IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • "На 26.05.2008 г. е подписано допълнително споразумение към Договор за консултантски услуги от 30.05.2006 г. между Булгартабак-холдинг АД и Адвокатско сдружение "Събев и съдружници" - "Евро-Финанс" АД - "Балканска консултантска компания" ООД."

    Същите тези консултанти оцениха GAGBT на около 25 лв. акцията. Компанията се продаде на 44лв. акцията, достигна до 120лв., а сега в криза се търгува на 63лв. Просто нямам думи. Договорът с консултантите им се удължава, вместо да се прекрати и да им се търсят неустойки. Другото, което прави впечатление е, че представителите на държавата, подписали договора или са тъпи или са корумпирани или и двете. Вече не знам кое е по-страшно за данъкоплатците: тъпи или корумпирани държавни чиновници. Може би второто е по-малкото зло.

    Коментар


    • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (BTH) източник: infostock.bg 13 Май 2008 11:19


      Булгартабак разпределя 6 млн. лв. дивидент
      Булгартабак холдинг АД ще разпредели част от печалбата си за изминалата година в размер на 13.167 млн. лв., съобщиха от БФБ-София. На общото събрание на акционерите, което ще се проведе на 26 юни т.г., ще бъде взето решение 10% от печалбата за 2007 г. (1.3 млн.лв.) да бъде задален във фонд Резервен съгласно разпоредбите на Министерски съвет за изпълненение на държавния бюджет. 50% или 6лизо 6 млн.лв. ще бъдат разпределени между акционерите след приспадане на отчисленията за фонд Резервен. Брутната печалба на акция за 2007 г. е в размер на 0.804 лв.

      Приходите от дейността на Булгартабак холдинг АД се увеличиха от 29.148 млн. лв. за 2006 г. до 35.951 млн. лв. за 2007 г., сочи отчетът на компанията за изминалата година. Печалбата след облагане с данъци намалява до 13.167 млн. лв. за 2007 г., докато за предходния период е била в размер на 43.067 млн. лв. На стойност 17.233 млн. лв. възлизат финансовите приходи на холдинга за 2007 г., като са били 58.494 млн. лв. към края на 2006 г. През 2007 г. разходите по дейността на дружеството падат до 38.247 млн. лв., спрямо 41.095 млн. лв. за 2006 г.

      Последната сделка акциите на компанията се е извършила на 7 май тази година. Книжата на тютюневия холдинг се се търгували на последна цена от 29 лв

      Коментар


      • Да им дават каквото искат. Само по-бързо да го приватизират. И а дано да се покачат акциите или да дадат девидент. Аман от обръчи, аман от депесари. Тая държава само пречи. И СМУЧЕ.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от be_google
          какви са тия обезщетения бе да не съкращавате професори???!!!
          егати лапачката, егати безценните кадри !
          при положение, че днес веднага може да се започне работа за поне 500 лева... това е поредната подигравка
          Виж какви хубави неща се случват в държавното дружество, а после някой пише, че държавата трябвало да се намесва на борсата, не точно ти, ама все пак...

          Коментар


          • Защо се чудите, че стават такива неща в България?

            Само си спомнете "металурзите от Кремиковци" как цял месец стачкуваха и се блещеха, че щели да "свалят" собственика на частната компания Кремиковци!
            Идиотизим на ента степен...Възможни анализи по света - вероятно в Лаос или Буркина Фасо....

            А относно двете работещите в двете фабрики - имат правни основания за искане на обезщетения... Закона е красноречив....

            Коментар


            • Да бе,как си ги взимат тези решения?На колко % от активите ли възлиза този извънреден разход?

              Коментар


              • Пълна профанщина, в Българтабак има и миноритарни акционери.
                Тях някои пита ли ги дали искат да плащат заплати на съкратените над нивата определени в трудовия кодекс.......

                Затова не трябва да има държавна собственост.....непазарно поведение от популистки подбуди.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • какви са тия обезщетения бе да не съкращавате професори???!!!
                  егати лапачката, егати безценните кадри !
                  при положение, че днес веднага може да се започне работа за поне 500 лева... това е поредната подигравка

                  Коментар


                  • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (BTH) източник: chambersz.com 12 Март 2008 08:09


                    Булгартабак предлага продажба на цигарената фабрика в Стара Загора чрез фондовата борса
                    По-големи компенсации и приватизация през борсата предлагат от Булгартабак холдинг за цигарената фабрика в Стара Загора - една и половина работни заплати компенсация за всяка прослужена година, запазване на лиценза за работа и продажба през фондовата борса.

