IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
    Стана търговийка.
    Изпапкахме и акцийките на Съгласие Престиж... (то пък един престиж )
    Миналата седмица явно съм взел и на ДФ Синтенел принсипал, 165-те бройки. Така че АК се изчиства все повече

Сега заредени можем да чакаме следващите отчети
    Спекуланте, кажи моля как мислиш къде са отишли тези 72 млн. лв. предоставени аванси, отчетени в консолидирания към H1

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
      Ти трябва да си раздвоен в желанията си щом имаш и от фабриките и от холдинга! Печалбите са си печалби - добри са и на двете места! Но по отношение на търговото за БЛАБТ ако КФН се запъне и иска по-висока цена е нормално цената на холдинга да спадне, защото ще трябва да извади повече пари (в което аз лично се надявам).

Не че след някой месец само холдинга няма да е на пазара, но за сега е нормално майката и дечицата да се движат в различни посоки!
      Е тия пари за дечицата нали пак от тях ще дойдат?!? Тук майката се храни от дечицата си, а не обратно!

Коментар

Да, много яки отчети взеха да вадят. А сега като си придобият по 100% от дъщерните, като дооптимизират структурата и продължат с екпанзията по арабските пазари ще вадят и още по-добри. Един колега беше постнал табличка с прогнози от отчета на БлаБТ. Имаше цифри от сорта на 56 млн. и 73 млн. лв. нетни печалби съответно за 2012 и 2013 г.
        А като добавим и София и Плевен БТ... ами и неконсолидираната на самия холдинг. Тия ще има да ни шашкат и занапред ми се струва.
        Дано не го отпишат от БФБ това дружество. Нужна ни е такава перла, макар и с доста малък фри-флот вече и все по-тънка търговия...

*имам акции
        Ти трябва да си раздвоен в желанията си щом имаш и от фабриките и от холдинга! Печалбите са си печалби - добри са и на двете места! Но по отношение на търговото за БЛАБТ ако КФН се запъне и иска по-висока цена е нормално цената на холдинга да спадне, защото ще трябва да извади повече пари (в което аз лично се надявам).

Не че след някой месец само холдинга няма да е на пазара, но за сега е нормално майката и дечицата да се движат в различни посоки!

Коментар

Стана търговийка.
          Миналата седмица явно съм взел и на ДФ Синтенел принсипал, 165-те бройки. Така че АК се изчиства все повече

И аз съм в играта .
          Успехи..

Коментар

• Първоначално изпратено от наука Разгледай мнение
            С теб съм на кораба Спекулант
            следя те от години и твоето мнение винаги е важно за мен
            в случая се качих и на същия кораб

Успех ти желая

Не е препоръка, имам акции.
            Радвам се че имаме на борда и учени хора
            Добрият, стар Батя

Коментар

• Стана търговийка.

Добрият, стар Батя

Коментар

Да, много яки отчети взеха да вадят. А сега като си придобият по 100% от дъщерните, като дооптимизират структурата и продължат с екпанзията по арабските пазари ще вадят и още по-добри. Един колега беше постнал табличка с прогнози от отчета на БлаБТ. Имаше цифри от сорта на 56 млн. и 73 млн. лв. нетни печалби съответно за 2012 и 2013 г.
                А като добавим и София и Плевен БТ... ами и неконсолидираната на самия холдинг. Тия ще има да ни шашкат и занапред ми се струва.
                Дано не го отпишат от БФБ това дружество. Нужна ни е такава перла, макар и с доста малък фри-флот вече и все по-тънка търговия...

*имам акции
                С теб съм на кораба Спекулант
                следя те от години и твоето мнение винаги е важно за мен
                в случая се качих и на същия кораб

Успех ти желая

Не е препоръка, имам акции.

Коментар

• Отчет има .... дистрибуцията се развива бързо .... а си траете.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Тоя отчет истински ли е или е "мекомски"
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
                      Още едно доказателство, че държавата не е ефективна като собственник:

Булгартабак ходинг с 8,5 пъти ръст на печалбата до 27 млн. лв. за полугодието
                      След приватизацията резултатите се подобряват значително, като консолидираните продажби за шестмесечието се увеличават с 46% до 244 млн. лв.

*имам акции
                      Добрият, стар Батя

Коментар

• Още едно доказателство, че държавата не е ефективна като собственник:

Булгартабак ходинг с 8,5 пъти ръст на печалбата до 27 млн. лв. за полугодието
                        След приватизацията резултатите се подобряват значително, като консолидираните продажби за шестмесечието се увеличават с 46% до 244 млн. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                          Някой дето следи дружеството по-изкъсо може ли да ми обясни какви са тия 73 млн лв предоставени аванси в консолидирания отчет за второ тримесечие?
                          Предполагам че Булгартабак трейдинг е авансирал нещо, но какво?
                          Когато го следях откъсо, а това беше много отдавна..... Всяко от дружествата при подписване на договорите с тютюнопроизводителите авансираше част от сумата - за семена, за подготовка и т.н. Сега не знам как е

Коментар

• Някой дето следи дружеството по-изкъсо може ли да ми обясни какви са тия 73 млн лв предоставени аванси в консолидирания отчет за второ тримесечие?
                            Предполагам че Булгартабак трейдинг е авансирал нещо, но какво?

Коментар

• http://bnt.bg/bg/news/view/83192/tej...dvama_zaginali

Гадно е,но това е поредния пример,че обикновено децата плащат за греховете на родителите си.Катастрофата с Княз Кардам 2008г. е друг такъв пример.
                              Дано парите от Булгартабак стигнат на Катев да излекува дъщеричката си.За жертвите,какво да кажем...имали са лошия късмет да са на пътя на енергичния приватизатор.

Коментар

• Схемата която ЗППЦК позволява е следната:

БТХ и свързани фирми имат над 95% от БЛАБТ. Свързаните продават на БТХ само толкова акции че да мине над 90% и да придобие право на търгово за отписване. След това, по време на търговото свързаните продават на БТХ акциите си, дори и той да предлага несправедливо ниска цена, защото са свои хора. БТХ излиза и казва, ето нашето търгово е прието от над 50% от миноритарите и вече имаме 95-98%. Така останалите миноритари губят акциите си, БТХ им ги купува принудително дори и те да не са съгласни с несправедливо ниската цена!
                                Така и КФН си измива ръцета казвайки - ами цената явно е справедлива. Ето над 50% от миноритарите я удобряват и приемат
                                Добрият, стар Батя

Коментар

Working...
                                X