Жалко, ако има такива които не осъзнават, че добре познатите стари и отработени лоши корпоративни практики, покрай залеза на отминалите няколко години на нездрав борсов интерес, се завръщат с пълна сила, превръщайки държателите на акции в дребни глупаци, които държат едни никому ненужни хартийки...справка точно в тази тема, малко по надолу...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)
Collapse
X
-
Оферти продава за 362 911 акции на Албена инвест холдинг АД при цени до 10,15 лв. за акция, за общо 3,3 млн. лв. бяха въведени в търговската система на БФБ-София към 11:37 ч. днес. Над цената от 10,15 лв. за акция предлагането беше за само 1991 акции, а между 10 и 10,15 лв. за акция за общо 151 966 акции, което ясно показва, че офертите са били позиционирани с надежда сделката с акции на Албена инвест холдинг АД да се сключи на регулирания борсов пазар.
* Материалът е актуализиран в 11:52 ч. с размера на офертите продава към 11:37 ч.
http://www.investor.bg/?cat=5&id=78467
значи оферит за 3,3 млн. лв. са чакали да ги удовлетворят, но са останали разочаровани
Коментар
-
Албена Инвест холдинг стигна 10,15 лв. за акция, но на извънборсов пазар09.04.2009 11:38 (5ALB / ALBHL) (6AB / ALB)
Албена АД продаде пакет от 2 224 335 акции на Албена инвест холдинг АД на извънборсов пазар при цена от 10,15 лв. за акция за общо 22,6 млн. лв., на каквато цена тази сутрин закупи 100% от Интерскай АД. Сделките бяха гласувани на извънредно Oбщо събрание на Албена АД, проведено на 18 януари 2009 г.
Сключването на сделката с акции на Албена инвест холдинг на извънборсов пазар не позволи на инвеститорите на БФБ-София да участват в нея и затова цените на регулирания пазар останаха 3 пъти по-ниски, или 3,3 лв. за акция.
При сключването на сделката на регулиран пазар щяха да бъдат изпълнени и поставените оферти продава до цена от 10,15 лв. за акция и купувачите на акции от Албена инвест холдинг АД от последните месеци можеха да реализират добра доходност, продавайки по 10,15 лв., при положение че са купували на цени около 3 лв. за акция
Албена АД притежаваше 47,83% или 2,63 млн. акции от капитала на Албена Инвест Холдинг.
Интерскай АД е оператор на летище Лесново край София, като плановете са да поеме и площадките край Балчик и Приморско, които са в групата на Албена АД. Продавач на дела в Интерскай АД е Албена холдинг
Коментар
-
Точно това не ми е ясно? Как така се знаеше предварително. И аз го четох в петък. Ама тука беше гласа на миноритарите. Да не би някой да ги е издирил и да ги е питал как ще гласуват Пък и ми е чудно защо са я подкрепили тази сделка. За мене всичко щеше да бъде чисто, ако двете сделки бяха независими една от друга. Албена инвест холдинг на борсата, а летището на търг. Иначе и аз съм се подредил на 10.10 и се надявам да са прави тези дето твърдят, че сделката ще мине през борсата, ама за себе си оценявам шанса това да стане на не повече от 1%Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dexАко са решили да си увеличат дела ще мине на пазар, пък и така няма да платят данъци....
а ако обявят че ще минава на пазар продавачите ще изчезнат...
какво количество мислиш ще можеш да купиш на тия цени?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар