IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Понеже летния период е време за почивка а не за борсова търговия.....и аз така!
    Цена на Акцията на Булгартабак през тази и следващата година ..

През тази година до следващото ИОСА или ОСА ще бъде около 30-35 лв.....

Това,звездите ли ти го казаха или КОЙ?

Цената ще пада все повече и все повече и след следващото ОСА или ИОСА ще бъде около 20-25 лв с цел ликвидационен дял около 40 -45 лв....през 2019 г. най късно.

Би ли ми обяснил логиката на това ти твърдение?

Успех !
    П.П. Покупките на държателите/феновете/ на акциите а не на спекулантите трябва да бъдат акции без дивидент ,поне през юли и август след правото на дивидент ...

И що?

Следващото ИОСА или ОСА ще има огромен дивидент и той няма да бъде под 25- 30 лв......

Т.е,очакваш(ти не очакваш,ти твърдиш,че така ще се случи) огромен дивидент 25-30лв.,ликвидационен дял 40-45лв. и спад на цената на акцията до 20лв.?!?Това не граничили в известен смисъл с лудостта?!?!

Изчислено намалявам цената на акцията заради предстоящата финансова криза на запад и нейното отражение на акцията и по точно на БФБ..

Винаги има предстояща криза...Кога казваш,че ще започне,за да бъда подготвен?!

Не е препоръка
    За мен е препоръка покупките но Гагарин и БТХ с цел нов мажо.

Тук вече дори не знам,как точно да си формулирам въпроса.....Безсилен съм....

За това ще попъвам когато трябва и с колкото трябва портфейла с помощта на дъщеря ми...

А не мислиш ли да разтовариш преди да попълваш,пердвид бъдещия сигурен спад на цената,пророкуван от теб?!?
    Last edited by retro_69; 04.06.2017, 14:09.

Коментар

• И още нещо, което е за поставяне пред ръководството на Инвестора...
      През последния месец ,БТХ обяви най голям дивидент и като сума и процентно от акциите на БФБ ,много добъл консолидиран отчет и смяна на приоритетите на управление ..
      Но нито едното ,нито другото,нито третото беше отразено в самостоятелна статия , като примерно 1 стотинка на ЕУБГ.....
      Въпроса е защо?

Коментар

• Понеже летния период е време за почивка а не за борсова търговия.....и аз така!
        Цена на Акцията на Булгартабак през тази и следващата година ..
        През тази година до следващото ИОСА или ОСА ще бъде около 30-35 лв.....
        Цената ще пада все повече и все повече и след следващото ОСА или ИОСА ще бъде около 20-25 лв с цел ликвидационен дял около 40 -45 лв....през 2019 г. най късно.
        Успех !
        П.П. Покупките на държателите/феновете/ на акциите а не на спекулантите трябва да бъдат акции без дивидент ,поне през юли и август след правото на дивидент ...
        Следващото ИОСА или ОСА ще има огромен дивидент и той няма да бъде под 25- 30 лв......
        Изчислено намалявам цената на акцията заради предстоящата финансова криза на запад и нейното отражение на акцията и по точно на БФБ..
        Не е препоръка
        За мен е препоръка покупките но Гагарин и БТХ с цел нов мажо.
        За това ще попъвам когато трябва и с колкото трябва портфейла с помощта на дъщеря ми...

Коментар

• Интересно ако някой е чел Поканата на ОСА на София БТ / при мен са само решенията на СД/ има ли нещо за дивидент или за това колко лв има в касичката като резерви.
          Мисля че акциите на Блабт ще станат като на загорка и соди....
          Гагарин ще е много харсвана акция след като минат в БАТ ,ако минат
          Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
            Чудесен отчет!
            10% ръст на приходите от продажби, като само продажбите на външни пазари са с 20% в повече!!!
            Явно проблемите с реализацията в Близкия изток са останали в миналото вече...
            И това при работеща само една фабрика!
            Не виждам причина цената да не се върне към нивата от преди съобщението за спиране на износа за Близкия изток/ 65-70/. Поне..
            Хубавите новини тепърва предстоят, мисля!
            Здравей , с няколко момчета си пишем на лични от Благоевград , вчера едно от тях сподели че екипи на Блабт се обучават във фабрика на БАТ в Унгария а и работят здраво.
            Колко е вярно не знам ,но отива към плана за покупка на завода в благоевград в срок от 12-24 м. от БАТ
            Тютюна ще остане в Блабт , земята вече е продадена и софия БТ са само линиите в Блабт ,касичката за мажо ще е БТХ...
            Ако са верни съжденията до края на годината ще се продаде сградата на БТХ и парчето на Гагарин на външен копувач.
            Според мен до НГ ще има ново ИОСА с дивидент от поне 30 лв от БТХ и другата година могат да има ликвидационна след продажба на завода в Благоевград.
            Само едно ме притеснява с този натиск на цената , да не се отпише преди това ,/така ще загубим поне 20 лв на акция/ но вече парите са в касичката и цената ще е добра , може да са се разбрали с онези главунгери синдиците.
            Даже ако онези главунгери от синдиците пак сложат спирачка да се донапълня вече окончателно .....
            Не е препоръка.
            .

