IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Предишните управляващи изпуснаха "МОМЕНТА" сегашните още не са го хванали...

“Булгартабак” до 10 дни за продан
    Агенцията за приватизация има готовност да стартира процедурата за "Булгартабак" през първата седмица на септември, каза вчера шефът на ведомството Тодор Николов.

Не са уточнили коя година .....

Този пост преди година излезна верен ...
    Имаше оценка от консултант мисля ,че от Каролев и Събев ,трябваше само да го продадат ...първо увеличиха драстично акциза , второ не им беше ясно с явен или таен конкурс/търг/ ,след това нов консултант и т.н.
    Та още ли мислиш какво са виновни ... един човек без идей в какво е виновен, ами нищо не прави . Днес опита едно не става , утре друго и то ...докато го махнат...[/QUOTE]

Коментар

• meche_cveti93

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=211552

“Булгартабак” до 10 дни за продан
      Агенцията за приватизация има готовност да стартира процедурата за "Булгартабак" през първата седмица на септември, каза вчера шефът на ведомството Тодор Николов.

Не са уточнили коя година .....

Този пост преди година излезна верен ...
      Имаше оценка от консултант мисля ,че от Каролев и Събев ,трябваше само да го продадат ...първо увеличиха драстично акциза , второ не им беше ясно с явен или таен конкурс/търг/ ,след това нов консултант и т.н.
      Та още ли мислиш какво са виновни ... един човек без идей в какво е виновен, ами нищо не прави . Днес опита едно не става , утре друго и то ...докато го махнат...

Коментар

• Защо изкарваш Дянков и Трайков виновни затова че консултанта се забавил? Не са ли виновни ония дето изгубиха конкурса и от яд обжалваха за да съботират. Добре че все пак им дойде акъла, или някой им наля!
        И какво значение има нивото на акциза със легалния внос от гърция, сърбия, румъния. Не си ли наясно че когато се внасят цигари те се облепят с нашите бандероли и се плаща ДДС на нашата хазна?!?
        А относно нелегалния внос, той си върви и при по-нисък акциз, вярно че сега далаверата е още по-яка, но това не е оправдание да не може да се хванат контрабандистите.
        А за Тонов има много точна статия в блага на Ангелов. Просто още е рано да се каже дали не се справя, щото приходите от новите акцизи едва сега ще се проявят. Но че е цапнат в устата и ръси глупости, това е на 100%. По неговата логика на диструбуторите не трябва да се дава търг. отстъпка а да работят на ползу роду Ебати изцепката

http://ikonomika.org/?p=3940

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          Истината е, че Ваньо Танов - НЕ СЕ СПРАВЯ или НЕ ИСКА да се справи със задачата да затегне режима в минтниците. Това мнение не е само мое, а на Вицето Цецо, който ако не беше подгонил контрабандата по села и паланки...нищо нямаше да се чуе.

Скромното ми мнение е,че ни трябва спешно нов шеф на минтниците. Ваньо беше и преди във властта и никой не може да ме убеди, че му трябваха 9!!! месеца преди да се усети да подгони големите производители на алкохол, като и малките деца бяха наясно какви количества колосални се продават без фактури от заводите...а щом са без фактури...значи са и с фалшиви бандероли. Незнайно защо всички в минтиците си пипаха ушите толкова време..още повече, че в бюджета са нужни приходи. Дянков не е виновен...едва ли е подозирал неговите подопечни в минтиците как ще се ослушват.

Ако не вярвате, че конрабандата на цигари е колосална питайте основните търговци на цигари в БГ какви количества са продавали миналата година април спрямо този април.
          Никой не може да ме убеди, че пушачите са намалели с 40%... само за 1 година.

НЕ съм фен на цигарите и боклучави алкохол, НО не съм съгласен съмнителни босове да печелят милиони от фалшиви бандероли, а да няма пари за детски градини.

Чест му прави на Цветанов, че ги подгони и призна провала на минтниците.

дневник
          .....
          Танов обяснява, че всъщност държавният холдинг е можел да намали цените на цигарите си с поне 20 ст., вместо да дава на дистрибуторите си по 10 ст. на кутия. "При условие че българските цигари са на цена 4.50 лв., а "Марлборо" на 4.80 лв., бих си помислил дали да не си пуша "Марлборо" и да давам още 0.30 лв.", завършва темата Танов, като допълва, че до няколко месеца всичко около продажбата на дружеството ще е ясно.
          ......

