IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Мале-мале - ще се отровиш и смряскаш,бе, човек !!! Аз когато от няма накъде изпуша една цигара синьо Виктори, после имам чувството, че гърлото ми е намазано със стрита люта чушка, разтворена в оцетна киселина...
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Не си съвсем прав Импе , аз например пуша български цигари, поради простия факт, че прекарвам повечето от времето си в България, а държа на същото качество, което очаквам, когато си купувам нещо, а контрабандните цигари определено не предлагат постоянно качество свързано с марката.

      В Чехия, миналата седмица вдигнаха цигарите пак и българските марки имат шанс за малка пазарна ниша, а ако не пробваш от къде да знаеш

      Преди около 10 дена присъствах на интересен разговор в кварталната бакалия:

      - имате ли бяло БОРО без бандерол
      - да, но е на 3.50
      - няма проблем ?!
      - имаме и с бандерол на 3.20
      - ами... ??!! добре

      Това вече е конкуренция !!!,

      Позициите са добри и е въпрос на мениджмънт да се задържат част от тях, което не е малко.

      Коментар


      • 95% държали, ама само във фантазиите си. Поне половината мои пушещи познати пафкаха и преди вносни цигарки, аз не пуша боклуците на Булгартабакът от години. А на едно павилионче при нас в Западна София, дето се продаваха контрабанда свестни цигари винаги имаше опашка освен по малките часове на нощта.
        А да изнасят цигари за Чехия може - технита са още по-големи боклуци, само дето ще трябва да продават двойно по-евтино от утвърдените марки от среден ценови клас, за да се надяват на нещо.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • 05 февруари 2007
          Пускат за продажба на борсата още четири цигарени фабрики
          в-к "Монитор"



          Дружествата ще бъдат приватизирани с лиценз за производство на цигари


          Още четири цигарени фабрики - в Пловдив, Стара Загора, София и Благоевград ще бъдат пуснати за приватизация чрез борсата. Това съобщи директорът на "Булгартабак холдинг" Христо Лачев.
          Очаква се Народното събрание да реши за сроковете и методите за продажбата на дружествата.
          Лачев не се ангажира със срокове, но според него решението за приватизацията на дружествата трябва да бъде взето максимално бързо.
          Четирите фабрики ще бъдат приватизирани с лиценз за производство на цигари. Продажбата им ще стане чрез фондовата борса до края на февруари, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката. Това е най-надеждният и прозрачен механизъм за смяна на собствеността на дружествата от системата на "Булгартабак", казаха от ведомството на Румен Овчаров.
          През миналата година тютюневият холдинг, извърши успешно подажбата на "Юрий Гагарин БТ"-Пловдив и "Пазарджик БТ" АД на Българска фондова борса, но към "Дупница БТ" не бе проявен интерес по време на трите проведени аукциона.
          Според Христо Лачев е нормално "Булгартабак" да загуби пазарен дял, след като до преди няколко месеца е държал 95% от пазара в страната. Важното за нас е доколко и кога ще спре загубата на пазарен дял във вътрешния пазар у нас, каза той. Относно контрабандните цигари, шефът на тютюневия холдинг каза че те винаги ще бъдат елемент на пазара докато цените в съседните държави не се изравнят. "Булгартабак" има износ на продукция в Италия и Австрия, където българските папироси се приемат много добре. В момента се подготвя износ за Чехия и Испания, обясни още Лачев.
          Междувременно стана ясно, че "Булгартабак холдинг" отчита неконсолидирана печалба от 37,46 млн. лв. за миналата година в сравнение с 12,36 млн. лв.към края на 2005 г.
          Нетните приходи от продажби на холдинга намаляват с 3,5% до 29,15 млн. лв. Приходите от продажби на услуги нарастват с 16% до 23,75 млн. лв. Дъщерните акционерни дружества изплащат възнаграждение на холдинга за права върху търговските марки в размер на 1,5% върху фиксираната продажна стойност на цигарите, които към края на миналата година са в размер на 21,86 млн. лв. спрямо 18,42 млн. лв. към 31 декември 2005 г.
          Също така дружествата изплащат възнаграждения за търговско представителство за осъществен от холдинга внос и износ за тяхна сметка в размер на 1,5% от стойността на сделката. За 2006 г. те възлизат на 1,88 млн. лв. в сравнение с 2,04 млн. лв. за предходната година.
          Финансовите приходи са на стойност 58,48 млн. лв. за миналата година, което представлява близо четирикратно повишение. Изменението се дължи основно на приходите от продажби на инвестиции в размер на 36,34 млн. лв., в това число продажбата на "Пловдив Юрий Гагарин БТ" през октомври. Дивидентите от дъщерни предприятия нарастват с 65,6% на годишна база до 19,19 млн. лв.

          Конкуренция
          Засега не се предвижда намаляване на цената "Виктори", каза Христо Лачев. По повод факта, че "Вайсрой" се продава на 2,00 лева, а "Виктори" на 2,60 лева, той обясни, че марката "Вайсрой" е сравнима по качество с цигарите, които в момента са на цена 2,30 лева у нас "Престиж", "Средец", "Невада" и които от 20 февруари ще се продават вече на 2,00 лева.

