IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Благоевград БТ
    По т.4

    Общото събрание приема предложението на Съвета на директорите за разпределение на нетната печалба на дружеството за 2008 година в размер на 11 229 977, 68 лева, както следва:
    - за дивидент на акционерите – 30% - 3 368 993,30 лева;
    - за „други резерви”- 70% - 7 860 984,38 лева
    Интересен е дивидента ..... сигурно найстина ще го продават холдинга този път ... и то на наши хора. Защото се нарушава решение за държавните предприятия - 50 % дивидент...Сега да чакаме и самия БТН ....

    Коментар


    • Петър Димитров издаде как ще се продава "Булгартабак"
      в. Сега

      Въпреки упоритото криене на метода, по който АП възнамерява да продава "Булгартабак холдинг", от вчера е ясно как ще става това - чрез явно наддаване. Новината издаде в аванс министърът на икономиката Петър Димитров. Попитан за перспективите пред продажбата на тютюневия холдинг, той заяви, че за него в никакъв случай държавата няма да получи "жълти стотинки", защото за приватизацията му се предвижда открита процедура с наддаване.

      "Вчера се просълзих от финансовото състояние на "Булгартабак" и от перспективите му. Оказа се, че това е една изключително успешна компания в условията на ЕС и няма смисъл да я продаваме", каза преди това министърът, но все пак уточни, че това не означава отказ от сделката. Очаква се началната цена на търга да бъде обявена до края на седмицата от АП.

      Коментар


      • Здравей ами аз от Слънце като инвеститор излязох на аукциона. След това само дребни спекулантски игри още повече като видях кой е истинския мажоритар. От там само печалба съм правил де да бях все така по всички позиции А и още повече като видях какви глупости направиха на ОСА-то миналата година и как след маса писане до КФН е нищо не направиха.
        Дано си права, че и ту ще е като Слънце значи ме чакат добри печалби.

        Първоначално изпратено от meche_cveti93
        Здравей , Дуло !
        Мисля ,че е поръчкова статия за пробване на аудиторията ....БТН е с толкова много негативи в последните години и сега използват момента , че много малко брокери и анализатори го следят...
        Иначе и ние сме тук и се усеща северен ветрец , да не стане обаче както със Слънце БТ....

        Коментар


        • Димитров се разплакал заради Булгартабак
          26 май 2009 / News.dir.bg
          "Вчера се просълзих от финансовото състояние на "Булгартабак" и от перспективите му. Оказа се, че това е една изключително успешна компания в условията на ЕС и няма смисъл да я продаваме".
          Не е съвет за покупко-продажба на акции

          Коментар


          • Здравей , Дуло !
            Мисля ,че е поръчкова статия за пробване на аудиторията ....БТН е с толкова много негативи в последните години и сега използват момента , че много малко брокери и анализатори го следят...
            Иначе и ние сме тук и се усеща северен ветрец , да не стане обаче както със Слънце БТ....

            Коментар


            • Здравей колега и аз се издразних много на тая глупост е...ти и наблюдателите и чудото куцо кьораво сакато взе да пише анализи. И затова му пляснах един коментар под статията да се осъзнае ако искате коментирайте и там, защото сега се разиграва сценария няма смисъл да се продава, за да могат да го вземат наште хора на тяхната цена. Но сега в тая криза държавата трябва да се бори за всеки лев или евро
              Първоначално изпратено от meche_cveti93
              БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: pari.bg 26 Май 2009 09:25


              Булгартабак - пазарът да определи цената
              Най-точна представа за една компания е борсовата й цена

              Редовните писания преди всяка приватизация са как цената на приватизиращото се дружество е ниска и как ще се направят далавери. Същото важи и за Булгартабак. А цената е резултат от анализ на твърде много фактори.

              На първо място, от началото на годината Булгартабак е на загуба. По каквито и формули да изчисляваш цената на една губеща компания, тя далеч не е най-атрактивната покупка.

