хайде и аз да се включа в дискусията, колкото и да харесвам табаците и да имам сантиментални причини да ги харесвам, макар и да съм непушач, тук ситуацията е исзключително тегава и чвно се готви харизването на друьеството, като за целта то ще бъде опоскано. И за да не съм голословен - тук много народ обчсняват как само кеша на табаците бил 120-130 милки и ако го ливидирали , то поне толкова щели да му вземат. Е, да ама Симеон Дянков - Печалбата от акциза на алкохола щеше да е 60 млн. лв., а от цигари - 130 млн. лв. По време на криза да се увеличава акцизът за горива означава, че много сектори ще са ударени. Ние от цигари печелим много повече от акцизи
Я колко интересна е тази цифричка - 130 млн. допълнителни приходи от акцизите на цигарите в БГ, така а сега да сметнем - Булгартабак има 60% дял, т.е трябва да плати още 80 милки допълнителен акциз и то да го плати предварително, а тази цифричка дали случайно не съвпада с наличния кеш по сметките на Булгартабак и къде ли ще отиде той и дали булгартабак няма да обшвшт едни 100 милки загуба за Q1 2010? Естествено въпросът е риторичен. Успех на държащите.
Я колко интересна е тази цифричка - 130 млн. допълнителни приходи от акцизите на цигарите в БГ, така а сега да сметнем - Булгартабак има 60% дял, т.е трябва да плати още 80 милки допълнителен акциз и то да го плати предварително, а тази цифричка дали случайно не съвпада с наличния кеш по сметките на Булгартабак и къде ли ще отиде той и дали булгартабак няма да обшвшт едни 100 милки загуба за Q1 2010? Естествено въпросът е риторичен. Успех на държащите.
Коментар