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Еларг..
              Eeх, Еларг

Коментар

• Чудесен отчет!
                10% ръст на приходите от продажби, като само продажбите на външни пазари са с 20% в повече!!!
                Явно проблемите с реализацията в Близкия изток са останали в миналото вече...
                И това при работеща само една фабрика!
                Не виждам причина цената да не се върне към нивата от преди съобщението за спиране на износа за Близкия изток/ 65-70/. Поне..
                Хубавите новини тепърва предстоят, мисля!

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                  Снощи - добър дивидент !
                  Тази вечер много добър отчет с отлична печалба !!!
                  А за другото тримесечие ,като се отчетат парите и от БАТ !!!!
                  Честито момчета!!! Добре вървят нещата от вчера насам каква промяна за няколко дена

Коментар

• Какво стана
                    Ж. Нетна печалба за периода 17341

Коментар

• Снощи - добър дивидент !
                      Тази вечер много добър отчет с отлична печалба !!!
                      А за другото тримесечие ,като се отчетат парите и от БАТ !!!!

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...t_bulgartabak/

И Капиталци Очакват следващото вадене на кеш от холдинга с дивидент....

На събранието ще бъде искано одобрението на акционерите да бъдат продадени "София БТ" и "Плевен БТ" на "Благоевград БТ" за съответно 91 и 12 млн. лв. В момента и трите дружества са дъщерни на "Булгартабак". Обяснението за странната врътка на ръководството е, че сделките ще оптимизират структурата на холдинга и ще се премине от хоризонтална към вертикална така. Реално обаче с операцията ще се прехвърлят още финансови ресурси към компанията майка, които след това отново могат да бъдат разпределени към основния акционер. След публикуване на съобщението с дневния ред акциите на холдинга поскъпнаха с близо 17%.
                        Last edited by Монти; 30.05.2017, 21:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                          Монти, не знам, ама си мисля, че и изпълнителният директор на дружеството не може да измисли толкова неща в подкрепа на дружеството. Ако бях собственик тук, веднага те назначавам за ДВИ на холдинга. Направо къртиш мивки, от сто кладенеца вода ще докараш, ама доводи за всичко ще намериш И най-важното, ако корабът тръгне да потъва от пробойни навсякъде и дори капитана го напусне, ти последен ще останеш с легена изхвърляйки вода зад борда ще продължиш да разправяш колко е светло бъдещето и как корабът ще стигне до заветната цел
                          Е да не каже някой, че не съм позитивно настроен......
                          Е кораба не маже да потъне, щото се превърна в Катемаран а може и да стане и тримаран с Гагарин .......

Коментар

• Монти, не знам, ама си мисля, че и изпълнителният директор на дружеството не може да измисли толкова неща в подкрепа на дружеството. Ако бях собственик тук, веднага те назначавам за ДВИ на холдинга. Направо къртиш мивки, от сто кладенеца вода ще докараш, ама доводи за всичко ще намериш И най-важното, ако корабът тръгне да потъва от пробойни навсякъде и дори капитана го напусне, ти последен ще останеш с легена изхвърляйки вода зад борда ще продължиш да разправяш колко е светло бъдещето и как корабът ще стигне до заветната цел
                            Last edited by johny-bravo; 30.05.2017, 20:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Мисля, че "тия" /92+12=104/ млн. са част от "ония" 200 млн. Така ще приберат в холдинга повечето пари, които ще прибере БЛАБТ от ЕЛД. Така си мисля поне. И ще концентрират почти всичко в Благоевград.
                              Според мен не са много дела в ЕЛД не повече от една десета ....
                              Парите обаче се концентрират в Холдинга.
                              Основните активи са в БТХ .
                              Всички производствени мощности пък се концетрират в Блабт.

За мен продажбата на сградата на Графа е въпрос на време и ще оставят няколко стаи за коктеили под наем....
                              И нуждата от директор на холдинга ще отпадне , като самостоятелна длъжност а ще се съвмести с длъжността в Блабт до продажбата на завода в Благоевград.
                              В отчета на второто тримесечие ще интересен ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Много компании имат имоти, някой от тях дори са поскъпвали заради тях през годините. От почти никоя компания с имоти миноритари не са спечелили след продажба на имота. Казвам почти, въпреки че нямам спомен за нито една, но предполагам, че може от някоя някой да е изкарал пари.
                                Еларг..

Коментар

Working...
                                X