              На второ място, всички са единодушни, че най-точна представа за една компания е борсовата й цена. Е, като умножиш средната борсова цена през последните месеци (а и към настоящия момент), цената на компанията излиза малко над 50 млн. EUR! Ако се вземе печалбата на Булгартабак от предходната година като основа за определяне на цената на компанията, то въпросната цена излиза още по-ниска.

              Да, Булгартабак има налични пари. Но това съвсем не означава, че няма задължения. Само точният финансов и правен анализ може да покаже точното му финансово положение. Например един производител на цигари може да има големи задължения за акцизи. Само една илюстрация - преди дни Булгартабак поиска разрешение от Агенцията за приватизация да изтегли кредит от 10 млн. EUR. Значи нещо не е съвсем наред с многото пари.
              На всичко отгоре от средата на следващата година в страната се забранява пушенето на всички обществени места. Безспорен резултат от такива крути мерки е намаляването на потреблението на цигари.

              Тогава какво бъдеще очаква производителят на цигари? Булгартабак е обвързан от може би най-рестриктивния колективен трудов договор, предвиждащ колосални обезщетения при съкращаване, което връзва ръцете на всеки купувач за оптимизация на производството.

              В цял свят при търгове за по-големи компании се поставят изисквания към участниците, включително и за немалък депозит. По този начин не се допускат малки кандидати, чиято единствена цел е да шиканират процедурата и да изнудват сериозните участници.
              И най-накрая - каквато и цена да определи АП, това е без съществено значение, защото кандидатите имат възможност да се наддават на открит търг. И тогава ще спечели този, който даде най-много. Стига компанията наистина да си заслужава многото пари. Досега не е изнамерен по-точен пазарен механизъм от търга за определяне на точната пазарна цена на това, което се продава.

              Величко Гигов, наблюдател
              То и аз ги не разбирам , но Величко Гигов сигурно е наблюдател от .... Марс.
              50 м евро борсова цена ..... а парите в касите са фиктивни след консултант за продажба и одит и пред продажба.....

              Коментар


              • Печалбата на БТХ за 2008 година е 58.9 милиона лева. За дивидент холдинга разпределя обикновенно 50% от печалбата си. При това положение очаквания дивидент ще бъде около 4 лева за акция.
                Стенли , така е , но държавата ако мисли да продава сериозно ..... за да си вземе парите от продажбата на Слънце БТ и Пловдив БТ трябва да даде по голям дивидент .... освен това неразпределената печалба е много голяма сума. На събранието ще стане ясно всичко , а не на решението на управителния съвет...

                Коментар


                • Печалбата на БТХ за 2008 година е 58.9 милиона лева. За дивидент холдинга разпределя обикновенно 50% от печалбата си. При това положение очаквания дивидент ще бъде около 4 лева за акция.

                  Коментар


                  • "
                    Вчера се просълзих от финансовото състояние на "Булгартабак" и от перспективите му. Оказа се, че това е една изключително успешна компания в условията на ЕС и няма смисъл да я продаваме", това заяви министърът на икономиката и енергетика Петър Димитров.
                    Влиза се в етап ..... сапунена сага пети епизод. Борсата определя цената .... но Слънце БТ и Пловдив БТ бяха продадени като имоти и преди една година и борсовата цена на Слънце беше 6.5 лв и Пловдив 10 лв. пък се продадоха на 19.75 и 36.6 лв.През този период мина голям пакет на БТН на цена 29 лв. , П. Морган имат голям пакет 8 % на 12 лв ли е .....
                    В началото на годината се внасят акцизи и затова всички тютюни са на загуба..... и частните.
                    Държавата си е заплюла определен дивидент и холдинга не може да пипа тези пари...

                    Коментар


                    • П. Димитров: Булгартабак няма да бъде продаден за стотинки
                      26 Май 2009 | 10:32
                      "Вчера се просълзих от финансовото състояние на "Булгартабак" и от перспективите му. Оказа се, че това е една изключително успешна компания в условията на ЕС и няма смисъл да я продаваме", това заяви министърът на икономиката и енергетика Петър Димитров.

                      "Не бива от 20 години да питаме, защо не приватизираме "Булгартабак" и всеки път, щом стигнем до приватизация, да питаме защо го продаваме, заяви министърът. Според него няма как холдинга да бъде продаден за жълти стотинки, тъй като за него тече открита процедура с наддаване.

