С този капитал от 397 хил. лв. май ще се превърнем в новия Холдинг Варна А
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгар Чех Инвест Холдинг АД (6B6 / BCH)
Collapse
X
-
На 9VI едва ли ще има кворум. Изчакай до 24 VI.
Може би поне веднъж трябва да отидеш на общо събрание,
за да разбереш как се процедира. Жалко само, че Фаворит Холд
държи контролния пакет от Лазурния бряг и къмпинга е на загуба
а това бяха 529 бунгала и десетки помощни сгради върху 300 дка земя до морето и гората. А Оазис тур печели от концесии на плажове и се опитва да стопанисва още два къмпинга. Нестинарка е на стратегическо място: изток-залив, запад - кория, север-река,
юг-близо до природен парк Странджа. Чехите от Пилана осигуряват
чехкините, затова и почти всички мениджъри на BCH знаят чешки.
Коментар
-
Как да не инвестираш в дружество, притежаващо дялове от Оазис Тур АД - Бургас, Петро оил АД Смолян, ЗММ Свиленград АД Свиленград, Лазурен бряг АД Приморско, Бултар Комерс 2004 АД Смолян и още десет пакета от други предприятия. Да, придобитите до 23-ти май акции са с право на участие в увеличението на капитала, което е 1:3 по номинална и емисионна 1 лв.
Вече започна строежа на къмпинг Нестинарка от Оазис Тур, а идва и летния сезон, като холдинга държи няколко плажа по морето
Коментар
-
Много ви е интересна логиката. Признавам, че не съм го разглеждал този холдинг. Но това дружество, което влага 15 млн. сигурно не ги е събрало от печалбата си, а с кредит. По тази логика ако аз направя едно ЕТ с капитал 5000 лв. и взема кредит от 10 млн., за да го инвестирам в нещо, фирмата ми изведнъж трябва да струва 10 млн., така ли? Ако взема 50 000 евро заем за покупка на жилище и го ипотекирам като гаранция, това прави ли ме с 50 000 евро по-богат?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЙордановЗначи дъщерно дружество на холдинга влага 15млн. в нов проект, а според кривата ни борса целия холдинг струва 1,2млн. Не спирам да се учудвам от късогледството на инвеститорите. Аз продължавам да пълня, търпението ми ще се възнагради, когато изведнъж стадото се засили да купува, както неведнъж вече е ставало. Само не разбирам толкова ли ви е безинтересна позицията, че само 2-3 са изказали мнение.
Коментар
-
Значи дъщерно дружество на холдинга влага 15млн. в нов проект, а според кривата ни борса целия холдинг струва 1,2млн. Не спирам да се учудвам от късогледството на инвеститорите. Аз продължавам да пълня, търпението ми ще се възнагради, когато изведнъж стадото се засили да купува, както неведнъж вече е ставало. Само не разбирам толкова ли ви е безинтересна позицията, че само 2-3 са изказали мнение.
Коментар
-
Стартира строежът на два ваканционни комплекса в Царево [Градоустройство] 04-04-2006
Започнаха строителните работи по първия хотел от вилното селище Лазурно море“, разположено на територията на къмпинг "Юг“ в черноморския курорт "Царево“, съобщиха за Investor.bg от община "Царево“.
Къмпинг "Юг“ се намира на 10 км от Царево и на 5 км от село Лозенец.
На 31 март пък беше направена първата копка на 4-звезден хотел, част от бъдещ комплекс в къмпинг "Нестинарка“, на юг от "Царево“. Инвеститор е туристическото дружество Оазис тур, част от Булгар Чех Инвест Холдинг. То ще вложи в проекта 15 млн. лв.
Архитектурният проект е на Архпро Варна, която проектира и хотела на TUI, който се намира в съседство. Хотелският комплекс трябва да бъде изграден за една година и да посрещне първите туристи на 1 юли 2007 г. Вече има предварителни договори с TUI, като ще бъдат посрещани както чуждестранни, така и български туристи.
Общата площ на къмпинга е 9 дка, а застроената площ на комплекса – 16 хил. кв. м. Той ще включва спа център, ресторанти, барове, конферентни и компютърни зали, зали за фитнес, сауни и джакузи.
Коментар
-
Аз също понапълних между 4 и 5,5 и не мисля да продавам преди 10. При 14 лв. счетоводна стойност ми изглежда разумно. Само печалбата на акция е почти 2 лв както правилно забелязва Йорданов, кеша също е значителен, което осигурява гъвкавост на мениджмънта.
В момента пазара се ослушва защото му трябва малко време да преглътне твърде бързото увеличение и да свикне с новите нива.
А и подозирам че тарикатите от Еврофинанс изчакват да се понатрупат малко количества (предлагането наистина е скромно)
Коментар
Коментар