IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Зависи - ако Капман и ТБИ го направят....

Коментар

• E sega kakvo za 15 leva li da mislim

Коментар

• Нетната консолидирана печалба на Албена Инвест холдинг нараства с 26,7% до 3,436 млн. лв. за деветмесечието спрямо 2,711 млн. лв. година по-рано, показват данните от отчета на дружеството, публикуван от БФБ – София.

Общите приходи на холдинга се увеличават с 6,9% на годишна база до 22,8 млн. лв. спрямо 21,34 млн. лв. година по-рано. Финансовите приходи достигат 1,391 млн. лв. спрямо 989 хил. лв. за съответния период на миналата година, като 622 хил. лв. са приходи от дивиденти.

Общите разходи за дейността се покачват с 2,5% до 18,83 млн. лв. от 18,37 млн. лв. преди година. Финансовите разходи са 269 хил. лв., или с 35 хил. лв. по-малко от деветмесечието на миналата година.

Консолидираните задължения на холдинга са общо над 23 млн. лв., а паричните средства и еквиваленти са в размер на 8,757 млн. лв. в края на периода.

Основният капитал на Албена Инвест холдинг е 5,5 млн. лв., а собственият капитал е в размер на 105,8 млн. лв. в края на септември.

Холдингът притежава мажоритарно дялово участие в капитала на общо 17 дружества, както и миноритарни пакети от капитала на други 15 дружества, сред които 20,57% от капитала на Албена АД и 6,38% от Неохим АД.
        Доста добър отчет според мен! На акционерите - успех!

Коментар

• Излезе отчета ! На заредилите АЛБХЛ под 14.00 честито!

ПП Фул съм с акции тука, така че мнението ми не е препоръка за покупка или продажба.

Коментар

• Nai posle UUUP- Holdinga e dobur za men e vtori sled CENHL- taka o4akvam i 15leva

Коментар

• Цената на Албена инвест се движи почти напълно от движението на цената на Албена АД - което си е напълно разбираемо. Виж защо цената на Албена е умряла през последната година е друг въпрос, на който поне аз не знам отговора. Със сигурност има много причини да расте и малко да пада - но тя просто си стои на едно място

Коментар

• V-K DNEVNIK- Албена 2000" продаде акциите си в ,,България-29"
                Компанията ,,Албена 2000" АД е продала почти целия си притежаван дял от 6.5% от капитала на ,,България-29", съобщи в понеделник Българската фондова борса. След сделката, която е регистрирана в Централния депозитар на 16 ноември, дела на ,,Албена 2000" е останал само 0.083%. Акциите бяха прехвърлени на нормалната борсова търговия миналия вторник при единична цена 6 лв. Само няколко дни преди това, на 6 ноември, ,,Албена 2000" купи същия пакет от акциите отново на цена 6 лв. Според отчета на ,,България-29" към края на 30 септември 2006 г. мажоритарен собственик на предприятието е ,,Албена инвест холдинг" с 63.93% от капитала, която е свързано дружество с "Албена 2000".

Коментар

• Може би съм грешно разбран. Мисля, че е много преспективна акция, имат си ясно изразен приоритетен отрасъл, новите им участия също са преспективни (визирам мел инвест), разкарват каквото не им трябва, а и дивидентец си раздават. Кво му трябва на човек Просто не е акция, която купуваш днес за да и вземеш 10% за месец два или три. Ако се загледаш от 9-10 месеца се люшка между 13 и 14 лв. Но при един добър отчет и малко интерес на някой по- голям мисля че и 15 лв не са изобщо проблем. Струва ми се че отново силните месеци ще са февруари и март. Аз лично си я пазя като качествена акция за уравновесяване на риска но си признавам, че въпреки ниските цени не трупам повече.

Коментар

• Колега, много са ти песимистични очакванията, аз очаквам да удари 13.90-14.00....

Коментар

• Според мен тази акция има имидж на стабилна и ниско рискова, което пък я прави не атрактивна за спекулативните играчи. Мисля, че в момента е на много ниски стойности и щом се поуспокои пазара след Хим и Монбат ще се върне обратно към 13.70-13.80. Успех на всички!

Коментар

• I za men e paradoks 4e ne e v polezrenieto, no 6te i doide vtremeto

Коментар

• Здравейте.Гледам тази книга как "стои" на едно място и немога да се съглася че това е така поради лоши резултати или слаб мениджмънт.По-долу се изказа мнение за бъдеща цена ама нещо ???Все пак холдинга е добър.Мнения?

Коментар

• FINANCE.NEWS- Пишещи машини АД предлага на смесен закрит аукцион 138 012 бр. акции
                            Съгласно заявление от ИП Авал - ИН АД за регистрация на емисия на смесен закрит аукцион при условията на Приложение № 11 от Правилника на БФБ-София АД и нареждане на директора по Търговия на основание чл.3, ал.4 от Приложение № 11 уведомяваме, че предлагането на Пишещи машини АД-Пловдив ще стартира при следните параметри:
                            Дружество: Пишещи машини АД-Пловдив;
                            ISIN код на емисията: BG11PIPLBT15;
                            Борсов код: PISHM;
                            Инвестиционен посредник: ИП „Авал – ИН” АД;
                            Борсов посредник: Христо Терзиев № 12509;
                            Брой акции, предложени за продажба: 138 012 /сто тридесет и осем хиляди и дванадесет/ броя акции;
                            Брой пазарни партиди, предмет на поръчката за продажба: 1 /една/ партида;
                            Лимитирана цена на една пазарна партида: 2 786 462,28 лв. /два милиона седемстотин осемдесет и шест хиляди четиристотин шестдесет и два лева точка двадесет и осем ст./лева общо за една пазарна партида;
                            Определена пазарна партида за търговия: 138 012 /сто тридесет и осем хиляди и дванадесет/ броя;
                            Начална дата на публичното предлагане: 23.11.2006г.;
                            Крайна дата на публичното предлагане: 23.11.2006г.;
                            Поръчката е за сметка на клиент;
                            Предлагането ще се осъществи посредством регистрация на листинг “LIST” в системата за търговия на борсата

Коментар

• Finance.news- Албена Инвест холдинг продава дела си в Пишещи машини на аукцион
                              Чрез смесен закрит аукцион на Българска фондова борса ще се предложат 138 012 акции, представляващи 52,12 на сто от капитала на Пишещи машини АД-Пловдив, съобщават от институцията.

Акциите се предлагат в една пазарна партида, като лимитираната цена е 2,786 млн. лв., или 20,19 лв. на акция. Публичното предлагане ще се осъществи на 23 ноември (четвъртък).

Предложеният дял съответства на притежаваното количество книжа от Албена Инвест холдинг в Пишещи машини.

В края на миналата година холдинговото дружество продаде 33,72 на сто от Родина турист за сумата от 6,259 млн. лв.

В последните месеци Албена Инвест холдинг предприе увеличение на капитала на шест от дъщерните си дружества - Ико Бизнес АД, Хемустурист АД, Фохар АД, Соколец-Боровец АД, к.к. Боровец, Бряст - Д АД и Идис АД, като всичките акции ще бъдат записани и придобити от холдинговото дружество.

За първите девет месеца на 2006 г. Пишещи машини обяви загуба от 7 хил. лв., докато Албена Инвест холдинг отчете неконсолидирана печалба от 1,52 млн. лв.

Днес акциите на Албена Инвест холдинг се търгуваха на нива от 13,35 и 13,40 лв., а сделки с книжата на Пишещи машини не се сключиха.

Коментар

• Неконсолидирания отчет някой виждал ли го е?

Коментар

Working...
                                X