Първоначално изпратено от Kilur
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгартабак (BTH)
Collapse
X
-
БАТ затваря още няколко завода в Европа
17:25, 01.09.2005
БАТ притежава общо 20 фабрики в Европа
Втората по големина в света компания за производство на цигари "Бритиш американ табако" (БАТ) планира да затвори още няколко свои завода в Европа, предаде агенция "Дау Джоунс", позовавайки се на германския всекидневник "Ханделсблат". Действията на британския гигант са продиктувани от стремежа за намаляване на свръхпроизводството на компанията, както и спадащите продажби в най-важния в Европа пазар - германският. От БАТ нарекоха публикациите чиста проба спекулации.
Според германския всекидневник БАТ все още не е решил кои точно производствени мощности ще бъдат съкратени. Най-вероятно е това да бъде заводът в Холандия, като операциите ще бъдат прехвърлени в този в Германия.
БАТ притежава общо 20 фабрики в Европа. От 2003 г. досега британският производител на цигари е затворил общо осем завода на Стария континент, което доведе до съкращаването на над 4500 работни места.
Само преди два месеца БАТ обяви, че планира да закрие фабриките си в Англия и Ирландия и да прехвърли дейността си в Швейцария, Полша и Румъния. Причината за това решение са законови ограничения и ценовата конюнктура в Обединеното кралство.
По-рано тази година БАТ се отказа окончателно от участие в приватизацията на трите най-печеливши фабрики на българския тютюнев холдинг "Булгартабак" поради "усложнената политическа обстановка". Британският гигант беше предложил 200 млн. евро за дяловете на "Булгартабак" във фабриките в Пловдив, София и Благоевград, както и да влага 30% български тютюни в продукцията си. /Дневник Online
# Още от Производство
# Още от Светът
# Всички новини
Коментар
-
za akzizite ci prav,za cajalenie mi e c4upena klaviaturata za da izloja podrobno miclite ci no ob6to vzeto cpored men-dalgocro4no ne e dobra ectectveno novinata,makar da ne znam kak tq 6te bade izpalnena i koi kolko % darji v kitai,politiki na caotvetnite kompanii i pro4ie,tuk moje da ce zavarji dickuciq po tazi to4ka kato i 10 mneniq da ima,i vci4ki 6te moje da ca verni,kakto i da e.vce pak tabazite ni nqma da ctanat vode6t konzern ili nqkva cila a 6te badat orajie
Коментар
-
Хм ами и моите идеи са сходни ама изводите ми са други , като цяло ограничаването на голям пазар в една индустрия не би трябвало да радва хората в нея.И аз мисля че ще търсят нови пазари , но не и за нашите марки ,кому са притрябвали нови морално остарели производствени мошности след като така или иначе си има предостъчен капацитет. Нашите заводи бяха привлекателни само заради нормативните ограничения чрез акцизите , но колкото по малко време остава до приемането ни в ес толкова повече се обезмисля цялата операци по закупуването на производствени мошности заради набедени търговски марки , щото като се вдигнат акцизите няма да има много мераклии да пушат средец за 3е като могат да пушат давидоф за 3.5е. И доган си е направил точно сметката защото като влязат високите акцизи и умрат заводите , субсидиите за тютюна ще станат европейски и неговите хора пак ще има какво да ядат. На табаците ще им е все по трудно според мен.
Коментар
-
na prav pogled novinata ne e dobra,za6toto predvijda namalqvane na pe4albite na kompaniite v bran6a,qcno e,no kato ce zamiclq cled kato te zagubqt 4act ot pazarite ci tam,ne im octava ni6to drugo ocven da namerqt nova ni6a i novi pazari,kakavto moje da e balgarckiq.tuk ve4e ima izgradeno ime i pazari +evtina rabotna raka,kato edno otlagane ot EU 6te e dopalnitelna dobra novina.ob6to vzeto tova ca mi ideite,6te ce radvam da 4uq i tvoite
Коментар
-
"Автор: news.bg / дата: 29.08.2005 11:57
Китай обяви война на цигарите
Китай - най-големият в света потребител на тютюнева продукция, ратифицира международен договор, насочен към борбата с тютюнопушенето.
Страната подписа Рамкова конвенция на Световната здравна организация на контрол над тютюна още през 2003 година, но едва сега я ратифицира и приравни със закон, отбелязва Би Би Си.
Подписалите този договор страни трябва да забранят на своя територия рекламата на тютюневи изделия, спонсорската дейност на тютюневите компании, както и продажбата на тютюневи изделия на непълнолетни.
До момента конвенцията е подписана от 46 страни.
Парламентът на Китай обяви ратификацията на антитютюневите загони скоро след забраната на автоматите за продажба на цигари на цялата територия на страната, включително и на специалните административни зони Хонконг и Макао.
Загубата на този огромен пазар ще донесе големи щети на цигарените компании и рекламните агенции, отбелязват анализаторите.
По данни на Световната здравна организация в Китай пуши всеки трети – в страната има около 350 милиона пушачи, 5 милиона от които са непълнолетни."
Коментар
-
Булгартабак - трябва да се случи
koito ima vreme i vazmojnoct moje da napravi edna cpravka i da vidi predi da ce opovecti cdelkata c tabazite koi e obiral golemite koli4ectva, i koi e prodaval predi da ce opovecti neininoto propadane.moje da izleze ne6to interecno.az cega cmqtam 4e v momenta kato 4e li ce cpekulira malko c zenata i vapreki vazmojnocta o6te da pockapne 6te vidim cpad na poziciqta,moje bi do 90-92,makar e glupavo da ce poco4vat to4ni zeni.dalgocro4no cam ce izazal ve4e.
Коментар
-
Булгартабак - трябва да се случи
Когато отхвърлиха офертата на БАТ казаха, че искали да купят нашите фабрики за да ги закрият и да не са им конкуренция.
ne cledqh poziciqt-a togava no mi ce ctruva 4e e vazmojno na fona na cega6nata novina a i na nqkoi moi micli tazi "ideq" -4e 6te zakrivat na6ite fabriki za da ne ca im konkurenziq, da e ckalapena ot bg medii,podpomognati ot "nqkogo".ce6tate ce,da ci izmiqt razete tezi.interecno dali e po-dobre za nqkoi golqm v bran6a da gii kupi za da ubie potenzialnata ci konkurenziq-a ili da gi kupi i da ce poma4i da bie nqkoi drug golqm v Evropa,kadeto tq e neveroqtno cilna(konkurenziq-ta).Blabt ami ce ctruva koz.Izvectno e 4e zigareniq bran6,kakto orajeiniq ima mn cilno lobi,koeto,ciguren cam,bi moglo da zaradva dori i camiq Dogan ot edna privatizaciq.
a dali romaniq e po-podhodq6ta kato geografcko polojennie ot BG,cmqtam 4e ne.makar 4e ca mn pove4e ot nac.kakto i da e,cpiram da go hvalq 4e ne cam ci kupil o6te a cega nqmam i vazmojnoct no za men nivata za vlizane ca dobri i ako imah cah bih vlqzal.
Коментар
Коментар