IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...tinite_cigari/

Трикът с евтините цигари
    "Булгартабак" и "Кингс табако" ще са най-облагодетелствани от променените акцизи

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Каква е сделката и каква е реалността?
      Имам предвид, че сделкта м/у тях не е обикновена.Не са се купили само акциите на БТХ. Купили/продали са се влияние, протекции и т.н. Нищо чудно да се окаже, че 10 е платил 10 лева за акция Единственото важно в тая сделка е осветляването на собствеността на Пеевски в БТХ.
      BTW делът на КТБ към 8% ли беше последно?
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Свилоза ми е най-тежкото в портфейла. Очаквам много добър отчет. За Велде и Унипак също съм оптимист. Аз се разпродадох при Трасе на малко над 7 лева. Сега няма и бройка. На моменти се чудя дали нагласата определя действията или обратното. Все пак всеки вижда това, което иска да види.

O да, това и аз го направих, но от уважение към "Гетов" на тази 6-ца го подкрепих , с 2/3 се прибрах обратно и само 1/3 оставих за под 5,50 , но едва ли ще ги видим , а за "тоалетната хартия" - не ми се връща след като ме е подминала - обиден съм Й !

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
          Надявам се догодина и Гагарин да разпределят дивидент - впредвид политиката на БТХ към дъщерните.
          БТХ kолко бе обсъждана в миналото, а колко дивидент раздаде..
          Веднага се сещам за издутите "дивидентаджийски" картони..
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Горе-долу близка ни е гледната точка с теб, аз съм към 11% в БТХ+Гага, но голямата част ми е Гагарин. Ако се реша не пречи да купувам още, ама засега го давам спокойно и да видим.
            Свилозката чакаш ли я с вълнение, добър отчет трябва да видим Разните Велдета, Унипаци също едва ли ще ни разочароват. А аз и Трейс си мисля че може да ни зарадва вече Q3 с договорите навън и ниския петрол.
            Свилоза ми е най-тежкото в портфейла. Очаквам много добър отчет. За Велде и Унипак също съм оптимист. Аз се разпродадох при Трасе на малко над 7 лева. Сега няма и бройка. На моменти се чудя дали нагласата определя действията или обратното. Все пак всеки вижда това, което иска да види.

Коментар

Горе-долу близка ни е гледната точка с теб, аз съм към 11% в БТХ+Гага, но голямата част ми е Гагарин. Ако се реша не пречи да купувам още, ама засега го давам спокойно и да видим.
              Свилозката чакаш ли я с вълнение, добър отчет трябва да видим Разните Велдета, Унипаци също едва ли ще ни разочароват. А аз и Трейс си мисля че може да ни зарадва вече Q3 с договорите навън и ниския петрол.
              Точно 13 компании ги виждам като сериозно подценени, а от 1/2 чакам много силни отчети/с потенциал за +100% за година/. БФБ ми изглежда все по-добре.

Коментар

За разсъжденията съм съгласен за фрий флоутите не съм, то и капитализациите им са 1:10, така че реално излиза че пазарната стойност на ФФ трябва да е близка.
                Това за Манджуков е интересно
                Донякъде си прав за ФФ - по абсолютни стойности на официалните данни
                При БТХ ФФ е ок 140 000 акции ,а при Гагарин - ок.200 000 броя.
                Но при Гагарин има няколко ПФ ,инв.посредници и доста ДФ акционери,
                а при БТХ няма ПФ , само няколко ДФ с малко бройки.Поне половината от фрии флота там е от масовата приватизация и трудно ще излезе на борсата.
                Затова мисля ,че при БТХ има много по малък брой акции за търгуване

