Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгартабак (BTH)
Collapse
X
-
И още нещо, което е за поставяне пред ръководството на Инвестора...
През последния месец ,БТХ обяви най голям дивидент и като сума и процентно от акциите на БФБ ,много добъл консолидиран отчет и смяна на приоритетите на управление ..
Но нито едното ,нито другото,нито третото беше отразено в самостоятелна статия , като примерно 1 стотинка на ЕУБГ.....
Въпроса е защо?
Коментар
-
Понеже летния период е време за почивка а не за борсова търговия.....и аз така!
Цена на Акцията на Булгартабак през тази и следващата година ..
През тази година до следващото ИОСА или ОСА ще бъде около 30-35 лв.....
Цената ще пада все повече и все повече и след следващото ОСА или ИОСА ще бъде около 20-25 лв с цел ликвидационен дял около 40 -45 лв....през 2019 г. най късно.
Успех !
П.П. Покупките на държателите/феновете/ на акциите а не на спекулантите трябва да бъдат акции без дивидент ,поне през юли и август след правото на дивидент ...
Следващото ИОСА или ОСА ще има огромен дивидент и той няма да бъде под 25- 30 лв......
Изчислено намалявам цената на акцията заради предстоящата финансова криза на запад и нейното отражение на акцията и по точно на БФБ..
Не е препоръка
За мен е препоръка покупките но Гагарин и БТХ с цел нов мажо.
За това ще попъвам когато трябва и с колкото трябва портфейла с помощта на дъщеря ми...
Коментар
-
Интересно ако някой е чел Поканата на ОСА на София БТ / при мен са само решенията на СД/ има ли нещо за дивидент или за това колко лв има в касичката като резерви.
Мисля че акциите на Блабт ще станат като на загорка и соди....
Гагарин ще е много харсвана акция след като минат в БАТ ,ако минат
Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеЧудесен отчет!
10% ръст на приходите от продажби, като само продажбите на външни пазари са с 20% в повече!!!
Явно проблемите с реализацията в Близкия изток са останали в миналото вече...
И това при работеща само една фабрика!
Не виждам причина цената да не се върне към нивата от преди съобщението за спиране на износа за Близкия изток/ 65-70/. Поне..
Хубавите новини тепърва предстоят, мисля!
Колко е вярно не знам ,но отива към плана за покупка на завода в благоевград в срок от 12-24 м. от БАТ
Тютюна ще остане в Блабт , земята вече е продадена и софия БТ са само линиите в Блабт ,касичката за мажо ще е БТХ...
Ако са верни съжденията до края на годината ще се продаде сградата на БТХ и парчето на Гагарин на външен копувач.
Според мен до НГ ще има ново ИОСА с дивидент от поне 30 лв от БТХ и другата година могат да има ликвидационна след продажба на завода в Благоевград.
Само едно ме притеснява с този натиск на цената , да не се отпише преди това ,/така ще загубим поне 20 лв на акция/ но вече парите са в касичката и цената ще е добра , може да са се разбрали с онези главунгери синдиците.
Даже ако онези главунгери от синдиците пак сложат спирачка да се донапълня вече окончателно .....
Не е препоръка.
.
Коментар
-
Чудесен отчет!
10% ръст на приходите от продажби, като само продажбите на външни пазари са с 20% в повече!!!
Явно проблемите с реализацията в Близкия изток са останали в миналото вече...
И това при работеща само една фабрика!
Не виждам причина цената да не се върне към нивата от преди съобщението за спиране на износа за Близкия изток/ 65-70/. Поне..
Хубавите новини тепърва предстоят, мисля!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеСнощи - добър дивидент !
Тази вечер много добър отчет с отлична печалба !!!
А за другото тримесечие ,като се отчетат парите и от БАТ !!!!каква промяна за няколко дена
Коментар
-
http://www.capital.bg/biznes/kompani...t_bulgartabak/
И Капиталци Очакват следващото вадене на кеш от холдинга с дивидент....
На събранието ще бъде искано одобрението на акционерите да бъдат продадени "София БТ" и "Плевен БТ" на "Благоевград БТ" за съответно 91 и 12 млн. лв. В момента и трите дружества са дъщерни на "Булгартабак". Обяснението за странната врътка на ръководството е, че сделките ще оптимизират структурата на холдинга и ще се премине от хоризонтална към вертикална така. Реално обаче с операцията ще се прехвърлят още финансови ресурси към компанията майка, които след това отново могат да бъдат разпределени към основния акционер. След публикуване на съобщението с дневния ред акциите на холдинга поскъпнаха с близо 17%.
Last edited by Монти; 30.05.2017, 21:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеМонти, не знам, ама си мисля, че и изпълнителният директор на дружеството не може да измисли толкова неща в подкрепа на дружеството. Ако бях собственик тук, веднага те назначавам за ДВИ на холдинга. Направо къртиш мивки, от сто кладенеца вода ще докараш, ама доводи за всичко ще намеришИ най-важното, ако корабът тръгне да потъва от пробойни навсякъде и дори капитана го напусне, ти последен ще останеш с легена изхвърляйки вода зад борда ще продължиш да разправяш колко е светло бъдещето и как корабът ще стигне до заветната цел
Е кораба не маже да потъне, щото се превърна в Катемаран а може и да стане и тримаран с Гагарин .......
Коментар
-
Монти, не знам, ама си мисля, че и изпълнителният директор на дружеството не може да измисли толкова неща в подкрепа на дружеството. Ако бях собственик тук, веднага те назначавам за ДВИ на холдинга. Направо къртиш мивки, от сто кладенеца вода ще докараш, ама доводи за всичко ще намеришИ най-важното, ако корабът тръгне да потъва от пробойни навсякъде и дори капитана го напусне, ти последен ще останеш с легена изхвърляйки вода зад борда ще продължиш да разправяш колко е светло бъдещето и как корабът ще стигне до заветната цел
Last edited by johny-bravo; 30.05.2017, 20:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Мисля, че "тия" /92+12=104/ млн. са част от "ония" 200 млн. Така ще приберат в холдинга повечето пари, които ще прибере БЛАБТ от ЕЛД. Така си мисля поне. И ще концентрират почти всичко в Благоевград.
Парите обаче се концентрират в Холдинга.
Основните активи са в БТХ .
Всички производствени мощности пък се концетрират в Блабт.
За мен продажбата на сградата на Графа е въпрос на време и ще оставят няколко стаи за коктеили под наем....
И нуждата от директор на холдинга ще отпадне , като самостоятелна длъжност а ще се съвмести с длъжността в Блабт до продажбата на завода в Благоевград.
В отчета на второто тримесечие ще интересен ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Много компании имат имоти, някой от тях дори са поскъпвали заради тях през годините. От почти никоя компания с имоти миноритари не са спечелили след продажба на имота. Казвам почти, въпреки че нямам спомен за нито една, но предполагам, че може от някоя някой да е изкарал пари.
Коментар
Коментар