Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Велде България (бивше Лесопласт АД) (4L5 / LESPL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеМисля, че ще ти ги изгълтат като топъл хляб, ще си вземеш профитче Първа оферта продава е вече 41, при това само 10 папирчета А сме много далече от q3 Както спомена и падре - тук фри-флоута е пъти по-малък отъ фазерския, съответно толкова по-рехави са и офертите, и цената може да експлодира и доста над 49 Мисли си още отсега къде ще отидеш след като продадеш, защото може да ти се случи значително по-рано от q3. Според мен, следващата ракета може да се окаже гагарин. Не само защото батката я напусна и като се е ушил с репа може би трудно ще се върне, и донякъде може би поради липсата на достатъчен свеж капитал ами ми се струва, че просто ще й дойде времето там за q3 ))destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеНааа консолидирания е почти същия, за Q1 добавя само 25 хиляди към печалбата. Иначе моите ги сложих на 49.99 Очаквам при добър отчет за Q3 след три месеца да успея да разтоваряНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеЩе поздравя имащите и ще ги призова да почерпят
Аз не съм завистлив човек
И да не забравиш за съмненията си !!! - то не че аз съм си повярвал
- Най много от това се пазя !
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЧакай те малко , че не мога да се кача, а няма дивиденти, отчет консолидиран също и за къде се разбързахтеdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТи ме разби с тази цена, радваш ме. Посмятах да видя какво излиза при 75 лева дето даваш
P/E 14.0, P/B 1.62, P/S 0.56, EV/EBITDA 8.85 ... да, прав си че и на тази цена пак не изглежда балон.
Ама все пак дай по-полека, нека отидем 40-45, да видим следващия отчет пък тогава ще си я преоценяваме пак стъпка по стъпка. Дано излезеш прав, но все пак пазар, конюнктура, така че всичко може да се промени.
Поздрави!
Чакай те малко , че не мога да се кача, а няма дивиденти, отчет консолидиран също и за къде се разбързахтеLast edited by inta53; 07.08.2015, 11:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеДам, има някои инвестиции, които правят, за които не знам доколко намаляват разходите. Като например нови камиони.Last edited by precakanoto; 07.08.2015, 11:57.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеВече започнах да се съмнявам в това колко го бива фазера и в оптимизацията. От 6 години оптимизират, оптимизрат и май само оптимизрат. А за полугодието - амортизациите им двойно по-големи от крехката печалба Оптимизация заради самата оптимизацията или за профит!? - Мерси от такива оптимизациии ))destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеТака е, Фазера имат много здрав баланс и много ги бива в оптимизацията на разходите. Това, в което са зле, е намирането на пазари за продукцията и вече от няколко години едната им производствена линия не работи. Колкото и да оптимизират, намаляващи продажби водят до намаляваща печалба.
Лесопласт от друга страна успяват много добре да си увеличават приходите и доста добре изплащат заемите. Тези заеми иначе са при доста добри лихви - според отчета са между 3.4% и 4.2%. Притесняват ме само две неща - почти всички продажби са към компанията майка и имат едно вземане за 2 милиона което е вече на над половин годинаНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеНай-силната страна на Фазерлес е баланса. Няма задължения за разлика от лесопласт + инвестициите са насочени основно в оптимизация на разходите (При високи приходи има високи маржове).
Лесопласт се представя добре към момента, но там бизнес модела е високи обеми и ниски маржове.
И двете дружества са читави, но стабилен баланс + високи маржове + дивидент е предпочитано от мен в дългосрочен план.
Лесопласт е също е добро дружество, дано да продължава с позитивното развитие.
Лесопласт от друга страна успяват много добре да си увеличават приходите и доста добре изплащат заемите. Тези заеми иначе са при доста добри лихви - според отчета са между 3.4% и 4.2%. Притесняват ме само две неща - почти всички продажби са към компанията майка и имат едно вземане за 2 милиона което е вече на над половин годинаdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТи ме разби с тази цена, радваш ме. Посмятах да видя какво излиза при 75 лева дето даваш
P/E 14.0, P/B 1.62, P/S 0.56, EV/EBITDA 8.85 ... да, прав си че и на тази цена пак не изглежда балон.
Ама все пак дай по-полека, нека отидем 40-45, да видим следващия отчет пък тогава ще си я преоценяваме пак стъпка по стъпка. Дано излезеш прав, но все пак пазар, конюнктура, така че всичко може да се промени.
Поздрави!
при цена 75лв на велде, п/е-то му става 8,1
при цена 50лв на фазера, п/е-то му е ..55,5
както се казва - лоша работа, ))
не че фазера е лош, лошото е когато се окаже че се намираме в момент, когато п/е-то му се е оказало по-голямо от цената на картончето ))Last edited by precakanoto; 07.08.2015, 09:47.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
[QUOTE=Silver Fox;1059855267]Най-силната страна на Фазерлес е баланса. Няма задължения за разлика от лесопласт + инвестициите са насочени основно в оптимизация на разходите (При високи приходи има високи маржове).
.............
Колко да е силна ?- FzL закрита 05,2012r. + 1300,- от 52,00-/58,00 - за мен си даде своето и с нищо не ме привлича !
Докато тук си имам и от 29/28,00 през 2009/10 и през 12/13,00 минахме, а завода беше пълен с продукция, но от две години показват промяна, а може и да съм поредното камилче, но съм се окопал си мисля....
Тя ми е от спекулантския сектор, чийто таргет не е дошъл, ако зорлем не я отпишат .
31,12,2012r ********** ********* 31,12,2014r ********** 31,07,2015г
1450x1,4358 = 2082 Eltos закр. 19,03,14r.+ 500 *** 2150x0,86246 1855
231x6,5419 = 1511 ERH 1480x1,0589 = 1670 *** 2980x1,5933 = 4748
270x19,789 = 5343 LesPl 340x20,61 = 7007 *** 432x22,9203 = 9901Last edited by inta53; 07.08.2015, 00:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеhttp://x3news.com/download/?id=289564
печалба H1 231 хил
http://x3news.com/download/?id=277808
печалба Q1 344 хил
231-344=-113
Лесопласт се представя добре към момента, но там бизнес модела е високи обеми и ниски маржове.
И двете дружества са читави, но стабилен баланс + високи маржове + дивидент е предпочитано от мен в дългосрочен план.
Лесопласт е също е добро дружество, дано да продължава с позитивното развитие.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Поздрави!
И аз барабар Петко с мъжете "ъпАри"! Но сам казваш , че все още са ЗЕМНИ- мах прогнозите ми??? -мисля че не е необходимо да посочвам пример компании с чийто подобаващо оценяване от пазара се спряга ретур на предходния топ, а и събарянето му - ама ред по ред - не ургулишката.
Твоите ще са стигнати още при консолидираният , защото дават много малко отклонения за последните две години и по мое мнение си бяха свързани с вътрешни обновявания и оптимизация - Да не подведа някой - НЕ Е ПРЕПОРЪКА а голи надежди !!! Тук и без това си публикуват едни от първите конс. о-ти, предполагам до 20,08. - дилема да няма !
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеАко я видиш след три тримесечия на 75,00 какво ли ще кажеш тогава ???
Поздрави!
Коментар
Коментар