Първоначално изпратено от Спекулант
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгартабак (BTH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнениеТи трябва да си раздвоен в желанията си щом имаш и от фабриките и от холдинга! Печалбите са си печалби - добри са и на двете места! Но по отношение на търговото за БЛАБТ ако КФН се запъне и иска по-висока цена е нормално цената на холдинга да спадне, защото ще трябва да извади повече пари (в което аз лично се надявам).
Не че след някой месец само холдинга няма да е на пазара, но за сега е нормално майката и дечицата да се движат в различни посоки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнениеДа, много яки отчети взеха да вадят. А сега като си придобият по 100% от дъщерните, като дооптимизират структурата и продължат с екпанзията по арабските пазари ще вадят и още по-добри. Един колега беше постнал табличка с прогнози от отчета на БлаБТ. Имаше цифри от сорта на 56 млн. и 73 млн. лв. нетни печалби съответно за 2012 и 2013 г.
А като добавим и София и Плевен БТ... ами и неконсолидираната на самия холдинг. Тия ще има да ни шашкат и занапред ми се струва.
Дано не го отпишат от БФБ това дружество. Нужна ни е такава перла, макар и с доста малък фри-флот вече и все по-тънка търговия...
*имам акции
Не че след някой месец само холдинга няма да е на пазара, но за сега е нормално майката и дечицата да се движат в различни посоки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнениеСтана търговийка.
Изпапкахме и акцийките на Съгласие Престиж... (то пък един престиж)
Миналата седмица явно съм взел и на ДФ Синтенел принсипал, 165-те бройки. Така че АК се изчиства все повече
Сега заредени можем да чакаме следващите отчети
Успехи..
Коментар
-
Първоначално изпратено от наука Разгледай мнениеС теб съм на кораба Спекулант
следя те от години и твоето мнение винаги е важно за мен
в случая се качих и на същия кораб
Успех ти желая
Не е препоръка, имам акции.Добрият, стар Батя
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнениеДа, много яки отчети взеха да вадят. А сега като си придобият по 100% от дъщерните, като дооптимизират структурата и продължат с екпанзията по арабските пазари ще вадят и още по-добри. Един колега беше постнал табличка с прогнози от отчета на БлаБТ. Имаше цифри от сорта на 56 млн. и 73 млн. лв. нетни печалби съответно за 2012 и 2013 г.
А като добавим и София и Плевен БТ... ами и неконсолидираната на самия холдинг. Тия ще има да ни шашкат и занапред ми се струва.
Дано не го отпишат от БФБ това дружество. Нужна ни е такава перла, макар и с доста малък фри-флот вече и все по-тънка търговия...
*имам акции
следя те от години и твоето мнение винаги е важно за мен
в случая се качих и на същия кораб
Успех ти желая
Не е препоръка, имам акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнениеОще едно доказателство, че държавата не е ефективна като собственник:
Булгартабак ходинг с 8,5 пъти ръст на печалбата до 27 млн. лв. за полугодието
След приватизацията резултатите се подобряват значително, като консолидираните продажби за шестмесечието се увеличават с 46% до 244 млн. лв.
*имам акцииДобрият, стар Батя
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНякой дето следи дружеството по-изкъсо може ли да ми обясни какви са тия 73 млн лв предоставени аванси в консолидирания отчет за второ тримесечие?
Предполагам че Булгартабак трейдинг е авансирал нещо, но какво?
Коментар
-
http://bnt.bg/bg/news/view/83192/tej...dvama_zaginali
Гадно е,но това е поредния пример,че обикновено децата плащат за греховете на родителите си.Катастрофата с Княз Кардам 2008г. е друг такъв пример.
Дано парите от Булгартабак стигнат на Катев да излекува дъщеричката си.За жертвите,какво да кажем...имали са лошия късмет да са на пътя на енергичния приватизатор.
Коментар
-
Схемата която ЗППЦК позволява е следната:
БТХ и свързани фирми имат над 95% от БЛАБТ. Свързаните продават на БТХ само толкова акции че да мине над 90% и да придобие право на търгово за отписване. След това, по време на търговото свързаните продават на БТХ акциите си, дори и той да предлага несправедливо ниска цена, защото са свои хора. БТХ излиза и казва, ето нашето търгово е прието от над 50% от миноритарите и вече имаме 95-98%. Така останалите миноритари губят акциите си, БТХ им ги купува принудително дори и те да не са съгласни с несправедливо ниската цена!
Така и КФН си измива ръцета казвайки - ами цената явно е справедлива. Ето над 50% от миноритарите я удобряват и приематДобрият, стар Батя
Коментар
Коментар