          Коментар


          • Изнасяме цигари за Чехия
            Износ на цигари за Чехия и Испания подготвя "Булгартабак", обяви изп. директор на холдинга Христо Лачев пред БНР. Компанията вече изнася "Виктори" за Австрия и Италия. Парламентът ще обсъди срока за продажбата на четирите цигарени фабрики - в Благоевград, София, Пловдив и Стара Загора, каза Лачев. Засега не се предвижда намаляване на цената на "Виктори", която е 2,60 лв., въпреки конкуренцията на "Вайсрой" по 2 лв.

            Коментар


            • v-k Dnevnik- София БТ" и "Благоевград БТ" може да се продават в пакет на борсата
              Тютюневата фабрика в Гоце Делчев също излиза на БФБ
              от Таня ДЖОНКОВА

              днес, 18:16
              София БТ" и "Благоевград БТ" може да се продават в пакет на борсата
              Тютюневата фабрика в Гоце Делчев също излиза на БФБ
              от Таня ДЖОНКОВА

              днес, 18:16
              Увеличаване Смаляване Разпечатване Изпращане на приятел
              В резултат на конкурентния натиск на чуждите компании "Булгартабак" обяви, че намалява с 15% цените на средния и ниския клас цигари


              Фотограф: Юлия Лазарова
              Един от последните варианти за съдбата на цигарените фабрики на "Булгартабак холдинг" предвижда двете най-добри дружества - "София БТ" и "Благоевград БТ", да се предложат в пакет на борсата, научи "Дневник". В края на миналата седмица надзорният съвет на холдинга взе решение да се пристъпи към приватизация на четирите цигарени фабрики - в Пловдив, София, Стара Загора и Благоевград. Почти сигурно е, че предприятията ще се продават с лицензите си за производство на цигари, но все още не е напълно решен въпросът с марките.

              Заедно с това надзорниците са решили още докладът на консултанта по преструктурирането на "Булгартабак" да се изпрати в Министерството на икономиката и енергетиката, където трябва да се направят необходимите промени в стратегията за продажбата на компанията и нейното придвижване към парламента. Холдингът е едно от дружествата, които според закона за приватизацията са от значение за националната сигурност и тяхното раздържавяване става само по стратегия, одобрена от парламента. В сегашния документ, който е приет от депутатите през 2003 г., е записано, че атрактивните дружества на холдинга трябва да се предложат на стратегически инвеститори. В резултат на изпълнението на тази стратегия преди няколко години на инвеститорите бяха предложени в пакет "София БТ" - "Пловдив БТ" и "Благоевград БТ" и "Слънце Стара Загора БТ". До сделка обаче не се стигна, въпреки че интерес проявиха мултинационални компании.

              Обсъжданият вариант за "Слънце Стара Загора БТ" и "Пловдив БТ" е също да бъдат пуснати на борсата, само че поотделно. На инвеститорите ще бъде предложен и делът на холдинга в тютюневото дружество "Плевен БТ", което притежава фабриката в с. Ясен. След модернизация на предприятието сега там освен едролистен вече се преработва и ориенталски тютюн. Пак на борсата ще се раздържавява тютюневата фабрика в Гоце Делчев. Все още обаче не е определена минималната цена, на която ще се пусне дружеството. На конкурс ще се продава акционерното участие на холдинга в "Кърджали БТ", като единственият критерий за оценка на офертите ще е предложената цена.

              Първоначалната идея беше старозагорската фабрика да се слее с пловдивската. По-късно намеренията бяха двете фабрики да се продават поотделно, но без лиценз за производство на цигари или само без правото да произвеждат марките на холдинга.

              Преди няколко дни министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров заяви, че очаква до средата на годината цигарените фабрики да бъдат продадени. Срокът за приключване на сделките обаче реално ще зависи от парламента, където трябва да се одобри променената стратегия.


              В резултат на конкурентния натиск на чуждите компании "Булгартабак" обяви, че намалява с 15% цените на средния и ниския клас цигари



              Един от последните варианти за съдбата на цигарените фабрики на "Булгартабак холдинг" предвижда двете най-добри дружества - "София БТ" и "Благоевград БТ", да се предложат в пакет на борсата, научи "Дневник". В края на миналата седмица надзорният съвет на холдинга взе решение да се пристъпи към приватизация на четирите цигарени фабрики - в Пловдив, София, Стара Загора и Благоевград. Почти сигурно е, че предприятията ще се продават с лицензите си за производство на цигари, но все още не е напълно решен въпросът с марките.

