IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • "..........Вижте статията от първа страница на Дневник днес........"
    Тези от Дневник ако разбираха от акции щяха да си вадят хляба с търгуване, а не с ПИСАНЕ!
    Въпроса е тук колко % ще ВЗЕМАТ нашите цигари от Европазара !

    Коментар


    • Така е , знаещ.Степента на неопределеност е все още доста голяма.Дотолкова , обаче , доколкото продажбата на обработен тютюн е нещо по-различно от продажбата на цигари , смятам че при Плебт нещата са по-ясни

      Коментар


      • Табаците отново са във фокуса на внимание, но бъдещето продължава да е все така неясно според мен и шансовете за добро или лошо развитие при основните тютюневи акции са 50/50. Вижте статията от първа страница на Дневник днес. Все повече ще съжаляваме, че не приватизирахме читавите фабрики овреме, за което мисля е виновен Доган ефенди.

        Коментар


        • ради,имам акции в gdbt и се 4удя какво да правя ,не 4е имам избор,ама...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от windp
            за гоцето/gdbt/ има интерес от големи компании в бранша,а те се 4удят какво да го правят-хем ги сърби,хем ги боли
            докато в холдинга и по министерствата се почесваха, въпросните компании направиха реални крачки, но в по-друга посока.
            идеята "преработка в плевен" ще даде възможности за прилични доходи на хора с ръководни позиции в холдинга. от друга страна конкуренцията се съсредоточи в южните райони, та може и да има смисъл. все пак на мен ми прилича на абдикация и тъй като за пазари се плаща, може и да се задвижат някакви пари ...

            Коментар


            • за гоцето/gdbt/ има интерес от големи компании в бранша,а те се 4удят какво да го правят-хем ги сърби,хем ги боли

              Коментар


              • При положение , че само инвестициите в ПЛЕБТ за последните 2 год са по 30лв/ акция , нали не мислите , че ще струва дълго още по 11 лв.Очаквам поне дабъл тук

                Коментар


                • Spored men pri vsi4ki 6te ima poka4vane za6toto 6te se razvivat pri po jasni pravila i rezultatite 6te se podobrjat.

                  Коментар


                  • Какво развитие очаквате при табаците утре? По групи?...

                    1. SOFBT, PLOBT, SUN, PLEBT
                    2. SHUBT,PAZBT,ASBT
                    3. GAGBTi drugite za turgovete

                    Аз очаквам утре стабилен ръст при 1 с изк. на СЪН, а за Плевн също не знам. Както и спад при 3 и незнайно кво при 2 може би ъп.

                    Мнения?
                    Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

                    Коментар


                    • Spored men i dvata varianta sa vuzmojni- zasega njama info. Taka 4e ne burzaite.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vig
                        Първоначално изпратено от t_todorov
                        Оптимизация на производството (концентриране на осъществяваните от „Слънце-Стара Загора-БТ” АД и „Пловдив-БТ” АД дейности в „Пловдив-БТ” АД - нова производствена площадка) – да бъде извършено след изготвяне на одитираните отчети на дружествата към 30.03.2006 год. и след анализ на дейността им през първото тримесечие на 2006 год.
                        Това дали означава, че акциите на SUN ще станат акции на PLOBT (по същия начин преобразуваха акциите ми от "Бургаско пиво" в такива на "Каменица"АД).
                        В такъв случай може да се реализира голяма печалба.
                        Не, това означава, че ако нещата не вървят на добре, SUN си отива, a PLOBT остава!
                        Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от t_todorov
                          Оптимизация на производството (концентриране на осъществяваните от „Слънце-Стара Загора-БТ” АД и „Пловдив-БТ” АД дейности в „Пловдив-БТ” АД - нова производствена площадка) – да бъде извършено след изготвяне на одитираните отчети на дружествата към 30.03.2006 год. и след анализ на дейността им през първото тримесечие на 2006 год.
                          Това дали означава, че акциите на SUN ще станат акции на PLOBT (по същия начин преобразуваха акциите ми от "Бургаско пиво" в такива на "Каменица"АД).
                          В такъв случай може да се реализира голяма печалба.

                          Коментар


                          • А аз от Gagbt,Blаbt,Sofbt i и основно BTH какво да очаквам?
                            Умереният риск винаги печели ! ))))))

                            Коментар


                            • "Благоевград БТ" въвежда в действие нови машини


                              Мирослав ИВАНОВ | днес, 17:31



                              Цигарената фабрика "Благоевград БТ" ще инвестира през тази година близо 7.5 млн. евро в нови производствени линии и реконструкции на сграден фонд. Това съобщи за "Дневник" изпълнителният директор на предприятието Петър Папучаров. Дружеството отчита пет пъти спад в продажбите на цигари през януари и около два пъти през февруари спрямо същия период на миналата година. Най-много средства - към 6.5 млн. евро, ще бъдат вложени в нови машини и преустройства на производствени линии. Фабриката планира да инсталира изцяло нова линия за производство на цигари с мека опаковка - кутии раункорнер. Други машини пък ще бъдат въведени за производството на цигари с рецесфилтър.

                              Целта на преустройството е да се произвеждат изключително качествени цигари, обясни Папучаров. В последните две години фабриката се модернизира и преоборудва, за да може да се конкурира с международните концерни като "Филип Морис". Останалите средства ще бъдат инвестирани в обновяването на сграден фонд, включително и в модернизирането на системата за пожаробезопасност, за която са нужни 600 хил. евро.

                              "Благоевград БТ" отчита спад в продажбите на цигари от всички марки с пет пъти за януари и с два пъти спрямо същия период на миналата година, обяви Папучаров. Причината е в увеличението на цените от началото на годината. Продажбите за януари са едва 180 тона при 800 тона през миналата година. За февруари Папучаров очаква те да са в рамките на около 400 тона, което е два пъти по-малко спрямо същия период на 2005 г. Той посочи, че не са предлагали нови увеличения на цените на цигарите. Фабриката в Благоевград запазва износа си от началото на годината на нивата от 2005 г. Тя прави месечно експорт на около 180 - 200 тона, предимно за арабските страни, Албания и др. В чужбина се пласират марките "Престиж", "Бизнес", "Портмънт" и др.

                              Изпълнителният директор на "Благоевград БТ" Петър Папучаров каза, че вече се разработват нови външни пазари, като най-голямо внимание се отдава на Италия. От фабриката са изпратени мостри с най-добрите й цигари, както и такива, които тепърва предстои да започне да произвежда. Една от новите разработки на "Благоевград БТ" е "Виктори" в кутия с обли ръбове и рецесфилтър, каквито ще започнат да се произвеждат след въвеждането на новите машини

                              Коментар


                              • и ти си прав.
                                одеве като писах за слънце си мислех, че при нашенските борсови реалности нищо чудно и инвеститорите в слънце и тези в пловдив да се облажат :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X