Дневник не правят анализ, а споменават само някой интересни факти.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгартабак (BTH)
Collapse
X
-
Табаците отново са във фокуса на внимание, но бъдещето продължава да е все така неясно според мен и шансовете за добро или лошо развитие при основните тютюневи акции са 50/50. Вижте статията от първа страница на Дневник днес. Все повече ще съжаляваме, че не приватизирахме читавите фабрики овреме, за което мисля е виновен Доган ефенди.
Коментар
-
Първоначално изпратено от windpза гоцето/gdbt/ има интерес от големи компании в бранша,а те се 4удят какво да го правят-хем ги сърби,хем ги боли
идеята "преработка в плевен" ще даде възможности за прилични доходи на хора с ръководни позиции в холдинга. от друга страна конкуренцията се съсредоточи в южните райони, та може и да има смисъл. все пак на мен ми прилича на абдикация и тъй като за пазари се плаща, може и да се задвижат някакви пари ...
Коментар
-
Какво развитие очаквате при табаците утре? По групи?...
1. SOFBT, PLOBT, SUN, PLEBT
2. SHUBT,PAZBT,ASBT
3. GAGBTi drugite za turgovete
Аз очаквам утре стабилен ръст при 1 с изк. на СЪН, а за Плевн също не знам. Както и спад при 3 и незнайно кво при 2 може би ъп.
Мнения?Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigПървоначално изпратено от t_todorovОптимизация на производството (концентриране на осъществяваните от „Слънце-Стара Загора-БТ” АД и „Пловдив-БТ” АД дейности в „Пловдив-БТ” АД - нова производствена площадка) – да бъде извършено след изготвяне на одитираните отчети на дружествата към 30.03.2006 год. и след анализ на дейността им през първото тримесечие на 2006 год.
В такъв случай може да се реализира голяма печалба.Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
-
Първоначално изпратено от t_todorovОптимизация на производството (концентриране на осъществяваните от „Слънце-Стара Загора-БТ” АД и „Пловдив-БТ” АД дейности в „Пловдив-БТ” АД - нова производствена площадка) – да бъде извършено след изготвяне на одитираните отчети на дружествата към 30.03.2006 год. и след анализ на дейността им през първото тримесечие на 2006 год.
В такъв случай може да се реализира голяма печалба.
Коментар
-
"Благоевград БТ" въвежда в действие нови машини
Мирослав ИВАНОВ | днес, 17:31
Цигарената фабрика "Благоевград БТ" ще инвестира през тази година близо 7.5 млн. евро в нови производствени линии и реконструкции на сграден фонд. Това съобщи за "Дневник" изпълнителният директор на предприятието Петър Папучаров. Дружеството отчита пет пъти спад в продажбите на цигари през януари и около два пъти през февруари спрямо същия период на миналата година. Най-много средства - към 6.5 млн. евро, ще бъдат вложени в нови машини и преустройства на производствени линии. Фабриката планира да инсталира изцяло нова линия за производство на цигари с мека опаковка - кутии раункорнер. Други машини пък ще бъдат въведени за производството на цигари с рецесфилтър.
Целта на преустройството е да се произвеждат изключително качествени цигари, обясни Папучаров. В последните две години фабриката се модернизира и преоборудва, за да може да се конкурира с международните концерни като "Филип Морис". Останалите средства ще бъдат инвестирани в обновяването на сграден фонд, включително и в модернизирането на системата за пожаробезопасност, за която са нужни 600 хил. евро.
"Благоевград БТ" отчита спад в продажбите на цигари от всички марки с пет пъти за януари и с два пъти спрямо същия период на миналата година, обяви Папучаров. Причината е в увеличението на цените от началото на годината. Продажбите за януари са едва 180 тона при 800 тона през миналата година. За февруари Папучаров очаква те да са в рамките на около 400 тона, което е два пъти по-малко спрямо същия период на 2005 г. Той посочи, че не са предлагали нови увеличения на цените на цигарите. Фабриката в Благоевград запазва износа си от началото на годината на нивата от 2005 г. Тя прави месечно експорт на около 180 - 200 тона, предимно за арабските страни, Албания и др. В чужбина се пласират марките "Престиж", "Бизнес", "Портмънт" и др.
Изпълнителният директор на "Благоевград БТ" Петър Папучаров каза, че вече се разработват нови външни пазари, като най-голямо внимание се отдава на Италия. От фабриката са изпратени мостри с най-добрите й цигари, както и такива, които тепърва предстои да започне да произвежда. Една от новите разработки на "Благоевград БТ" е "Виктори" в кутия с обли ръбове и рецесфилтър, каквито ще започнат да се произвеждат след въвеждането на новите машини
Коментар
Коментар