IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: Новинар 24 Февруари 2009 08:21


    "Ева” и “Средец” поскъпнаха до 3 лв.
    Едни от най-популярните марки цигари – “Ева” и “Средец”, поскъпват с 40-50 ст. Това сочи регистърът на цените на тютюневите изделия, воден от Министерството на финансите. Най-предпочитаните български дамски цигари “Ева” са вдигнали цената си с 40 ст. – от 2,60 на 3 лв.

    Цената на кутия "Средец" пък се увеличава с 50 ст. и вече ще струва 3 лв. Досега марката се продаваше за 2,50 лв.
    Останалите най-предпочитани марки вносни и български цигари вече са променили цените си, сочат данните на регистъра. Причината е вдигането на акциза от Нова година.

    До края на март цигарите могат да се продават и на нови, и на стари цени, припомниха експерти. Луксозната марка "Марлборо" вече струва 3,90 лв. Досега кутията се продаваше за 3,50 лв. Кутията “Вайсрой” е поскъпнала от 2,40 на 3 лв. "Ротманс" също промени цената си от 2,80 на 3,40 лв. Най-масовите български цигари “Виктори” пък вече вървят по 3,50 лв. Досега цената им беше 2,75 лв.

    Коментар


    • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: infostock.bg 24 Февруари 2009 10:01


      Оценката на Булгартабак трябва да е готова за 37 дни
      Агенцията за приватизация (АП) сключи договор с обединението Събев и съдружници и Еврофинанс за оценка на Булгартабак, съобщи Тодор Николов, председател на ведомството. Двете дружества ще имат на разположение 37 дни, за да направят правен анализ и финансова оценка на холдинга.

      Компаниите бяха избрани преди две седмици след провеждане на ограничен конкурс от АП. От ведомството трябваше да изчакат да мине срокът за обжалване на избора, за да сключат договора. Засега от АП не желаят да коментират цената на договора. Ние нямаме нищо против да я обосновем, стига ведомството да я обяви, обясни Симеон Петков, изпълнителен директор на Еврофинанс.

      Оценителите ще трябва да направят правен анализ на състоянието на холдинга, приватизационна оценка и информационен меморандум, обясни Петков. Ще бъде направена и виртуална информационна зала с контролиран достъп. Очаква се поръчката да приключи до средата на април.

      На базата на тази информация ще бъдат изработени предквалификационните критерии към изпълнителите и начинът, по който ще се продава дружеството. Чрез тях ще се селектират бъдещите купувачи и ще се допускат до залата. По този начин ще улесним чуждестранните инвеститори, които няма да има нужда да се разкарват до България, за да направят проверка, каза още Петков.

      От АП се надяват да успеят да намерят купувач за компанията до предстоящите през лятото парламентарни избори.

      Коментар


      • Здравейте,
        Имам въпрос до хората разглеждали последния отчет на Булгартабак

        Защо сумите в паричния поток в графа плащания на доставчици значително надвишават кешовите разходи в ОПР-то, в същото време текущите пасиви нарастват.

        Аз не намирам логично обяснение, някой може ли да се опита да помогне?
        Мерси предварително

        Коментар


        • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: investor.bg 27 Януари 2009 10:55


          Булгартабак холдинг с 59 млн. лв. печалба за 2008 г.
          Булгартабак холдинг АД отчита 347% ръст на печалбата до 58,7 млн. лв. за 2008 г. спрямо 13,1 млн. лв. за 2007 г., показва публикуваният чрез БФБ-София неконсолидиран отчет на дружеството.

          Значителното увеличение се дължи на продажбата на дела на дружеството в капитала на Цигарена фабрика Пловдив АД и Слънце Стара Загора – Табак АД.

          Само за четвъртото тримесечие на 2008 г. холдингът успява да увеличи печалбата си с нови 4,4 млн. лв.

          С решение на Агенцията за приватизация от 29 декември 2008 г. е открита процедура за провеждане на ограничен конкурс за възлагане изготвянето на анализ на правното състояние, информационен меморандум и приватизационна оценка на държавното участие в капитала на Булгартабак холдинг АД. По-рано през 2008 г. дружеството бе извадено от забранителния списък.

          Последната сделка с акции на дружеството е от 13 януари при единична цена на акция от 18 лв., при която пазарната капитализация на компанията е 132,6 млн. лв. Понижението в капитализацията за последните 12 месеца е 40%.

          Коментар


          • Има ли отчет?
            Виждам че в инвестор има някакво инфо, ама аз отчет не намирам.
            Да имате някакви идеи?