              Заедно с това надзорниците са решили още докладът на консултанта по преструктурирането на "Булгартабак" да се изпрати в Министерството на икономиката и енергетиката, където трябва да се направят необходимите промени в стратегията за продажбата на компанията и нейното придвижване към парламента. Холдингът е едно от дружествата, които според закона за приватизацията са от значение за националната сигурност и тяхното раздържавяване става само по стратегия, одобрена от парламента. В сегашния документ, който е приет от депутатите през 2003 г., е записано, че атрактивните дружества на холдинга трябва да се предложат на стратегически инвеститори. В резултат на изпълнението на тази стратегия преди няколко години на инвеститорите бяха предложени в пакет "София БТ" - "Пловдив БТ" и "Благоевград БТ" и "Слънце Стара Загора БТ". До сделка обаче не се стигна, въпреки че интерес проявиха мултинационални компании.

              Обсъжданият вариант за "Слънце Стара Загора БТ" и "Пловдив БТ" е също да бъдат пуснати на борсата, само че поотделно. На инвеститорите ще бъде предложен и делът на холдинга в тютюневото дружество "Плевен БТ", което притежава фабриката в с. Ясен. След модернизация на предприятието сега там освен едролистен вече се преработва и ориенталски тютюн. Пак на борсата ще се раздържавява тютюневата фабрика в Гоце Делчев. Все още обаче не е определена минималната цена, на която ще се пусне дружеството. На конкурс ще се продава акционерното участие на холдинга в "Кърджали БТ", като единственият критерий за оценка на офертите ще е предложената цена.

              Първоначалната идея беше старозагорската фабрика да се слее с пловдивската. По-късно намеренията бяха двете фабрики да се продават поотделно, но без лиценз за производство на цигари или само без правото да произвеждат марките на холдинга.

              Преди няколко дни министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров заяви, че очаква до средата на годината цигарените фабрики да бъдат продадени. Срокът за приключване на сделките обаче реално ще зависи от парламента, където трябва да се одобри променената стратегия.

              Коментар


              • Някога могъщия Булгартабак загива поради некадърното си управление. След като бе отблъсната офертата на Филип Морис, благодарение на алчността и лакомията и американската компания избра за производството си Румъния, нашата цигарена компания се самозакла зрелищно като с моторна резачка, а сега, след падане на митата за внос от северните ни цигански съседи (и веч легалната продажба на търгуваните доскоро под щандът произваждани от тях цигари), вече приритва в агония, конвулсивно бълвайки полирани късове от собственият си гладък мозък.
                Признак за това е смехотворното скорошно намаляване на цените на техните цигари, при което Мелникът се изравни с Вайсроят, а гадното Виктори с Лъки Страйк-ът. Явно никой от малоумните шефове на Булгартабакът не прави елементарно сравнение между своята и чуждата продукция и не проумява, че цигарите на Булгартабак са или безсмислено леки или наблъскани с толкова катран, че никой който има повече от 18 грама мозък, или пък не е решил да се самоубива, няма да ги пуши. Поогледайте се наоколо - колцина от обкръжаващите ви пушачи пафкат Виктори? Да не говорим за традиционният боклук и предмет на вече брадясали солени шегички Средец? Кой луд ще предпочете Виктори, ако може на същата цена да си купи ЛМ или Лъки?
                Но негодяите заслужават това заради дългогодишното си престъпно безхаберие към качеството, заради стремежът само да си пълнят гушите... всички сме чували за странният (по-скоро страшният) факт, че изкупната цена на кило тютюн е колкото цената но половин кутия цигари... но повече да коментирам няма.
                Какво е бъдещето на тютюнопроизводството в България? Само бъдещето ще реши. Лично аз Булгартабакът го бойкотирам от години - щото дробчетата ми не са за един ден.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Ще се повтори историята с Слънчев бряг АД .което е добре за акционерите , защото държавата ще дели приходите от продажбите на дъжерните дружества с тях
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • http://money.ibox.bg/news/id_925834992

                    Коментар


                    • Приватизация

                      Надзорният съвет на Булгартабак холдинг на заседанието си в петък,
                      2 февруари, е приел решение, да започне подготовката за откриване на
                      процедурата за приватизация на четирите цигарени фабрики - в София,
                      Благоевград, Пловдив и Стара Загора. Холдингът е изпратил уведомление
                      до Българската фондова борса и до Комисията за финансов надзор. През
                      седмицата управителният съвет ще се запознае обстойно с доклада и
                      препоръките на консултантската компания. И ще решава подробности
                      около процедурата по раздържавяване.

                      Източник: Т! руд

                      Коментар


                      • ако започнат съкращения на персонал за които се говори няма ли да
                        заделят голяма сума за обещетения?

                        Коментар


                        • За сега имаме само uncons, като излезне консолидирания тогава ще говорим. Посоката е ясна.
                          ПС: И този и миналия ми пост не са препоръка, а разсъждения на глас.

                          Коментар


                          • Pay-out на неконсолидирана или на консолидирана база?

                            Коментар


                            • С това pay-out ratio и повече да приспаднат за резерви под 2,50 няма да бъде . На чатналите се лятото честито!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Zvan76
                                Интересно ми е, дали ще има 3-4 лв. дивидент.
                                Моля, мнения)
                                Poslednite godini za dividenti otivat 50% ot pe4albata, sled prispadane na 10% za rezervi.taka 4e
                                lipsata

                                Коментар

                                Working...
                                X