IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • 4ISTO IZLIZA KUM 2.45 NA AKCIJA

    Коментар


    • Първоначално изпратено от alex2511
      Аз го изкарвам към 2.63 лв. на акция но може и да греша
      Не грешиш - определил си го с точност до стотинка.

      Коментар


      • finance.news-
        Булгартабак холдинг АД разпределя дивидент за 2006г. в размер на 2.63 лв. на акции
        На проведено ОСА от 28.06.2007 год. на Булгартабак холдинг АД-София /BTH/ е взето решение за разпределяне на дивидент за 2006 год., както следва;
        - Брутен дивидент на една акция: 2.63 лв.;
        Заделя за фонд Резервен - 10%, съгласно чл. 246, ал. 2, т. 1 от ТЗ;
        От остатъка от печалбата да се отчислят тантиеми за членовете на контролните и управителните органи на дружеството, съгласно чл. 33, ал. 9 от Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала и при спазване изискванията на договорите за възлагане на управлението и договора за възлагане на надзор - 25% от полученото през годината възнаграждение.
        Право на дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни след датата на ОСА или към 12.07.2007 год.
        Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 10.07.2007 год

        Коментар


        • В блокова сделки, сключена по време на днешната търговска сесия Венчо Стоилков Бачев придоби 457 952 акции, или 85.35% от капитала на Дупница БТ АД-Дупница, съобщават от БФБ-София.

          Коментар


          • Аз го изкарвам към 2.63 лв. на акция но може и да греша

            Коментар


            • Някой може ли да каже колко ще е дивидента на акция.

              Коментар


              • finance.news- Булгартабак холдинг АД разпределя 50% от печалбата за дивиденти
                В БФБ-София АД е постъпил Протокол от заседание на Надзорния съвет на Булгартабак холдинг АД-София /BTH/, проведено на 14.05.2007 год., в допълнение към поканата за свикване на ОСА за 28.06.2007 год.:
                Одобрява разпределение на печалбата на Булгартабак холдинг АД-София /BTH/ за 2006 год., както следва:
                Печалбата на дружеството за 2006 год., в размер на 43 063 605.42 лв., да се разпредели, както следва:
                За фонд Резервен - 10% - 4 306 360.54 лв., съгласно чл. 246 ТЗ;
                За дивиденти на акционерите - 50% след приспадане на отчисленията за фонд Резервен - 19 378 622.44 лв., съгласно Постановление № 20 от 02.02.2007 год. за изпълнение на държавния бюджет на Република България;
                От остатъка от печалбата да се отчислят тантиеми за членовете на контролните и управителните органи на дружеството, ако са налице изпълнение на всички условия за това, съдържащи се в Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала и договорите за възлагане на надзора и управлението, като определя конкретен размер на тантиемите - 25% от полученото през годината възнаграждение от членовете на изпълнителните и контролните органи.

                Коментар


                • finance.news- Турски купувач кандидат за "Булгартабак"
                  Десислава Янкова

                  Предложения от кандидати за приватизацията на "Булгартабак" са постъпили до изпълнителната власт. Това заяви вчера председателят на КНСБ Желязко Христов пред БНР. Според него като гаранции за покупката на тютюневия холдинг чуждестранната компания е представила произход на парите, които са от компания с българско представителство и външен банков консорциум. Желязко Христов вчера не беше открит за коментар.
                  Според запознати мистериозният кандидат-купувач е турска компания. Има вероятност всички инсинуации около дружеството да са заради продажбата му на по-ниска цена, коментираха от тютюневия бранш.
                  Наши външни партньори доставчици вече искат ние да гарантираме финансово, че плащанията няма да се забавят. Това заяви изпълнителният директор на цигарения холдинг Христо Лачев по НТВ. Той се оплака, че заради скандалите около предприятието много фирми са им отказали да рекламират цигарите в търговските вериги.

                  Коментар


                  • finance.news- Хр.Лачев: Само борсата гарантира открита продажба на Булгартабак
                    Таня Иванова

                    Подобни скандали влияят негативно на която и да е компания, каза Христо Лачев, изпълнителен директор на Булгартабак Холдинг в сутрешния блок на Нова телевизия, но не коментира вероятността приватизацията на фирмата да е поставена под съмнение.

                    Той обаче призна, че контрагентите на компанията са притеснени и отношенията с тях вече са поставени на друга основа.

                    За първи път за елементарни договори, каквито са контрактите за раполагане на продуктите и рекламните щендери по магазините, са застрашени, заради разрасналия се скандал и съмненията в платежоспособността и стабилността на холдинга, каза Лачев.

