If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Импов, доста е неуместно сравнението на Мъск със жабите..
Прав си, наистина. Жабокът, 11 години вече - прави печалби и раздава ебаси дивидентите, а Тесличката не е снесла на акционерите си и един счупен цент - единственият който печели от нея е мъск.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Днес разгледах отчети на Тесла. Трябваха им средства, защото инвестират в нов завод и поточна линия, за новия модел 3. Купонът по облигацията е 5.3%.При издаването (5.73), в момента се търгуват на 80% от номинала - Тесла имат сериозни финансови проблеми...На 88% се търгуват, но това не влияе на Тесла - тя плаща фиксирана лихва до 2025 г...
Какво ще кажете, чудя се..Визионери са, но трудно им стават нещата..
За да си взема облизвация на тесличките, трябва да се търгуват на 18% от номиналът - и пак ще взема с треперене.
Как няма да имат сериозни проблеми - хем трупат загуби, хем и мъск си покрадва милиарди от? А тука жабешките господари ги разчекнахте, че са си прибрали няколко стотин бимберички от печалбата, плащайки същевременно съвестно дивиденти...
Днес разгледах отчети на Тесла. Трябваха им средства, защото инвестират в нов завод и поточна линия, за новия модел 3. Купонът по облигацията е 5.3%.При издаването (5.73), в момента се търгуват на 80% от номинала - Тесла имат сериозни финансови проблеми...На 88% се търгуват, но това не влияе на Тесла - тя плаща фиксирана лихва до 2025 г...
Какво ще кажете, чудя се..Визионери са, но трудно им стават нещата..
Гледаш ли промоциите при американските адсиц? И Senior Housing и Омегата са в момента на промоция с по 10% дивидент - с W8BEN форма чисто ще остават 8.5-9% - заслужава си да се погледнат, въпреки че ги няма на ксетра. РЕйт хайковете малко ще ги ударят в следващата година, но тия фирми са за много дългосрочно инвестиране.
Знам, човек - ама - ного дерат през Франкфуртската - значи - за да вляза в тези - трябва да отделя повече средства, за да се нагувича по-сосно и така да намаля ефектът от.
Аз ного ценя твоето мнение и становище, както знаеш - и не съм ги изпуснал от наблюдението и от своите планове.
някому от вас пъкнаха ли дивиденти от ВР и Coca cola ? Щото моите се бавят - не зная защо - компанията за слуз е снесла на 29-ий, а безалкохолната - на 2-ий. То - разбирам: празници, празници - ама - все пак...
4 пъти спад на печалбата на акция в рубли - от 17,38 на 4,24...Има и други интересни неща,но нека всеки сам да избере!
Забелязваш ли какъв ръст на стойността на незавършеното строителство? Това е явно основно зарад Турският поток и Мощта на Сибир. Ръст на продажбите и на инвестициите.
Драги Вова,
нямах време да го анализирам цялото - според тебе - отде тоя спад? Щото единственият спад на печалбата, който забелязах е в графата: "други работи".
Да видим колко дивидент ще снесат, надявам се да няма намаление - 8 кинта на акция - мисля имат доста неразпределена печалба - ако не са налели парите някъде - миналата година почти по 10 кинта на акция останаха в дружеството. Ха да видим.
Но аз вярвам с стратегическата мощ и дългосрочното светло бъдеще пред тази компания - и ще понагувича още акции - само да видим кога ще е то. Дано паднат под 3.38 еврака за АДР-че, което понякога се случва - за да се нагувича.
Ного се забавлявах с тая статия - феноменалните специалисти на Morgan Stanley съобщават туй, сякаш са направили финансовото откритие на века: че дивидентите подкрепят пазарите - утре сигурно ще открият и гравитацията - че ако оставиш нещо по тежко от въздухът без опора, то тупва на земята.
Гледаш ли промоциите при американските адсиц? И Senior Housing и Омегата са в момента на промоция с по 10% дивидент - с W8BEN форма чисто ще остават 8.5-9% - заслужава си да се погледнат, въпреки че ги няма на ксетра. РЕйт хайковете малко ще ги ударят в следващата година, но тия фирми са за много дългосрочно инвестиране.
Ного се забавлявах с тая статия - феноменалните специалисти на Morgan Stanley съобщават туй, сякаш са направили финансовото откритие на века: че дивидентите подкрепят пазарите - утре сигурно ще открият и гравитацията - че ако оставиш нещо по тежко от въздухът без опора, то тупва на земята.
Ето такива мнения и дискусии трябва да стават в този форум,радвам се че все още има интелигентни хора,които влизат тук за да напишат нещо смислено.Особено важно е това ,тъй като тук влизат немалко хора,които искат да започнат да инвестират.Ако четат повече мнения като тези ще видим и повече нови хора на борсата и обратното.
Иначе колкото до дивидентната стратегия и за мен ръстът на дивидента е по-важен от моментния % най-вече в дългосрочен план.Особено и предвид факта,че щом дивидента на една компания расте то означава и че компанията расте.Тук говоря за ръст в дългосрочен план,има и немалко капани,в които човек може да попадне в кофти компании,които теглят заеми само за да дават изкуствено голям дивидент.
Коментар