И аз съм при Елана. Ползвам и глобал и бг трейдара.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Пандов се кефеше на това - и аз се бях зарибил - ама не е на Ксетрата и посредниците щяха да ми одерат кожичката.
И аз имам интерес към някой секси АДСИЦ.А и досега инвесрах само на БФБ, и си пуснах платформата за да пробвам в чужбина. Проблема ми там е че цените са на върхови нива, и смятам че момента не е от най-подходящите. Надявам се на някаква корекция от поне 10-20%, но май скоро не се очаква такава. Ще видим...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеКолеги, някъде бях чел че някой препоръчваше чужд АДСИЦ, Wereldhave ако не се лъжа. Знаете ли защо е този спад в цената в последните години? Гледам че е спаднал с около 10 евро само последната година. Върховите му нива са около 80 евро при сегашни около 30. Има ли някаква конкретна причина, или просто пазара е такъв. Странно ми е, защото при този възходящ пазар на почти всички акции, спад от 50% на уж стабилна компания в недвижимите имоти ми се струва странно. Знам че там интернет търговията им пречи, но само това ли? Някой ще ми предложи ли някой хубав европейски АДСИЦ инвестиращ предимно в офиси?
И аз имам интерес към някой секси АДСИЦ.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Колеги, някъде бях чел че някой препоръчваше чужд АДСИЦ, Wereldhave ако не се лъжа. Знаете ли защо е този спад в цената в последните години? Гледам че е спаднал с около 10 евро само последната година. Върховите му нива са около 80 евро при сегашни около 30. Има ли някаква конкретна причина, или просто пазара е такъв. Странно ми е, защото при този възходящ пазар на почти всички акции, спад от 50% на уж стабилна компания в недвижимите имоти ми се струва странно. Знам че там интернет търговията им пречи, но само това ли? Някой ще ми предложи ли някой хубав европейски АДСИЦ инвестиращ предимно в офиси?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Импе, не се прави че не знаеш за какво става думаЗабравили ли миналата година че "подаряваха" по 1 акция, при притежавани 2. Ако си имал 200 акции, тази година имаш 300. Без да си дал и една стотинка за тях. Когато се запази дивидента, не се ли получава 50% ръст?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ защо да е с 50% по-висок? В моментът е 3.2%, ти още малко ще го изкараш по-висок от жабешкият дивидентЗабравили ли миналата година че "подаряваха" по 1 акция, при притежавани 2. Ако си имал 200 акции, тази година имаш 300. Без да си дал и една стотинка за тях. Когато се запази дивидента, не се ли получава 50% ръст?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕ, 4.88% дивидентна не е бог знае какво - сам ти го знаеш
И да - Даймлер е по-секси от Корадо... не че не харесвам Корадо - ама да бях влязъл в него преди по-отдавна.!
И да, тайминга за влизане е много важен, но не само тук
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДивидент от Daimler - пъкнал - 2,685 евро на акция. Германският Горанов ного чеше, мерзавецът.
Дивидентаджийска доходност, спрямо стартови годишни стойности на акцията: 3.77%.
Вашият Корадо Катани - си му се радвайте вий.А представяте ли си: нашият Горанов да ви чешеше с 26% данък дивидент? Ърм?
!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДивидент от Daimler - пъкнал - 2,685 евро на акция. Германският Горанов ного чеше, мерзавецът.
Коментар
-
Дивидент от Daimler - пъкнал - 2,685 евро на акция. Германският Горанов ного чеше, мерзавецът.
Дивидентаджийска доходност, спрямо стартови годишни стойности на акцията: 3.77%.
Вашият Корадо Катани - си му се радвайте вий.А представяте ли си: нашият Горанов да ви чешеше с 26% данък дивидент? Ърм?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение- Ако обърнем поглед към финансовите данни на компанията - „КОРАДО-България“ отчете върхови резултати през 2017 г. Какво стои зад този значителните ръстове и планирате ли увеличение на дивидента предвид добрите резултати?
- Зад резулатите ни стоят цялостният контрол на производствените разходи, включително достъпът до алтернативни доставчици на суровини в сравнение с установените западноевропейски доставчици, производството на радиатори за баня, което за пръв път се случва целогодишно, както и способността ни да се справим с проблема с по-високите ценина стоманата.
Определено искаме да възнаградим нашите акционери. Нивото на дивидент ще остане на същото ниво като предходната година, т.е. 0,26 лв. на акция. Но ако вземете предвид, че всеки акционер има 50% повече акции отпреди година, това е много добра печалба.
По пътя на тези сметки, къде е 6х0,22=1,32/акц.(за ХЕС)и 3х0,295=0,885/акц.(за М+Схидр.)
- 1 like
Коментар
-
- Ако обърнем поглед към финансовите данни на компанията - „КОРАДО-България“ отчете върхови резултати през 2017 г. Какво стои зад този значителните ръстове и планирате ли увеличение на дивидента предвид добрите резултати?
- Зад резулатите ни стоят цялостният контрол на производствените разходи, включително достъпът до алтернативни доставчици на суровини в сравнение с установените западноевропейски доставчици, производството на радиатори за баня, което за пръв път се случва целогодишно, както и способността ни да се справим с проблема с по-високите ценина стоманата.
Определено искаме да възнаградим нашите акционери. Нивото на дивидент ще остане на същото ниво като предходната година, т.е. 0,26 лв. на акция. Но ако вземете предвид, че всеки акционер има 50% повече акции отпреди година, това е много добра печалба.
Коментар
Коментар