а още по-добре е за пушача да си вземе viceroy контрабанда за 2 и нешо.. ама този вариант Ваньо не го отчита.

В момента контрабандата удря по-ниския клас цигари, а там пазара на БТХ е най-голям...
          Бертрам здравей !
          Смятам ,че влизаш в детайли и търсиш грешката в служители със среден ранг...
          Сега нещата стоят с цигарите така...да запалим или да гръмнем къщата....
          Основата е повишаване на акциза с много повече от договореното с ЕС и вместо ние да изнасяме в Гърция ,Сърбия и Румъния сега всеки втори внася оттам колкото може ...същото като с бензина по време на енбаргото .Събиранията в бюджета намаляват защото всичко мина в сивия сектор и се пълни джобовете на управляващите / митниците винаги са касичка на власт имащите /. Затова аз съм на мнение ,че Дянков е неграмотник и в момента когато напусне шансовете да се оправим ще се удвоят...
          В днешната преса излезе информация че консултанта който се избра февруари ще почне да оценява след .... две , три седмици. Така не се управлява финанси и икономика и извършва приватицация /гледай им чудото когато се пусне дялове от енергетикага , ако се пуснат/.Дянков и Трайков в една каруца и оттам където са дошли....
          http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/06...vr_prodajbite/

Най-лошото нещо е в този момент, когато след седмица-две, дай Боже, консултантът ще започне да работи по оценката на компанията и високопоставен държавен служител да внушава, че ръководството на компанията я води към фалит", коментира изказването на Танов, Георги Костов, зам.-председател на съвета на директорите на "Булгартабак". Той допълни, че "компанията се продава от 15 години и всеки път всяка обявена кампания или процедура по една или друга причина се стопира в точно най-удачния момент".
          Last edited by meche_cveti93; 03.06.2010, 17:50.

Коментар

• Истината е, че Ваньо Танов - НЕ СЕ СПРАВЯ или НЕ ИСКА да се справи със задачата да затегне режима в минтниците. Това мнение не е само мое, а на Вицето Цецо, който ако не беше подгонил контрабандата по села и паланки...нищо нямаше да се чуе.

Скромното ми мнение е,че ни трябва спешно нов шеф на минтниците. Ваньо беше и преди във властта и никой не може да ме убеди, че му трябваха 9!!! месеца преди да се усети да подгони големите производители на алкохол, като и малките деца бяха наясно какви количества колосални се продават без фактури от заводите...а щом са без фактури...значи са и с фалшиви бандероли. Незнайно защо всички в минтиците си пипаха ушите толкова време..още повече, че в бюджета са нужни приходи. Дянков не е виновен...едва ли е подозирал неговите подопечни в минтиците как ще се ослушват.

Ако не вярвате, че конрабандата на цигари е колосална питайте основните търговци на цигари в БГ какви количества са продавали миналата година април спрямо този април.
            Никой не може да ме убеди, че пушачите са намалели с 40%... само за 1 година.

НЕ съм фен на цигарите и боклучави алкохол, НО не съм съгласен съмнителни босове да печелят милиони от фалшиви бандероли, а да няма пари за детски градини.

Чест му прави на Цветанов, че ги подгони и призна провала на минтниците.

дневник
            .....
            Танов обяснява, че всъщност държавният холдинг е можел да намали цените на цигарите си с поне 20 ст., вместо да дава на дистрибуторите си по 10 ст. на кутия. "При условие че българските цигари са на цена 4.50 лв., а "Марлборо" на 4.80 лв., бих си помислил дали да не си пуша "Марлборо" и да давам още 0.30 лв.", завършва темата Танов, като допълва, че до няколко месеца всичко около продажбата на дружеството ще е ясно.
            ......

а още по-добре е за пушача да си вземе viceroy контрабанда за 2 и нешо.. ама този вариант Ваньо не го отчита.