Коментар

Вероятно разликата идва от дивидентните политики на двете предприятия. Булгартабак е давал с известни прекъсвания. Тази година дъщерните, без Гагарин, разпределиха печалбата като дивидент към майката. Така догодина ще има отново ресурс за дивидент сходен с тази годишния. Въпроса е какво ще е поведението на мажоритаря? Според мен очакванията, че има вероятност и догодина да има дивидент стимулират по-голямо търсене при майката. Обикновено инвеститорите трудно приемат психологически по-високи цени и им трябва врем да накупят. Предлагането се изтегля и така. Аз съм с относително малко в групата. Някъде около 8 процента от портфейла, като по-голямата част е в майката. Повече не бих накупил предвид мажоритаря и ликвидността, но въпреки някои мои съмнения не можах да издържа на изкушението да имам. Накупих се след като излезе съобщението, че Благоевград БТ и София БТ са разпределили дивидент към майката. Дори този на Булгартабак не ме зарадва толкова. Приех го като еднократен след известно прекъсване.
                  Очертава се интересен отчетен сезон. Доста възможности съчетани с голям негативизъм.

Коментар

Надявам се догодина и Гагарин да разпределят дивидент - впредвид политиката на БТХ към дъщерните.
                    Te това ако стане - ще избухне брутално.
                    Би било 6, ала не е добре да се надяваме на такива сюрпризи.

Тъй или иначе и без дивидент си има немалък потенциал до справедлива стойност.

Коментар

Вероятно разликата идва от дивидентните политики на двете предприятия. Булгартабак е давал с известни прекъсвания. Тази година дъщерните, без Гагарин, разпределиха печалбата като дивидент към майката. Така догодина ще има отново ресурс за дивидент сходен с тази годишния. Въпроса е какво ще е поведението на мажоритаря? Според мен очакванията, че има вероятност и догодина да има дивидент стимулират по-голямо търсене при майката. Обикновено инвеститорите трудно приемат психологически по-високи цени и им трябва врем да накупят. Предлагането се изтегля и така. Аз съм с относително малко в групата. Някъде около 8 процента от портфейла, като по-голямата част е в майката. Повече не бих накупил предвид мажоритаря и ликвидността, но въпреки някои мои съмнения не можах да издържа на изкушението да имам. Накупих се след като излезе съобщението, че Благоевград БТ и София БТ са разпределили дивидент към майката. Дори този на Булгартабак не ме зарадва толкова. Приех го като еднократен след известно прекъсване.
                      Очертава се интересен отчетен сезон. Доста възможности съчетани с голям негативизъм.

Коментар

• Вероятно разликата идва от дивидентните политики на двете предприятия. Булгартабак е давал с известни прекъсвания. Тази година дъщерните, без Гагарин, разпределиха печалбата като дивидент към майката. Така догодина ще има отново ресурс за дивидент сходен с тази годишния. Въпроса е какво ще е поведението на мажоритаря? Според мен очакванията, че има вероятност и догодина да има дивидент стимулират по-голямо търсене при майката. Обикновено инвеститорите трудно приемат психологически по-високи цени и им трябва врем да накупят. Предлагането се изтегля и така. Аз съм с относително малко в групата. Някъде около 8 процента от портфейла, като по-голямата част е в майката. Повече не бих накупил предвид мажоритаря и ликвидността, но въпреки някои мои съмнения не можах да издържа на изкушението да имам. Накупих се след като излезе съобщението, че Благоевград БТ и София БТ са разпределили дивидент към майката. Дори този на Булгартабак не ме зарадва толкова. Приех го като еднократен след известно прекъсване.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                          Цената на сделката м/у Манджуков и Дидо Дебелия няма нищо общо с "реалността", вервайте ми
                          Каква е сделката и каква е реалността?

Коментар

• Цената на сделката м/у Манджуков и Дидо Дебелия няма нищо общо с "реалността", вервайте ми
                            Life won't wait for you.

Коментар

Фри флота при БТХ е под 2 % ,а при Гагарин - 20 %,
                              За разсъжденията съм съгласен за фрий флоутите не съм, то и капитализациите им са 1:10, така че реално излиза че пазарната стойност на ФФ трябва да е близка.
                              Това за Манджуков е интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                                С кинти, кубински пури и ром.
                                давай по така .....по съседски...мамалига ,узо и локум.......може и с плескавици...
                                Иначе , сега гледам умиращата ни борса и един достоен член на Софикс ,Албенката откога няма търговия...... става вече седмица или седмици........

Коментар

Working...
                                X