IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вамо АД (VAMO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Търговото се изпълнява от инвестиционен посредник Стандарт Инвестмънт АД ,който има офис само в София.Т.е трябва да отидете в София зада можете да се възползвате от търговото. не мога да разбера как КФН определя изпълнител на търговото да е посредник от София на предприятие във Варна? Има неравнопоставеност сега всеки софиянец може да си купи акции на 34,30 лв. и да ги продаде на 36 лв. , а за Другите има транспорт, дневни и губене на време. Как да се сезира КФН за тази меко казано глупост /или далавера за някого/?

Коментар

• от 10. Май. 2007 до 06. Юни. 2007
      www.standardinvestment.bg

Коментар

• Знае ли се от кога ще започне търговото?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jores
          vhk sajalqvam zamisala ti beshe dobar no beshe sega nali znaesh sell VAMO i idvai pri nas /ne e preporaka/
          Горкия, се надява да влезне с някоя 0.1 по-надолу. Абе и на 9.90, ако влезе, ще си удари гъза в тъвана от радост

Коментар

• vhk sajalqvam zamisala ti beshe dobar no beshe sega nali znaesh sell VAMO i idvai pri nas /ne e preporaka/
            www.targ.bg

Коментар

• То това беше напълно ясно. А като Ви говорих, че няма смисъл да се борите с вятърни мелници, Вие започнахте да се заяждате с мен. Който докарал някой лев тук докарал - това е.

Коментар

• На свое заседание от 04.05.2007 г. Комисията за финансов надзор взе следните решения:

4. Одобри търгово предложение от “Дивал 59” ЕООД, гр. София за закупуване чрез инвестиционен посредник “Стандарт Инвестмънт” АД, гр. София на акции на “Вамо” АД, гр. Варна от останалите акционери на дружеството.
                Предложената цена за една акция е 36 лв.

http://www.fsc.bg/fsc_page.asp?v=7

Коментар

• Нещо ново покрай търговото за Вамо?

Коментар

• Тоа път че мине как мина Ривиерата!

Коментар

• Новини БФБ 2007-04-25 - Търгово предлагане
                      В БФБ-София АД е постъпило уведомление относно коригирано търгово предложение за закупуване на ценни книжа, съгласно ЗППЦК:
                      - Дружество, обект на предложението: Вамо АД-Варна /VAMO/;
                      - Предложител: Дивал-59 ЕООД-София;
                      - Упълномощен инвестиционен посредник: ИП Стандарт Инвестмънт АД;
                      - Брой на акциите, притежание на предложителя /пряко и чрез свързани лица/: 734 959 бр./90.0007 %/;
                      - Брой на акциите, обект на търговото предложение: 81 656 бр.;
                      - Предлагана цена за една акция: 36.00 лв.;
                      - Срок на предложението: 28 дни, считано от деня следващ датата на публикуване в два централни ежедневника;
                      - Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества воден от КФН
                      - КФН все още не е взела отношение към предложението.

П.П.
                      Ако утре някой отиде на ОС, нека да драсне два реда да каже как е минало ... аз смятах да ходя, но ми излязоха разни други ангажименти и по всяка вероятност ще пропусна събранието...

Коментар

• Евър на хоризонта!Ама да вземете да вдигнете малко цената а?!Не се стискайте!
                        Mind tricks do not work on me, only money

Коментар

• ...че е нужно да има голяма метла на много от членовете (как звучи само) на ЗППЦК,но към момента това е положението и ... вие си знаете
                          Only God Can Judge me...

Коментар

• mussi, и дума не става за конфронтация, ако си го усетил така - извинявай... а, ако съм написал нещо по-рязко е поради раздразнението ми от отказа от разсъждение и нихилистично приемане на съществуващата реалност...
                            защото явно говорим на различни езици. В закона ясно е казано, що е то "пазарна цена".
                            от тук нататък разговора що е "блокова сделка" е един съвсем различин разговор! -> че блоковите сделки са "такива" и "онакива" е ясно, но от това не следва, че цената на блоковата сделка не е "пазарна цена", защото що е "пазарна цена" е написано в закона и когато се изиска средно претеглена "пазарна цена" се смятат всички цени, които могат да се опишат от дефиницията за пазарна цена (от ЗППЦК).
                            Ако по някаква причина някой счита, че цената на блоковите сделки не е пазарна цена то тогава е редно да внесе промяна в ЗППЦК, това да се отрази в закона и да секне тази полемика...

Коментар

• Първоначално изпратено от buluser
                              mussi, ти като какъв вземаш страна в този спор?

Не вземам ничия страна.Както казах и по-надолу нямам акции оттова предприятие и мисля,че бях обяснил защо.Идеята ми е,че няма да има промяна колкото и да се иска на някои хора във форума (принципно всички тук искаме все по-високи цени на дружествата листвани на БФБ).

П.П.
                              защото тук сме що годе грамотни хора... думите на този или онзи немогат да са аргумент сами по себе си (моите извинения към г-н Марин Костурски... убеден съм, че е добър професионалист)...
                              няколо поста по-надолу "Инвестиращ" много добре разви темата с "пазарна цена"... ще синтезирам:
                              § 1, т.25 от ЗППЦК - "Пазарна цена" е паричната сума, за която един актив може да бъде продаден към момента на оценката в пряка сделка между информирани, независими и желаещи да осъществят сделката купувач и продавач.
                              Хайде сега някой да каже, защо блоковите сделки не се вписват в горното определение? ... нещо да пише за данъци, борса, аукцион и т.н. ...???

PS2
                              znae6t, така е...
                              сега, чакам с нетърпение да видя решението на комисията...
                              - законно, може би нелогично, в полза на миноритарите
                              или
                              - въпреки законовата постановка, може би логично, в ущърб на минориотаря
                              Предполагам,че е така,но в разпоредбите описано ясно и категорично коя цена,респективно от кои сделки се взима предвид при определяне на пазарната.При това положение и стойността на индексите е суперспорна величина ако се вземат в предвид блоковите сделки в определянето на пазарната цена на дружествата съставящи индексите и при една договорка м/у купувач и продавач всичко става ...
                              И после всякакви сертификати и други подобни се обезсмислят,а оттам и доверието в и без това смешната ни борса пада в канала
                              Не желая да се конфротирам с който и да било,просто е лично мнение.Желая Ви здраве и късмет.
                              Only God Can Judge me...

Коментар

• znae6t i mussi напълно съм съгласен с Вас. Няколко пъти се опитах да кажа на борещите се с вятърни мелници тук да не си хабят силите, защото нямат никакво правно основание. Накрая рещих, че няма смисъл да се хабя аз, като им обяснявам някои неща. Така че стойте и гледайте.

Коментар

Working...
                                X