"гладна кокошка просо сънува" - българска народна мъдрост
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгартабак (BTH)
Collapse
X
-
И кво каиш, мече, държавата нямало да си прибере кинтите в булгартабак, а? И щяла да ги делна с останалите (дивидент) или новия собственик (продажба), а? Много жалко за холдинга, но се готви опоскването му и едва след това харизването му - дано да греша...
В момента вървят залагания кой ще изпревари смяната на мин. на просветатата и мин . на външните работи.....
мин. на финансите ,
мин. на икономиката ,
мин. на отбраната.......
Аз смятам ,че е новия месия.... почва да засенчва Бат Бойко .... а това не се прощава....всичко друго ... да.
Иначе даже и да източи БТН ... което ще срине ГЕРБ за дни/ Костов е пример за това с Балкан и много други.../ цената му пак остава 200 , 250 м. лева ....30 , 35 лв. акция.........
Не е препоръка....
Коментар
-
мда, много интересна статия Дянков за акцизите, а още по-интересно е:
Цигареният холдинг „Булгартабак” има в банкови сметки големи суми, които не използва, според финансовия министър.
"Ако проверите финансовото състояние на „Булгартабак” от края на 2008 и средата на 2009 година, ще видите, че те всъщност имат доста голям финансов ресурс, който в момента си държи на банкови сметки, дори не е използван. Те имат един голям резерв", коментира Дянков.
И кво каиш, мече, държавата нямало да си прибере кинтите в булгартабак, а? И щяла да ги делна с останалите (дивидент) или новия собственик (продажба), а? Много жалко за холдинга, но се готви опоскването му и едва след това харизването му - дано да греша...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
мечето Цвети, много оскъдни тези оферти от ляво, купуваш ли ? ))
Купувам , но не е интересно ..... някой си прехвърля големи пакети на 23 лв. нито можеш да купиш , нито да продадеш..... но и това е нещо . Знаеш нивото на подкрепа в момента на спад....
Иначе имам оферта..... купува.
Коментар
-
смешниците са други тук във форума и тях ги знаем, но ако Дянков вземе, че послуша някой от тези смешници и той ще стане смешник .... поредния ....
Коментар
-
Мисля ,че Дянков е един смешник .... поредния ... вместо да се хване и глобява и взима лиценза на всеки който продава на непълнолетен и малолетен , пуши на обществени места , учреждения и общини .... се прави на здравен агитатор пред ученици в първи клас ....fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Morgan Stanley е купила 8% от Булгартабак холдинг и 5% от Благоевград-БТ02.06.2008 14:12 (55B / BLABT) (57B / BTH)
Morgan Stanley and co Incorporated Equity е придобил 8,108% от Булгартабак холдинг и 5,0287% от капитала на Благоевград-БТ на 28 май тази година, като сделките са осъществени на 26 май. Възможно е покупките да са за клиенти или доверители на банката. Данните са от седмичния бюлетин на Централен депозитар АД.
Продавач и на двата пакета е UBS AG London. На 26 май бяха продадени съответно 600 хил. акции на Булгартабак при единична цена 28 лв. за акция и близо 136 хил. акции на Благоевград-БТ при единична цена 80,75 лв. за брой. Част от акциите са продадени на загуба въпреки изминалите над 4 г. притежаване на пакетите, защото UBS AG е купувала книжа на Благоевград-БТ в началото на 2004 г., когато средната цена е била 115 лв. за акция.
Последните отчети на дружествата показаха, че новият акциз и контрабандният внос са намалили продажбите на тютюневите дружества и Благоевград-БТ реализира 6,3 млн. лв. загуба за първото тримесечие на 2008 г.
Официално UBS е имала акции и в още две борсови компании - Софарма и Биовет, като липсва категорична информация дали и тези участия са продадени.
Лидерът на ДПС Ахмед Доган се съгласи за продажба на Булгартабак холдинг по време на среща на тройната коалиция в Хисаря в началото на февруари тази година. През миналата седмица стана ясно, че одобрената вече борсова продажба на фабриките на холдинга в Пловдив и Стара Загора ще се състои през първата половина на юли, а подробностите около приватизация на дружествата в Благоегврад и София предстои да се уточняват.
