Има ли някъде официално потвърждение за дивидента от холдинга?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)
Collapse
X
-
Копирам съобщението от вестник Нова Добруджанска трибуна
ПО 0.20 ЛВ ЗА АКЦИЯ ДИВИДЕНТ ДАВА "АЛБЕНА ИНВЕСТ ХОЛДИНГ"
2007-06-25 @ 20:50 EEST
Дивидент от 20 стотинки на акция за 2006 г. ще раздаде "Албена инвест холдинг". Това реши вчера Общото събрание на акционерите. Така за една бонова книжка от масовата приватизация с 25 акции от холдинга ще се получава дивидент от пет лева.
Общо 5,5 милиона са акциите на холдинга. За изплащане на дивиденти ще бъдат използвани 1 100 000 лева от печалбата за миналата година, която е 4 417 000 лева след облагане. Останалата част от печалбата ще се използва за инвестиционни проекти в дъщерните дружества на холдинга. Общото събрание извърши и промени в надзорния съвет на холдинга. На мястото на Николай Николов и Светлана Василева бяха назначени зам.-директорите на "Албена" АД по финансовите и по търговските въпроси Ивелина Грозева и Маргита Тодорова.
На общото събрание бе отчетено, че през миналата година е продължила активната търговия с акции на холдинга. Общо за 2006 г. са реализирани 7 469 броя сделки на Българска фондова борса. Изтъргуваният обем е 840 631 акции на обща стойност 11 538 664,77 лева, при средна цена от 13,73 лв. През 2006 г. приходите на дружеството са били общо 5 427 000 лева. Те са основно от финансовата дейност на холдинга. Финансовите приходи през 2006 г. са 5 260 000 лева, което е с 2 576 000 лева по-малко от 2005 г. Приходите от лихви са 739 000 лева, от съучастия - 1 139 000 лева. Сумата на разходите е 826 000 лева, или с 2,13 процента по-малко. Финансовият резултат e 4 448 000 лева преди облагане с данък и 4 417 000 лева след облагане
Коментар
-
Обмислям вариант да отида на Общото събрание на Холдинга, което е планирано за 9.06.2007 г. на КК Албена. Не е много сигурно, тъй като имам друг ангажимент по същото време, но ще се опитам да го отменя. Ако имате въпроси, становища, предложения и препоръки към ръководството на Холдинга, може да ми ги изпратите като лично съобщение или файл на diagnostik@start.bg. Ще се опитам да ги поставя и представя под някаква форма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2Мисля че ниската цена на холдинга облатодетелства мажоритаря по два начина: изкупуване на ниска цена на акциите от дребните акционери и по линия на масовата приватизация, и второ колкото е по-непривлекателна тази книга толкова по-малко има вероятност от спекулативно "нашествие" или пък силно участие на миноритарите в управлението,само мнение
Коментар
-
Мисля че ниската цена на холдинга облатодетелства мажоритаря по два начина: изкупуване на ниска цена на акциите от дребните акционери и по линия на масовата приватизация, и второ колкото е по-непривлекателна тази книга толкова по-малко има вероятност от спекулативно "нашествие" или пък силно участие на миноритарите в управлението,само мнение
Коментар
Коментар