IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънчев бряг АД (SLB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Толкова пъти влизах и излизах от тук с надежда, че нещо ще се случи...
    От държавата не чакам нищо добро.
    Държавата да направи търгово - не се сещам за такъв радетел за БФБ сред министрите. Та те не го направиха дори, когато ЕВН ги съди за ЕРП-то на Слънчев бряг.
    Ситуацията с инфраструктурата е патова. Трудно ще се намери компромисно решение и съответно ще мине много време. Миноритарите ще държат на своето (и с право), а държавата и общината пари няма да дадат. Ако наистина се тръгне по пътя на ликвидацията, тя ще е трудна и дълга със скандали и съдебни дела.
    Лично мнение.

Дано Иво Орозов се окаже прав - все пак има доста по-близък поглед от мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
      Netware, ще се изненадаш колко кандидати ще се появят за покупката. И то с готови пари. През офшорки.
      Дай Боже! Имам от тия артии ....
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• SLB

Netware, ще се изненадаш колко кандидати ще се появят за покупката. И то с готови пари. През офшорки.

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
          Дано да има доста балъци да продават под 25 лв., за да може тарикатите да спечелят. Не е препоръка за покупка или продажба.
          Аз не напразно пуснах въпроса по-долу. Ликвидацията като процес е малко или много ясна, но възниква въпроса какво правим, когато за основния актив за ликвидация (инфраструктурата) има само един потенциален купувач (община Несебър), но той пък не ще да плаща? Какво ще стане ако мажоритарният собственик (държавата) реши да "подари" тези активи на община Несебър? Може ли някой да я спре при ликвидацията да продаде инфраструктурата за един лев?

Коментар

• Темата за ликвидацията се "дъвче" от 2002 година. Дано вече наистина този процес се финализира. Вариантите са два:
            - държавата отправя търгово предложение към останалите акционери и след отписването на дружеството прави каквото реши с активите му;
            - тръгва се по пътя на ликвидацията.

И в двата варианта текущите цени от 3 лева предполагат доста сериозен потенциал за печалби.

Коментар

Дано да има доста балъци да продават под 25 лв., за да може тарикатите да спечелят. Не е препоръка за покупка или продажба.
              Пазарувай приятелю, защо се издаваш?! Засега има достатъчно! Поне за теб...

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                Дано да има какво да се осребрява! Община Несебър не е изявила желание да плаща за това, което ще получи, а и това е правилното положение, според мен!

Коментар

• Дано да има какво да се осребрява! Община Несебър не е изявила желание да плаща за това, което ще получи, а и това е правилното положение, според мен!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                    Някой да има идея как точно става тая процедура при публично дружество? Не трябва ли мажоритарят да отправи търгово или как? .....
                    Нищо повече от обикновена ликвидация - осребряваме, делим и кой от където е.
                    Иначе става с решение на ОС, което определя и ликвидатор и срок за ликвидацията.

Коментар

• Някой да има идея как точно става тая процедура при публично дружество? Не трябва ли мажоритарят да отправи търгово или как? .....
                      Димчо Михалевски: Закриваме веднага „Слънчев бряг“ АД

Димчо Михалевски пое ангажимент по време на предизборната кампания да работи за закриването "Слънчев бряг" АД. Днес той уточни, че вече е приел стъпки към ликвидацията на дружеството

03 Юни 2013, Понеделник
                      Автор: Флагман.БГ

Дружеството ще престане да съществува до няколко месеца, а инфраструктурата ще бъде прехвърлена на Община Несебър, зарече се депутатът от „Коалиция за България“

Мандатоносителят БСП остава с категоричната си нагласа да закрие „Слънчев бряг“ АД. Това заяви пред журналисти в Бургас депутатът Димчо Михалевски. Това бе един от ангажименти му поети в предизборната кампания, когато той определи дружеството за „партийна хранилка“.

„По отношение на „Слънчев бряг“ АД категорично остава моят ангажимент, че ние ще искаме ликвидация на държавното дружество. Това е ясен знак, че искаме да повишим качеството на туристическия продукт. Наясно съм, че ще има отпор спрямо това действие, но това не променя нашето намерение.“, заяви Михалевски. По думите му изключително бързо ще трябва да се направи нова организация и среща със собствениците на хотели и с Община Несебър, за да се уточни точния статут след ликвидацията на дружеството. „Нужно е да се гарантира, че по този начин действително ще повишим качеството на туристическия продукт. Много е важно и да се прекратят и възможностите ликвидирайки дружеството някой да започне да прави същите дейности, които то е правило. Това не е в интерес нито на туристите, нито на хотелиерите.“, допълни депутатът.

Михалевски каза още, че вече е запознал министъра на икономиката Драгомир Стойнев, но както уточни правителството е все още на четири дни работа и се изисква малко време, за да се стартира процедурата. Ликвидацията ще се случи до няколко месеца, зарече се Михалевски.

„Всеки запознат с материята знае, че ликвидацията на едно дружество е сериозен икономически процес. Освен мажоритарния собственик – държавата, в Слънчев бряг АД има около 4000 частни акционери, които трябва да бъдат обезщетени. Въпросът е как ще се отрази подобен процес за българския туризъм. Аз смятам, че ликвидацията на „Слънчев бряг” АД ще е пагубна за туризма”, коментира изпълнителният директор на дружеството Златко Димитров.

На 7-ми юни Слънчев бряг АД организира официално откриване на новия туристически сезон. Събитието ще е в петък в 20.00. На специално поставена сцена пред хотел Кубан, певци и артисти ще забавляват гостите на комплекса.

Коментар

Всички разбраха, че мичетата са големи балъми, но едно нещо не ми е ясно. След като търговските дружества с над 50 процента държавно участие са задължени да разпределят като дивидент неразпределената печалба към края на миналата година, то въпроса е ша дават ли тук по 23 стинки дивидент или не?
                        Това ако Бойко е гласувал такъв закон но принципно не съм го чувал а иначе преди Бойко такъв закон не е имало.

Всички много добре знаят, че Слънчев бряг Ад беше жестоко ограбен от държавата с това, че собственост като инфраструктура за около 30 милиона беше подарена на общината и Слънчев бряг Ад осиротя май без да види и лев.

Като мисля, че това се случи по времето на Бойко тъй, че акционерите тук може да му благодарят.

А иначе се знае, че само АДСИЦ-ите са задължени да разпределят 90% от печалбата си всяка година.
                        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Всички разбраха, че мичетата са големи балъми, но едно нещо не ми е ясно. След като търговските дружества с над 50 процента държавно участие са задължени да разпределят като дивидент неразпределената печалба към края на миналата година, то въпроса е ша дават ли тук по 23 стинки дивидент или не?

Коментар

Забелязахте ли че днес между краката на една от мечките мина куче с погача.
                            хаха Явно има и бдителни

Коментар

• Забелязахте ли че днес между краката на една от мечките мина куче с погача.

Коментар

• Бабушка медведя умерла.

Коментар

Working...
                                X