пак пазар, конюнктура, така че всичко може да се промени.

Поздрави!
                        Ако се запазят текущите резултати до края на годината (без да отчитаме ръстове или спадове) то

при цена 75лв на велде, п/е-то му става 8,1

при цена 50лв на фазера, п/е-то му е ..55,5

както се казва - лоша работа, ))
                        не че фазера е лош, лошото е когато се окаже че се намираме в момент, когато п/е-то му се е оказало по-голямо от цената на картончето ))
                        Last edited by precakanoto; 07.08.2015, 09:47.
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• [QUOTE=Silver Fox;1059855267]Най-силната страна на Фазерлес е баланса. Няма задължения за разлика от лесопласт + инвестициите са насочени основно в оптимизация на разходите (При високи приходи има високи маржове).
                          .............

Колко да е силна ?- FzL закрита 05,2012r. + 1300,- от 52,00-/58,00 - за мен си даде своето и с нищо не ме привлича !
                          Докато тук си имам и от 29/28,00 през 2009/10 и през 12/13,00 минахме, а завода беше пълен с продукция, но от две години показват промяна, а може и да съм поредното камилче, но съм се окопал си мисля....
                          Тя ми е от спекулантския сектор, чийто таргет не е дошъл, ако зорлем не я отпишат .

31,12,2012r ********** ********* 31,12,2014r ********** 31,07,2015г
                          1450x1,4358 = 2082 Eltos закр. 19,03,14r.+ 500 *** 2150x0,86246 1855
                          231x6,5419 = 1511 ERH 1480x1,0589 = 1670 *** 2980x1,5933 = 4748
                          270x19,789 = 5343 LesPl 340x20,61 = 7007 *** 432x22,9203 = 9901
                          Last edited by inta53; 07.08.2015, 00:05.

Коментар

http://x3news.com/download/?id=289564
                            печалба H1 231 хил

http://x3news.com/download/?id=277808
                            печалба Q1 344 хил

231-344=-113
                            Най-силната страна на Фазерлес е баланса. Няма задължения за разлика от лесопласт + инвестициите са насочени основно в оптимизация на разходите (При високи приходи има високи маржове).

Лесопласт се представя добре към момента, но там бизнес модела е високи обеми и ниски маржове.

И двете дружества са читави, но стабилен баланс + високи маржове + дивидент е предпочитано от мен в дългосрочен план.

Лесопласт е също е добро дружество, дано да продължава с позитивното развитие.
                            Veni, Vidi, Vici

Коментар

Поздрави!

И аз барабар Петко с мъжете "ъпАри"! Но сам казваш , че все още са ЗЕМНИ- мах прогнозите ми??? -мисля че не е необходимо да посочвам пример компании с чийто подобаващо оценяване от пазара се спряга ретур на предходния топ, а и събарянето му - ама ред по ред - не ургулишката.
                              Твоите ще са стигнати още при консолидираният , защото дават много малко отклонения за последните две години и по мое мнение си бяха свързани с вътрешни обновявания и оптимизация - Да не подведа някой - НЕ Е ПРЕПОРЪКА а голи надежди !!! Тук и без това си публикуват едни от първите конс. о-ти, предполагам до 20,08. - дилема да няма !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                Ако я видиш след три тримесечия на 75,00 какво ли ще кажеш тогава ???

Поздрави!

Коментар

Working...
                                X