                    Това съдържа окончателното становище на Управителния съвет на Булгартабак холдинг, предложено днес на срещата със синдикалисти от цигарените фабрики в Стара Загора и Пловдив.
                    На 12 март в старозагорската фабрика предстои ново общо събрание от 10:00 ч., съобщи Владимир Вътев, синдикален лидер на КНСБ в Слънце Стара Загора - Табак АД. Ще предложим становището на холдинга на работещите в дружеството, за да разберем дали хората са съгласни с предложения начин на раздържавяване, каза още той, цитиран от Investor.bg.
                    Вътев припомни, че те очакваха бърза продажба на дружеството, изплащане на по-високи обезщетения от досега договорените в браншовия колективен трудов договор и запазване на лиценза и произвежданите марки цигари.

                    Коментар


                    • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (BTH) източник: news.bg 12 Март 2008 08:16


                      Нова Стратегия за "Булгартабак" искат от КНСБ
                      КНСБ настоява за незабавно сключване на споразумение между министъра на икономиката Петър Димитров, ръководството „Булгартабак-холдинг" и синдикалните организации в Цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора.

                      Документът трябва да бъде неразделна част от браншовия Колективен трудов договор, който ще гарантира реализацията на исканията на колективите в двете дружества.

                      Това се казва в разпространено становище на КНСБ, което припомня, че предложението на работниците от Цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора е бърза приватизация до три месеца с лиценз и изплащане на обезщетения на освободените в размер на три брутни заплати за всяка година трудов стаж в системата на холдинга, но не повече от 60 възнаграждения.

                      Според синдиката все още липсва ясна държавна политика за развитието на бранша и затова призовава управляващите да изработят нова Стратегия за приватизация на „Булгартабак холдинг", която да съчетава вижданията за приватизация на дъщерните дружества с гаранции за запазване производството на български цигари.

                      Лидерът на КНСБ Желязко Христов увери работещите в цигарените фабрики, които ще се приватизират, че ще защити интересите им.
                      В открито писмо до работниците, служителите и специалистите в „Слънце-Стара Загора-Табак" АД и „Цигарена фабрика - Пловдив" АД ръководителят на синдиката ги информира за застъпничеството на КНСБ за запазването на цигареното производство.

                      Припомняме, в средата на февруари "Булгартабак" обяви намерението да оптимизира работата на холдинга като открие процедура по продажбата на двете дружества - в Пловдив и Стара Загора.

                      Коментар


                      • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (BTH) източник: finance.news.bg 31 Януари 2008 11:10


                        Печалбата на БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД към 31 декември 2007г. (според неодитирания отчет) е в размер на 12 549 хил. лв.
                        Дружеството БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД е реализирало печалба към 31 декември 2007г., в размер на 12 549 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 53 160 хил. лв., което е с 39.34 % по-малко спрямо предходния период. Общите разходи отчитат спад от 10.24 % спрямо предходния период до 39943 хил.лв..

                        Към 31 декември 2007г. дружеството има печалба на акция в размер на 1.70лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството за четвъртото тримесечие..

                        Според отчета на дружеството към 31 декември 2006г. е формирана печалба в размер на 37460 хил. лв.

                        Собственият капитал на дружеството към четвъртото тримесечие на годината е 98301 хил. лв. , като спрямо същия период на 2006г. е намалял с 1.13 %.

                        Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София за четвъртото тримесечие на 2007г:
                        Общ брой изтъргувани акции: ( 162279 бр. акции )
                        Общ брой сделки: ( 149 бр. )
                        Минимална цена: ( 30.101 лв. )
                        Максимална цена: ( 44.700 лв. )
                        Среднопретеглена цена: ( 43.397 лв. за акция. )

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от justpassingby
                          TOCHNO S TOVA VPECHATLENIE OSTANAH I AZ.
                          PULNA SKRUB! AZ NAPRAVIH EDNA VRUTKA S AKZIITE IM TAM PREDI I SLED DIVIDENT I VECHE 2 MESEZ SI CHAKAM DIVIDENTA! SRAMOTA!
                          Ако се оплачеш в подходящия орган дали няма да се "забърза" този процес?

                          Коментар


                          • pu6a w reisa

                            bulgartabac brato, wsi4ko e bulgartabac edno....

                            Коментар


                            • Къде го видя това голямо движение пък ?
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Изглежда само турци инвестират тук...ами те не знаят азбуката и пишат на латиница...ами да пишат направо на турски,някой спира ли ги?

                                Коментар

                                Working...
                                X