            Коментар


            • http://www.dnevnik.bg/intervju/2009/...da_se_prodade/
              http://milom.blog.bg/

              Коментар


              • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: big.bg 12 Януари 2009 09:31


                "Булгартабак" пуска нова цигари
                "Булгартабак" пуска нова марка цигари - "Ева единица". Тя ще бъде на пазара през февруари или март. Това ще бъде лекият вариант на досега известната "Ева", съобщи пред "Фокус" изпълнителният директор на холдинга Корнелия Нинова. Тя каза още, че е оптимист, че приватизацията на "Булгартабак" ще се извърши до лятото.

                За отмяната на досегашната стратегия и приватизация на холдинга нацяло Нинова каза, че според нея причината е икономическа, пазарна. "Има увеличение на акциза, догодина също ще има. От януари 2007 г., откакто нямаме монопол, всички големи компании са на пазара, конкуренцията е много ожесточена, контрабандата е проблем. Това неминуемо води до падане на пазарния дял на "Булгартабак". Това са обективните причини да се вземе подобно решение, за да не губи повече компанията от стойността си", коментира Нинова.

                Дружеството е завършило 2008 година с 60-62% дял на вътрешния пазар, мисля, че ще завършим и с добър положителен финансов резултат, каза Нинова. Това ще стане ясно през февруари или март, когато се приключва с консолидирания отчет на компанията, добави тя.

                Информация на вестник дума

                Коментар


                • В Булгартабак , Благоевград БТ , София БТ , Слънце БТ и Пловдив БТ и др. сме си едни и същи от няколко години и няма какво ново да се изненадаме ..... освен да да си дадем кураж , че сме на правилната писта ..... и да се преброим. не съм срещал скоро мненията на Диагностик , ВХК и др......
                  Въпросът при приватизацията е политически ...На част от управляващите им трябва бърза приватизация с която да помогнат на бюджета при идващата криза
                  / а и да си спонсорират изборите/затова се връщат към обреченият вариант всичко накуп и парите да влезнат в АП а не в БТХ , където трябваше да делят с миноритарите на отделните фабрики и където по трудно ще бъдат откраднати веднага........ но цената може да падне или да не се намери купувач ,
                  затова според мене ще отпадне уславието за стратегически инвеститор .... Според мен държавата ще направи общото събрание преди продажбата за да пипне парите от продажбата на Слънце и Пловдив БТ .... без резервите .....
                  Каролев и НДСВ ще лобират за продажба в сегашния си вид ... поотделно за отделните фабрики...без стратегически инвеститор....
                  Опозицията пък ще иска да отмине финансовата криза 2020 г. и тогава да се продаде...
                  Затова докато не излезе решение за стратегията за продажба .... само ще се преброяваме..... защото в момента капитализацията на БТН е 40 милиона , а продажната цена ще бъде 10 , 15 пъти по голяма.... при това положение... , но от 10 години само се лъжеме и първите спекуланти ще влязат когато се започнат преговорите с потенциални инвеститори....или ако е през борсата се определи минималната цена и датата на аукциона ..Надявам се да е един , два месеца преди изборите ...
                  Имам акции и не е препоръка за инвестиционни решения ...

                  Коментар


                  • То ако включат печалбата в цената пак бива.Аз обаче имам кофти опит от СЛБ,там 20 мил. се изпарика за 9 м. и без никакви обяснения в отчетите.Кво пречи това да се случи и тук.Известна част от тези пари ще заминат и за обещетение на освободения персонал.
                    Имам акции и то не малко,за което съжалявам.Не може да се разчита на държавата да действа като добър стопанин.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от lipsata
                      Първоначално изпратено от meche_cveti93
                      VSJAKA PRIVATIZACIJA NA BTH E DOBRA NOVINA- NAI POSLE 6TE SPRAT RAZBOINICITE POLITICI DA GO KRADAT- HA-HA
                      Какво ще кажеш за начина - на всяка цена.... ще трябват много пари може - би над 300 милиона евро..... съгласен съм с Каролев за забавянето .... и според мен целта е да се източи за последно ...преди изборите....
                      Имам акции и не е препоръка ....
                      meche_cveti93, аз гледам и се питам, какво ли ще ги правят тези 240 млн. неразпределена печалба , преди да стартира процедурата по приватизацията, се питам, дали държавата като мажоритар няма да иска да си вземе тази печалба, под формата на дивидент примерно Имам и аз малко акции
                      И у мен витаеха такива мисли,но като знам какви бандити са управляващите,все повече се налага мнението,че няма да искат да споделят дивидента с миноритарите.Ще включат печалбата в продажбата,после ще отчетат като успех постигнатата цена.За нас май ще остане движението в цените на акциите-силно се надявам да е нагоре.
                      http://milom.blog.bg/

