IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лавена АД (LAV / LAVEN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.bse-sofia.bg/?page=Quotes...M&compnum=2343

отляво е 2.11 на право. предполагам че са нужни 5 права за нова акция т.е. 5*2.11+79=89.55. но отдясно има само две оферти на 79 лева.

мислех си дали да не купя малко права или акции покрай увеличението ама ликвидността е плачевна
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

79 лв.
      Благодаря за инфото!

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
        И каква е емисионната цена на една нова акция, че не ми се рови?!?
        79 лв.

Коментар

• И каква е емисионната цена на една нова акция, че не ми се рови?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
            случило ли се е нещо?
            Стараеш се да си информативен и солидарен, та по тази причина възприемам въпроса ти буквално.
            КФН имаше вякакви възражения, но неочаквано ги вдигна и в момента тече процедура по увеличение на капитала.
            Аз лично очаквах развитие от септември нататък, но август беше предпочетен.
            Отляво е рехаво.
            Отдясно няма никого!
            Минаха няколко сделки с права на 0,31 лв. От тези демонстративните сделки, не мога да се сетя сега по-удачно име. Предния ден има търсене на 1,2 лв., на следващата сутрин рано има сделка на 0,31.
            Мажо е с 74 + %
            Новият каритал е 1 нова за 5 стари, или Примерно + 16 % капитал.
            Аргументацията за увеличението е : складове, дистрибуция, експедиция, логистика и други ..... истики, ама тези 74 + 16 някак ?!???
            Квото може, ще се мъчим!
            Дето имаше един слоган от зората на демокрацията:
            За Бога ... братя ... купувайте )

Коментар

• Тръгна някакво увеличение ) ама ликвидност )) йок )
              Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• случило ли се е нещо?
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Аз някак нямам голям мерак да коментирам на този етап случващото се тук, но пък друг колега може и да има?!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Начев - тогава не се е търгувало през масовата, само се е кандидаствало за акциИ, колкото да ти вземат офертите и да раздадат папирите на кандидат собствениците))) Няколко години по-късно се пусна търговийката ))))
                    Когато си право, право си! ))
                    Думата търговия използвах символично.

Коментар

• Начев - тогава не се е търгувало през масовата, само се е кандидаствало за акциИ, колкото да ти вземат офертите и да раздадат папирите на кандидат собствениците))) Няколко години по-късно се пусна търговийката ))))
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• На заседанието си на 13.07.2017 г. Комисията за финансов надзор (КФН) реши още:

2. Изпраща писмо на „Лавена” АД с указания за коригиране на констатирани непълноти и несъответствия във връзка с искане за потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции.
                        "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение

не знам , по много груб спомен може би от 1/4 до 1/2 бонова книжка за 30 акции на Лавена, нещо такова
                          Искам да потвърдя думите ти, поне като порядък. Всичките ми опити да си припомня нещо от онова влеме, приключиха с числото 30 и това беше броят на придобитите то мен акции от първия кръг. За съжаление не мога да съм категоричен, срещу какво точно съм ги придобил. Помня само чувството на изненада и дори объркване, че доста точно бях оферирал (поръчал) цени и количества. Иначе бях насъбрал доста доста книжки, но пък поръчвах за мен и за брат ми, та сметката не е лесна за възстановяване.

А това беше една епопея, която буквално има историческа стойност и значение. Днешните млади колеги нямат дори приблизителна представа, как се търгуваха акции по онова време. Посредник за населението бяха Български пощи. Там, след като търпеливо си изчакал реда си сред получаващите пенсии или пакети с провизии от провинцията, защото това бяха много гладни, черни и объркани години, с несигурен глас искаш информация за "масовата". Гласът ми е несигурен, защото цялата обстановка е абсурдна и мисълта, че тук могат да се търгуват акции, беше полу-смешна, полу трагична. Виждаш първоначалното объркване в очите на някоя случайна служителка, но на твоето настояване тя отговаря, че ще провери и не след дълго се връща с една картонена папка, от която се подават омачкани и оплюнчени листа. Аналитична и пазарна информация категорично нямаше, по скоро имаше няколко листа за всяка от компаниите, съкратени варианти на отчети, баланси, такива неща.
                          Няма да забравя, как едва си намерих място в ъгълчето на един рафт, където с лист и молив се опитвах, играейки си с цифрите, да намеря някакъв смислен отговор за размера на нето активите и за някаква "цена", То си беше трудна работа, защото разполагахме сс фиктивни пари от боновите книжки, а и счетоводните ми познания бяха по-скоро ограничени, учил съм само семестър - обща теория и много малко практически въпроси за тясна област. Алтернативни методи за оценка не бяха приложени, тегла на участие също :-)))

За огромна моя изненада към мен се залепи един странен човек, опърпан и с неопределена възраст, който привидно безцелно стоеше в близост, без да ми додява по някакъв начин. На въпросителния ми поглед по едно време той се почувства задължен да отговори и се оказа, че чака за папката, защота за целия клон имало само една такава.
                          Боже, през какво минахме!

Единствената ми голяма грешка тогава, въпреки всички абсурдни неволи, че взех предимно фонд България и по-малко Лавена.
                          Last edited by nachev; 28.04.2017, 18:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

т.е. няма план за изход защото другите компании са по-зле? понякога се чудя какво изобщо правя още на бфб
                            От друга страна мнозинството часто греши. Ако си убеден в правотата си просто помисли как можеш да използваш неравновесието...
                            От моя гледна точка този начин на инвестиране е правилен - дългосрочна инвестиция в подценен фундамент управляван от коректен и качествен мениджер. Има различни системи на инвестиране и всичките не са съвършенни. Ако бяха нямаше да има търговия...

Нямам Лавена - просто ми стана интересна дискусията...
                            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                              .... колко акции си купил с една бонова книжка от масовата приватизация. При пет лева стари пари вложени годишната доходност е голяма макар и за 20 години...
                              не знам , по много груб спомен може би от 1/4 до 1/2 бонова книжка за 30 акции на Лавена, нещо такова
                              бях събрал 5 бонови книжки, (по 25 000 инв лв всяка) и цели две от от тях опуках за оная текстилна щуротия България-29 на околовръсното....

попаденията ми бяха 5 или 10 акции на Шератон(1 цяла книжка май) , и мисля 25 на Албена,
                              като Шератонските бях играл на тройна или четворна цена(над получената на търга)... и първата акция която ходих да си взема дивидент(1998?) - през задния вход на Шератон, направо се чудех дали ще ме пуснат - наследство от социализма - в лъскавите хотели простолюдието не стъпваше...

жива лотария беше масовата приватизация
                              Last edited by Longin; 28.04.2017, 17:04.
                              "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Тук би било интересно да се сметне колко акции си купил с една бонова книжка от масовата приватизация. При пет лева стари пари вложени годишната доходност е голяма макар и за 20 години...

ПП При купена само една акция за бонова книжка се получава 16 % годишна доходност за 20 години.

Поредното доказателство че - дългосрочното инвестиране в качествена компания е много добър начин за изграждане на финансова независимост.
                                Last edited by BigBear; 28.04.2017, 16:44.
                                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Working...
                                X