IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Жалко, ако има такива които не осъзнават, че добре познатите стари и отработени лоши корпоративни практики, покрай залеза на отминалите няколко години на нездрав борсов интерес, се завръщат с пълна сила, превръщайки държателите на акции в дребни глупаци, които държат едни никому ненужни хартийки...справка точно в тази тема, малко по надолу...

Коментар

• Пачему говориш в мн.число бе малък

Коментар

• защо да сме доволни или недоволни, просто не ни засяга.
        направили някакво вътрешнофирмено прехвърляне, можеха да го направят и на 2 лв и на 20 лв, голяма работа

Коментар

• До този момент никакъв коментар за прехвърления идвънборсово пакет.Явно всичко е ОК и всички от форума са доволни.Смех...................

Коментар

• Оферти продава за 362 911 акции на Албена инвест холдинг АД при цени до 10,15 лв. за акция, за общо 3,3 млн. лв. бяха въведени в търговската система на БФБ-София към 11:37 ч. днес. Над цената от 10,15 лв. за акция предлагането беше за само 1991 акции, а между 10 и 10,15 лв. за акция за общо 151 966 акции, което ясно показва, че офертите са били позиционирани с надежда сделката с акции на Албена инвест холдинг АД да се сключи на регулирания борсов пазар.

* Материалът е актуализиран в 11:52 ч. с размера на офертите продава към 11:37 ч.

http://www.investor.bg/?cat=5&id=78467

значи оферит за 3,3 млн. лв. са чакали да ги удовлетворят, но са останали разочаровани

Коментар

• Албена Инвест холдинг стигна 10,15 лв. за акция, но на извънборсов пазар09.04.2009 11:38 (5ALB / ALBHL) (6AB / ALB)

Албена АД продаде пакет от 2 224 335 акции на Албена инвест холдинг АД на извънборсов пазар при цена от 10,15 лв. за акция за общо 22,6 млн. лв., на каквато цена тази сутрин закупи 100% от Интерскай АД. Сделките бяха гласувани на извънредно Oбщо събрание на Албена АД, проведено на 18 януари 2009 г.

Сключването на сделката с акции на Албена инвест холдинг на извънборсов пазар не позволи на инвеститорите на БФБ-София да участват в нея и затова цените на регулирания пазар останаха 3 пъти по-ниски, или 3,3 лв. за акция.

При сключването на сделката на регулиран пазар щяха да бъдат изпълнени и поставените оферти продава до цена от 10,15 лв. за акция и купувачите на акции от Албена инвест холдинг АД от последните месеци можеха да реализират добра доходност, продавайки по 10,15 лв., при положение че са купували на цени около 3 лв. за акция

Албена АД притежаваше 47,83% или 2,63 млн. акции от капитала на Албена Инвест Холдинг.

Интерскай АД е оператор на летище Лесново край София, като плановете са да поеме и площадките край Балчик и Приморско, които са в групата на Албена АД. Продавач на дела в Интерскай АД е Албена холдинг

Коментар

• http://www.x3news.com/displayNovina.jsp?formid=25197
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• И кой сега прибра кинтите. Представителят на община Балчик ли. Това летище май излезе доста соленичко и на акционерите и на Албена и на Албена Инвест Холдинг

Коментар

• Както се казва, от твоите уста в божиите уши Обещавам мощно черпене ако това се случи

Коментар

• Точно това не ми е ясно? Как така се знаеше предварително. И аз го четох в петък. Ама тука беше гласа на миноритарите. Да не би някой да ги е издирил и да ги е питал как ще гласуват Пък и ми е чудно защо са я подкрепили тази сделка. За мене всичко щеше да бъде чисто, ако двете сделки бяха независими една от друга. Албена инвест холдинг на борсата, а летището на търг. Иначе и аз съм се подредил на 10.10 и се надявам да са прави тези дето твърдят, че сделката ще мине през борсата, ама за себе си оценявам шанса това да стане на не повече от 1%

Коментар

• За мене е крайно учудващо, че сделката въобще е минала. А иначе от къде можем да се запознаем с условията по нея?

Коментар

• Надеждата умира последна. Както и глупоста е безкрайна. Надявайте се да си продадете акциите на мажоритаря. То бива бива, ама поне се запознайте със "сделката". Или най-вероятно нямате достатъчно акъл да разберете какво е договорено изобщо.

Не е препоръка.

Коментар

• имам в предвид, че ще изчезнат от 4 до 10 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от dex
                              Ако са решили да си увеличат дела ще мине на пазар, пък и така няма да платят данъци....
                              а ако обявят че ще минава на пазар продавачите ще изчезнат...
                              какво количество мислиш ще можеш да купиш на тия цени?
                              Ако решат да минават на пазар, защо да изчезват продавачите, а да не си сурнат акциите на 10 лева?

Коментар

• Ако са решили да си увеличат дела ще мине на пазар, пък и така няма да платят данъци....
                                а ако обявят че ще минава на пазар продавачите ще изчезнат...
                                какво количество мислиш ще можеш да купиш на тия цени?

Коментар

Working...
                                X