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от meche_cveti93
                        VSJAKA PRIVATIZACIJA NA BTH E DOBRA NOVINA- NAI POSLE 6TE SPRAT RAZBOINICITE POLITICI DA GO KRADAT- HA-HA
                        Какво ще кажеш за начина - на всяка цена.... ще трябват много пари може - би над 300 милиона евро..... съгласен съм с Каролев за забавянето .... и според мен целта е да се източи за последно ...преди изборите....
                        Имам акции и не е препоръка ....
                        meche_cveti93, аз гледам и се питам, какво ли ще ги правят тези 240 млн. неразпределена печалба , преди да стартира процедурата по приватизацията, се питам, дали държавата като мажоритар няма да иска да си вземе тази печалба, под формата на дивидент примерно Имам и аз малко акции
                        lipsata

                        Коментар


                        • TOVA RE6ENIE PREDUPREDELJA DVE CELI- 1. DA SE FINANSIRAT IZBORITE S TAZI SDELKA I 2. DA SE TURSI GOLJAMA KOMPANIJA KUPUVA4- HA-HA

                          Коментар


                          • VSJAKA PRIVATIZACIJA NA BTH E DOBRA NOVINA- NAI POSLE 6TE SPRAT RAZBOINICITE POLITICI DA GO KRADAT- HA-HA
                            Какво ще кажеш за начина - на всяка цена.... ще трябват много пари може - би над 300 милиона евро..... съгласен съм с Каролев за забавянето .... и според мен целта е да се източи за последно ...преди изборите....
                            Имам акции и не е препоръка ....

                            Коментар


                            • VSJAKA PRIVATIZACIJA NA BTH E DOBRA NOVINA- NAI POSLE 6TE SPRAT RAZBOINICITE POLITICI DA GO KRADAT- HA-HA

                              Коментар


                              • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: darikfinance.bg 10 Декември 2008 12:34


                                Пореден напън за раздяла с Булгартабак холдинг
                                Управляващите обмислят отмяна на стратегията за приватизация на
                                Булгартабак, одобрена от Народното събрание и поредното обявяване на дружеството за продажба през следващата година. Това съобщи за Дарик Румен Овчаров, председател на бюджетната комисия в Народното събрание.

                                Той отказа повече подробности докато се извършат съответните процедури.

                                Според бившия заместник-министър на икономиката и настоящ изпълнителен директор на Булгартабак холдинг Корнелия Нинова, моментът е подходящ гигантът отново да се извади на тезгяха като едно цяло. Според нея е добре сделката да се извърши от Агенцията за приватизация, независимо от метода, който ще се избере, включително и чрез борсата.

                                Една от обсъжданите идеи е компанията да се извади от списъка, който задължава търсенето на стратегически инвеститор.

                                Според консултанта по цигарена приватизация през последните години Владимир Каролев е смешно да се говори за продажба като цяло, защото в системата на холдинга са останали две фабрики и няколко дружества за ликвидация.

                                Какъв е смисълът да правим поредния опит да се продава целия холдинг и отново в кофата с чиста вода да се сложат няколко боклучета, които ще намалят интереса?! Нали тази игра я играхме няколко пъти вече, коментира икономистътБУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: darikfinance.bg 10 Декември 2008 12:34


                                Пореден напън за раздяла с Булгартабак холдинг
                                Управляващите обмислят отмяна на стратегията за приватизация на
                                Булгартабак, одобрена от Народното събрание и поредното обявяване на дружеството за продажба през следващата година. Това съобщи за Дарик Румен Овчаров, председател на бюджетната комисия в Народното събрание.

                                Той отказа повече подробности докато се извършат съответните процедури.

                                Според бившия заместник-министър на икономиката и настоящ изпълнителен директор на Булгартабак холдинг Корнелия Нинова, моментът е подходящ гигантът отново да се извади на тезгяха като едно цяло. Според нея е добре сделката да се извърши от Агенцията за приватизация, независимо от метода, който ще се избере, включително и чрез борсата.

                                Една от обсъжданите идеи е компанията да се извади от списъка, който задължава търсенето на стратегически инвеститор.

                                Според консултанта по цигарена приватизация през последните години Владимир Каролев е смешно да се говори за продажба като цяло, защото в системата на холдинга са останали две фабрики и няколко дружества за ликвидация.

                                Какъв е смисълът да правим поредния опит да се продава целия холдинг и отново в кофата с чиста вода да се сложат няколко боклучета, които ще намалят интереса?! Нали тази игра я играхме няколко пъти вече, коментира икономистът

                                Коментар

                                Working...
                                X