                      Продажбата на "Булгартабак" била един важен приход за бюджета при сегашните условия на криза. Енергийният министър коментира и задълженията на "Кремиковци" към НЕК, които в момента възлизат на повече от 100 млн.лв. Според него дали ще бъде спрян токът на комбината, ще се реши на събранието на кредиторите, където предстои да се обсъди и съдбата на общежитията, в които са настанени работниците.

                      Нормален вариант ще бъде, работещите в предприятието да изкупят жилищата си, допълни той. "Няма предпоставки пенсиите да не бъдат увеличени с 9% от 1 юли, категоричен беше той. Днес енергийният министър откри международна конференция за забрана на употребата химическите оръжия.

                      Източник: БГНЕС

                      Коментар


                      • "Вчера се просълзих от финансовото състояние на "Булгартабак" и от перспективите му. Оказа се, че това е една изключително успешна компания в условията на ЕС и няма смисъл да я продаваме", това заяви министърът на икономиката и енергетика Петър Димитров.

                        "Не бива от 20 години да питаме, защо не приватизираме "Булгартабак" и всеки път, щом стигнем до приватизация, да питаме защо го продаваме, заяви министърът. Според него няма как холдинга да бъде продаден за жълти стотинки, тъй като за него тече открита процедура с наддаване.

                        Продажбата на "Булгартабак" била един важен приход за бюджета при сегашните условия на криза.

                        Коментар


                        • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: pari.bg 26 Май 2009 09:25


                          Булгартабак - пазарът да определи цената
                          Най-точна представа за една компания е борсовата й цена

                          Редовните писания преди всяка приватизация са как цената на приватизиращото се дружество е ниска и как ще се направят далавери. Същото важи и за Булгартабак. А цената е резултат от анализ на твърде много фактори.

                          На първо място, от началото на годината Булгартабак е на загуба. По каквито и формули да изчисляваш цената на една губеща компания, тя далеч не е най-атрактивната покупка.

                          На второ място, всички са единодушни, че най-точна представа за една компания е борсовата й цена. Е, като умножиш средната борсова цена през последните месеци (а и към настоящия момент), цената на компанията излиза малко над 50 млн. EUR! Ако се вземе печалбата на Булгартабак от предходната година като основа за определяне на цената на компанията, то въпросната цена излиза още по-ниска.

                          Да, Булгартабак има налични пари. Но това съвсем не означава, че няма задължения. Само точният финансов и правен анализ може да покаже точното му финансово положение. Например един производител на цигари може да има големи задължения за акцизи. Само една илюстрация - преди дни Булгартабак поиска разрешение от Агенцията за приватизация да изтегли кредит от 10 млн. EUR. Значи нещо не е съвсем наред с многото пари.
                          На всичко отгоре от средата на следващата година в страната се забранява пушенето на всички обществени места. Безспорен резултат от такива крути мерки е намаляването на потреблението на цигари.

                          Тогава какво бъдеще очаква производителят на цигари? Булгартабак е обвързан от може би най-рестриктивния колективен трудов договор, предвиждащ колосални обезщетения при съкращаване, което връзва ръцете на всеки купувач за оптимизация на производството.

                          В цял свят при търгове за по-големи компании се поставят изисквания към участниците, включително и за немалък депозит. По този начин не се допускат малки кандидати, чиято единствена цел е да шиканират процедурата и да изнудват сериозните участници.
                          И най-накрая - каквато и цена да определи АП, това е без съществено значение, защото кандидатите имат възможност да се наддават на открит търг. И тогава ще спечели този, който даде най-много. Стига компанията наистина да си заслужава многото пари. Досега не е изнамерен по-точен пазарен механизъм от търга за определяне на точната пазарна цена на това, което се продава.

                          Величко Гигов, наблюдател
                          То и аз ги не разбирам , но Величко Гигов сигурно е наблюдател от .... Марс.
                          50 м евро борсова цена ..... а парите в касите са фиктивни след консултант за продажба и одит и пред продажба.....