В момента контрабандата удря по-ниския клас цигари, а там пазара на БТХ е най-голям...
            Last edited by bertram; 03.06.2010, 16:20.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/06...rivatizira_na/
              Ваньо Танов: Води се тактика да се приватизира на безценица "Булгартабак"

Коментар

• А аз си мисля дали износа на София БТ не изригва така заради развихряне на контрабандата. Уж за износ, за да не се плащат акцизи и ДДС, а те по каналчето си се връщат обратно в страната и си се продават под рафта по 20-25 лв. за мастербокс. Вече по пазари и седенки хората открито си споделят кой на ква тънка цена си купувал цигарки без бандерол. Тонов нещо не успява да се справи. Само да пуснат малко цивилни агенти много контрабандистчета и пласьорчета могат да изловят, но.... не знам защо не го правят!
                Батя,
                Преди време имаше съмнения за това и имаше разговори с шефа на БТН ,но накрая всичко се покри....
                Бертрам ,
                Ами според мен понеже срока на консултанта вече изтече през Q1 /в отчета пише че е направена нова оценка на активите/ ,така че ще го продадат на направената сега оценка /но колко по ниска / .... защото това тримесечие е най трудно за тютюните....
                Поздрави!

Коментар

• Според мен този драстичен спад се дължи на запасяването с големи количества цигари със старите бандероли. МИсля , че можеха да се продават до 31.03.2010.
                  Това си е практика на търговците на едро, когато има увеличение на акциза се пълни здраво 12месец, а после до март се продават на старите цени. Меродавно в случая може да бъде Q2

успех

тук е много интересно дали ще му земат реални пари или лобитата в герб ще надделеят..ще го омажат и ще го продадат на 1/2 от реалната цена.
                  много интересно

нямам акции и мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• А аз си мисля дали износа на София БТ не изригва така заради развихряне на контрабандата. Уж за износ, за да не се плащат акцизи и ДДС, а те по каналчето си се връщат обратно в страната и си се продават под рафта по 20-25 лв. за мастербокс.
                    Вече по пазари и седенки хората открито си споделят кой на ква тънка цена си купувал цигарки без бандерол. Тонов нещо не успява да се справи. Само да пуснат малко цивилни агенти много контрабандистчета и пласьорчета могат да изловят, но.... не знам защо не го правят!

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=97172
                      Булгартабак отчете загуба при 33% спад в продажбите за тримесечието26.04.2010 18:16 (57B / BTH)

Булгартабак-холдинг АД отчита загуба от 1,675 млн. лв. за първото тримесечие на годината спрямо отрицателен резултат в размер на 2,778 млн. лв. година по-рано.
                      http://www.investor.bg/?cat=5&id=97149
                      Вече 90% от продукцията на София-БТ е за износ26.04.2010 14:05 (3JU / SOFBT)

София-БТ АД вече отчита износ за 18,4 млн. лв. през първото тримесечие на 2010 г., или 90% от продажбите му, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София
                      За сега нещата не са толкова лоши ... очаквах по трагични отчети заради акциза и контрабандата , но Благоевград БТ ще е мерило...

Коментар

• Пазарния дял след увеличенито на цените се срива - по мое наблюдение.
                        Само износа може да ги оправи.
                        Tradera,
                        имам същото мнение , но това е нормално при шоково повишаване на цените на цигарите.Повечето търговци бяха се запасили с евтини цигари и контрапандата е в подем...До края на месеца ще излезнат отчетите на Благоевград и София БТ и се види действителното състояние на нещата .... Истината ще излезе обаче другия месец на консулидирания отчет на БТН .... Още съм оптимист за добра продажба , а ти?

Коментар

• Пазарния дял след увеличенито на цените се срива - по мое наблюдение.
                          Само износа може да ги оправи.

Коментар

• Ситигруп ще консултира продажбата на Булгартабак 25.02.2010 17:45 (57B / BTH)

Предложението на „Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид” включва срок за изготвяне на разработките като консултант от 50 работни дни.
                            Колегата muchograsies ,
                            обяви началния ден за работата на консултант по продажбата на БТН , а аз ще постна още един път съобщението с избор поради изтичане на крайния срок по договора......
                            За периода от Нова година акцията не се срути може би поради малко предлагане и обявената продажна цена от 200 м от министър Трайков ...
                            Сега е интересно дали консултанта ще потвърди мнението на Трайков или ще има отстъпки в цената. Кой ще е купувача ... Дали ще има нов дивидент преди продажбата от резервите който има / ако има вече/...
                            Какъв ще резултатът на холдинга през Q 1 , заради повишаването на акциза и раздадения дивидент...
                            Възможна ли е цена за продажба на държавния дял в размер между 20 и 30 лв. на акция .. което прави между 118 и 177 м. за държавата ...
                            Много въпроси и интересни моменти в следващите два ,три месеца ..... ни чакат.
                            Ще интересно да се чуят различни мнения в една тема която преди беше често на първа страница във форума....а сега в прахта ,както и броят сделки от пет месеца...
                            Не е препоръка...

