If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
добре де като(ако) се продаде ЕРПто,печалбата ще остане в дружеството,но вече държавата като мажоритар ще определая какво да се направи с нея и може лесно да се източи чрез неизгодни сделки(поведение което е типично за държавата).Аи ако има нещо като дивидент,той ще се появи най-рано след година и половина.Най-добре е да не се продава.Новината има добър психо ефект и това е достатъчно.НАдявам се ХСЛБ да направят нещо такова.
С тая неустойка, която ще получат, австрийците ще си платят 79 млн. лева като попове и хич няма да им пук. Ще има повторение на ситуацията с Кремиковци - логично е повишението на цената да е поне двойно.
Ми тя ситуацията е повече от ясна. Дружеството ще получи по 40 лева на акция само от ЕРП-то. А не ми се мисли при евентуална приватизация, колко може да стигне цената на дружеството. Само една сметка - СКЕЛН в момента е по-скъпо от СЛБ а има в пъти по-малко активи като земи и други, дори като изключим ЕРП-то. Така че каквото и да стане, цената аналог трябва да е около 80 лева най-малко.
Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!
Да, макар че сме спекуланти и предпочитаме да се ликвидира на добра цена:-)
Но е добре, че ще търсим повече кинти за ерп-то. Дори и никой да не ги плати, ще сме щастливи собственици на печелившо ерп.
Според мен краткосрочен таргет е 35-40 лева, стига да не се окаже, че борсата ни е мега-заспала.
ЕРПто хич не е за продан.продажбите ще разтат,клиентите ще си плащат,може и в аванс(не като в Столипиново) и каквато цена им измислят.Сезонността ще намалява(не може да изчезне).Само да могат да вземат лиценз,ама..
Абе те не са дошли да си пийват ами да си правят бизнеса и да си разширяват монопола.Кандидатстват и за тецовете.За тази година SLB са договорили да продадат 125 млн. квч а колко още се строи.....Направете си сметката сами.Ако сега не го купят после ще е по скъпо.Тази цена си е съвсем нормална.
Ами, ако австрииците си вземат само чистата печалба от 27 мил. евро т. е. неустойката и се откажат от покупка на ЕРП, защото колко години това ЕРП трябва да работи/ има и разходи по подръжката / , за да донесе на австрииците чиста печакба от 27 м евро !!!!
Нива от 40 лева са много вероятни, а от 60 лева след 3-6 месеца са напълно възможни. За репутацията на СИК - виж как управляват Стара планина холдинг. А за това че държавата може да продаде СЛБ евтино - това няма как да стане без търг или конкурс а кандидати за там не липсват - ТИМ, който е най-добрия вариант за нас и т.н.
Неустойката е дефинирана като сума между 15 и 27 милиона евро. Не съм сигурен как се определя точната сума, но 27 е оптимистичната цифра. А и 27 милиона евро не правят 54 мил лева, курсът на еврото не е 2:1.
Не ме разбирайте погрешно, просто има доста рискове. ХСЛБ може да направи много поразии ако поиска. Не със своите 13 процента, а с другите методи за успешно присвояване на държавни активи;-) Рисък е малък, но го има. Ами ако държавата приватизира СЛБ, т.е. продаде своя дял (естествено на ниска цена) на ХСЛБ? Тогава миноритарите ще го издухаме много яко. Има и толкова други начини на източване. Собствениците на ХСЛБ не се славят с репутция на етични мениджъри...
Мисля че рискът е малък, твърде много шум се вдигна около SLB за да стане лесна далавера в година, когато има избори. Аз също съм акционер, ако не бях щях да съм влязъл на нивата от миналите 2-3 седмици.
Но още не се радвам на печалбата. Нива от 40 лв са далеч от сигурни. Но дано ги стигнем!
Успех на всички и дано стигнем маха утре!
Коментар