ако това върши работа...
Преди , пет шест месеца идва преставител на банката за района , който се интересуваше за цената на БТН при стария министър... и се притесняваше да няма искуствено намаляване на цената....
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93....тук е голяма Американска банка с 8 % и Райфата ...
видиш ли голяма банка като акционер, знай че някой им е платил да го нашият акциите на някой клиент попечител, например пенсионен фонд или застраховател, които в повечето случай са сред най не умните инвеститори на пазара
Коментар
-
Трайков бърка ако си мисли, че купувач би дал повече пари за БТХ само заради с 10 евро по-нисък акциз за 1 г.
Всички купувачи са светнати още от 2003 г. че ги чака голяма тесла
така че не чакайте големи пари
бизнеса от край време страда от увеличаващи се акцизи и намаляващи защитни мита, а и от намален интерес към пушенето в цял свят, включително и в БГ
Това че плещите глупости, че българските купувачи не искали приватизация, защото нямали пари и я затова я съботирали е тъпунгерщина.
Има бг фирми дето са на изхода на БТХ и те не искат приватизация, но те никога не са искали да са купувачи!!!
Пожелавам ви късмет!
Не е препоръка за покупко-продажба на отмиращи бизнеси.
За ЕС е един отмиращ бизнес ... но за арабските страни , Русия и сателитите и , Латинска Америка ,част от Африка е един процъфтяващ бизнес....Интересно за БГ е друго .... в всички м-ва и общини е забранено пушенето а в канцелариите мирише та не се трае .... отгоре та до долу...В родата ми 90 % пушат и не мислят да се отказват ... аз съм бивш пушач и знам колко трудно се отказват ...цигарите.
Относно Трайков ... има значение дали ще източат парите на БТН с акциза ,който се внася в началото на годината ... мисля и го продадат на безценица... без да попълнят бюджета , а разни контрабандисти ....
Друго е да се продаде на нормална цена и заедно с държавата и дребните акционери да спечелят....тук е голяма Американска банка с 8 % и Райфата , която на последното ОСА гласува против решението на държавата 50 % да отиде в резерва на холдинга вместо в неразпределена печалба...
Мисля ,че Дянков е един смешник .... поредния ... вместо да се хване и глобява и взима лиценза на всеки който продава на непълнолетен и малолетен , пуши на обществени места , учреждения и общини .... се прави на здравен агитатор пред ученици в първи клас ....
Смятам , че и при двата акциза на холдинга ,цената ще бъде доста над борсовата в момента... стига да почнат приватизацията .
Не е препоръка ...
Успехи...
Коментар
-
Трайков бърка ако си мисли, че купувач би дал повече пари за БТХ само заради с 10 евро по-нисък акциз за 1 г.
Всички купувачи са светнати още от 2003 г. че ги чака голяма тесла
така че не чакайте големи пари
бизнеса от край време страда от увеличаващи се акцизи и намаляващи защитни мита, а и от намален интерес към пушенето в цял свят, включително и в БГ
Това че плещите глупости, че българските купувачи не искали приватизация, защото нямали пари и я затова я съботирали е тъпунгерщина.
Има бг фирми дето са на изхода на БТХ и те не искат приватизация, но те никога не са искали да са купувачи!!!
Пожелавам ви късмет!
Не е препоръка за покупко-продажба на отмиращи бизнеси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от мечето ЙогиПървоначално изпратено от meche_cveti93Oп.Кифте.
Някой не се шегуват .... акциза не ги плаши...Life won't wait for you.
Коментар
-
а може и да напускат кораба...
мечето Йоги,
А може и да са си стигнали таргета и .... продават . Холдинга се върна на положението през есента на 2007 г. По интересното е че някой купува при непрекъснато увеличаваща се цена... и при акциз водещ до големи загуби... за милиони лева ... акции .....
За мен чашата е наполовина пълна.... когато цената се движи нагоре и наполовина празна когато пада надолу с голям обем.
Коментар
Коментар