                    Вече се иска финансова гаранция, че договорът ще бъде изпълнен от наша страна и се поставят условия за финансово обзпечение, продължи от ефира на Нова телевизия Лачев.

                    Кризата в Булгартабак влияе негативно върху опитите да се продадат дружества на компанията.

                    Четирите големи мултинационални компании, които преди присъединяването на България към ЕС са заявили желание да участват в приватизацията на Булгартабак, вече са оттеглили интереса си, заяви Лачев.

                    По думите му, това обаче не означава, че компанията все още не може да бъде продадена на стратегически инвеститор.

                    Ако Булгартабак се продава на открита и ясна процедура на фондовата борса, каквато аз поддържам, това гарантира, че в продажбата й няма да бъдат намесени лични интереси и няма да бъдат задействани механизми за продажба под масата, допълни Христо Лачев.

                    Той обаче не потвърди информацията, че в момента най-голям интерес към холдинга имат турски фирми и вероятността компанията да бъде купена от турски инвеститор е най-голяма

                    Коментар


                    • Дали най-накрая му е "дошло времето" приватизацията да се случи?

                      Коментар


                      • finance.news- Печалбата на БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД към 31 март 2007г. е в размер на 2 550 хил. лв.
                        Дружеството БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД е реализирало печалба към първото тримесечие на 2007г., в размер на 2 550 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 8771 хил. лв., което е с 46.01 % повече спрямо предходния период. Общите разходи отчитат спад от 6.88 % спрямо предходния период до 5769 хил.лв..

                        Към 31 март 2007г. дружеството има печалба на акция (на осреднена годишна база) в размер на 6.22лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството към 31 март 2007г..

                        Според отчета на дружеството към 31 март 2006г. е формирана загуба в размер на 188 хил. лв.

                        Собственият капитал на дружеството към първото тримесечие на годината е 107 766 хил. лв. , като спрямо същия период на 2006г. се е увеличил с 60.03 %.

                        Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София през първите три месеца на 2007г:
                        Общ брой изтъргувани акции: ( 137 362 бр. акции )
                        Общ брой сделки: ( 224 бр. )
                        Минимална цена: ( 31.50 лв. )
                        Максимална цена: ( 37.40 лв. )
                        Среднопретеглена цена: ( 34.18 лв. за акция. )

                        Коментар


                        • Табака и дъщерните му дружества имат толкова много активи и пари в тях, че се търгуват на нашата борса направо за без пари. Дано по-скоро да им излязат уведомленията за ОСА, да видим какво правим с печалбите им за 2006 г.

                          Не е препоръка.

                          Коментар


                          • Правителството вчера за пореден път отряза пътя към приватизацията на “Булгартабак”. Министрите отказаха да извадят компанията от черния списък на държавните фирми, от които зависи националната сигурност.
                            И малките деца отдавна са наясно, че никаква национална сигурност не зависи от цигарените фабрики. Никой обаче не знае какво става в кухнята на ДПС. Защото Доган дава, но хората му в кабинета не дават “Булгартабак” да се приватизира. Преди седмица Нихат Кабил скочи против, вчера още по-ожесточено се опъна Емел Етем. И защо? Точката за “Булгартабак” била вкарана в дневния ред в последния момент(?!). Това означава само едно: министрите на ДПС извиват ръцете на правителството и се гаврят с публиката.
                            Изводът е ясен. Приватизацията на “Булгартабак” се превръща в диагноза и в единица мярка за абсурдно, безобразно и безотговорно политическо поведение. На няколко правителства.
                            Те тава е те.....дано разкритията за "черна каса" в ВТН принудят правителството да приватизира най-после BTH.

                            Коментар


                            • Няма ясна стратегия за приватизацията на "Булгартабак". Това обяви в Разград вицепремиерът Емел Етем. Според нея ДПС е "за" продажбата на холдинга, но това не може да става без необходимата подготовка, защото социалният ефект ще бъде много сериозен. За нас беше изненада предложението само "Булгартабак" да бъде изваден от забранителния списък за приватизация, коментира тя. Не може изведнъж да се продават четирите най-печеливши фабрики. Този ход не е уместен, без да има обща стратегия за бъдещето на тютюневия отрасъл, коментира Етем.
                              Тия пък не се спряха....

                              Коментар


                              • Отлагат приватизацията на „Булгартабак" за догодина
                                http://money.ibox.bg/news/id_1892259908

                                Коментар

                                Working...
                                X