                          Коментар


                          • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: pari.bg 26 Май 2009 09:25


                            Булгартабак - пазарът да определи цената
                            Най-точна представа за една компания е борсовата й цена

                            Редовните писания преди всяка приватизация са как цената на приватизиращото се дружество е ниска и как ще се направят далавери. Същото важи и за Булгартабак. А цената е резултат от анализ на твърде много фактори.

                            На първо място, от началото на годината Булгартабак е на загуба. По каквито и формули да изчисляваш цената на една губеща компания, тя далеч не е най-атрактивната покупка.

                            На второ място, всички са единодушни, че най-точна представа за една компания е борсовата й цена. Е, като умножиш средната борсова цена през последните месеци (а и към настоящия момент), цената на компанията излиза малко над 50 млн. EUR! Ако се вземе печалбата на Булгартабак от предходната година като основа за определяне на цената на компанията, то въпросната цена излиза още по-ниска.

                            Да, Булгартабак има налични пари. Но това съвсем не означава, че няма задължения. Само точният финансов и правен анализ може да покаже точното му финансово положение. Например един производител на цигари може да има големи задължения за акцизи. Само една илюстрация - преди дни Булгартабак поиска разрешение от Агенцията за приватизация да изтегли кредит от 10 млн. EUR. Значи нещо не е съвсем наред с многото пари.
                            На всичко отгоре от средата на следващата година в страната се забранява пушенето на всички обществени места. Безспорен резултат от такива крути мерки е намаляването на потреблението на цигари.

                            Тогава какво бъдеще очаква производителят на цигари? Булгартабак е обвързан от може би най-рестриктивния колективен трудов договор, предвиждащ колосални обезщетения при съкращаване, което връзва ръцете на всеки купувач за оптимизация на производството.

                            В цял свят при търгове за по-големи компании се поставят изисквания към участниците, включително и за немалък депозит. По този начин не се допускат малки кандидати, чиято единствена цел е да шиканират процедурата и да изнудват сериозните участници.
                            И най-накрая - каквато и цена да определи АП, това е без съществено значение, защото кандидатите имат възможност да се наддават на открит търг. И тогава ще спечели този, който даде най-много. Стига компанията наистина да си заслужава многото пари. Досега не е изнамерен по-точен пазарен механизъм от търга за определяне на точната пазарна цена на това, което се продава.

                            Величко Гигов, наблюдател

                            Коментар


                            • http://www.dnevnik.bg/pazari/compani...sled_izborite/
                              "Булгартабак" ще се продава след изборите
                              Очаква се Агенцията за приватизация да вземе решение за продажбата на "Булгартабак" най-рано до края на тази седмица. "Въпреки че най-вероятно процедурата ще продължи и след изборите, това не означава, че ще спрем да работим и да чакаме те да приключат", уточни Николов. Процедурите, между които оглавяваното от него ведомство се колебае, са публичен търг и публичен конкурс.
                              В безвластие най добре се работи за своя сметка....

                              http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/03...tabak_holding/
                              На този етап единственият печеливш от структурата през тази година ще бъде държавата, която съгласно действащото постановление №16 от 2003 г. за изпълнение на държавния бюджет (50% от печалбата на компании с над 50% държавно участие се разпределят под формата на дивидент, т.е. отива в бюджета) отново ще си прибере своето.
                              Ухаааа и оттук да започне наддаването, а Бая кинти ще има тука, ей
                              Blagoy , единственото сигурно тук е дивидент над 3. 6 лв. ..... който може и да стигне над 7 лв. и една продажба над 40 лв. на акция , но това е малко в сферата на мечтите .... но изпълнимите

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от lipsata
                                25 Май 2009 | 07:58
                                130 млн. евро е минималната цена, от която Агенцията за приватизация (АП) е намислила да пусне наддаването за "Булгартабак холдинг" АД. Това е един от най-обсъжданите варианти, които АП мъдри от няколко месеца. Цигарената компания ще се продава на открит търг с явно наддаване.
                                Ухаааа и оттук да започне наддаването, а Бая кинти ще има тука, ей

                                Коментар

                                Working...
                                X