Коментар

• http://www.priv.government.bg/apnew/...c=0.1.4465.0.1

Агенцията за приватизация избра “Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид” за консултант при продажбата на “Булгартабак холдинг” АД, София.

Критериите, въз основа на които бе извършено оценяване на получените предложения бяха следните:

І. ФИНАНСОВИ КРИТЕРИИ, в това число:
                              1. Предложено възнаграждение за изготвяне на анализ на правното състояние на Дружеството; изготвяне на информационен меморандум за Дружеството; изготвяне на приватизационна оценка на държавното участие в капитала на Дружеството; подготовка, организиране и поддържане на виртуална информационна зала за Дружеството и за неговите дъщерни дружества.

2. Предложен размер на възнаграждение за успех, при успешно сключена сделка за приватизационна продажба на пакет от акции от капитала на Дружеството

ІІ. ТЕХНИЧЕСКИ КРИТЕРИИ, в това число:
                              1. Квалификация и опит на кандидата, включително:
                              а) Опит в успешни сделки за приватизация/търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании в областта на тютюневата промишленост за периода 2007-2009 г., осъществени от международната инвестиционна банка, като водещ консултант

б) Опит в успешни сделки за приватизация/търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании за периода 2007-2009 г., осъществени от международната инвестиционна банка, като водещ консултант

2. Срок за изготвяне на анализ на правното състояние, информационен меморандум и приватизационна оценка за Дружеството

Останалите предложения бяха класирани, както следва:

2. Консорциум “Райфайзен инвестмънт - Камбуров”
                              3. “Рънейсънс Секюритис” ООД
                              4. Консорциум “Кей Би Си Секюритис Н.В – АД ”Токушев - съдружници”

Ситигруп е водещ консултант в световен мащаб с осъществени над 900 успешни сделки на обща стойност над 4 000 000 млн. щ. д. (4 билиона)
                              Ситигруп е консултирала някои от най-големите европейски приватизационни проекти, включително в енергийния сектор на Великобритания, Франция, Португалия.
                              Участвала е при реализирането на 6 сделки в областта на тютюневата промишленост за периода 2007-2009г., включително през 2008г. е консултирала турското правителство при приватизацията на тютюневия холдинг “Текел”.

Предложението на “Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид” включва:
                              - Срок за изготвяне на разработките – 50 работни дни;
                              - Финансово предложение:
                              - фиксирано възнаграждение за изготвяне на правен анализ, информационен меморандум и приватизационна оценка и организиране и поддържане на виртуална информационна зала – 1 018 000 евро
                              - Предложен размер на възнаграждение за успех, при успешно сключена сделка за приватизационна продажба на пакет от акции от капитала на Дружеството – 1.6 % от покупната цена, платими след приключването на сделката.

Пресслужба, Агенция за приватизация

Коментар

• Предприятието „Булгартабак“ в Благоевград произвежда нелегално цигари, заяви финансовият министър Симеон Дянков по БНР.

"Работата става след редовното производство през деня и затова при нас върви операция „Совите“, която се стреми да извади на светло нелегалното производство на цигари. Операцията се нарича „Совите“, защото тези действия се извършват по здрач. Тук става дума за фирми за цигари, алкохол, казина, но тя е за всички, които се опитват да стоят над закона", поясни вицепремиерът.
                                Той уточни, че в понеделник ще се срещне с директора, предаде БГНЕС.

Някои марки цигари могат да излязат за някакъв период от време от пазара, заяви вчера вицепремиерът. Той е направил тази констатация въз основа на проверките, които е разпоредил преди два дни на Агенция "Митници" във всички складове, където има цигари, да се влезе и да се установи дали има нередности. "Ако има нередности, ще има и големи глоби за производителите. Може и някои марки да излязат от пазара”, изтъкна вчера Дянков.
                                "Оказва се, че нашите производители не само, че не се вълнуват от намаляването на сивия сектор, а някои от тях са сивия сектор", коментира още той, явно визирайки цигарената фабрика в Благоевград

Коментар

Working...
                                X