IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тея ментят нещо в очетите Нека видиме годишния дали ще има изненадки
    Който се нагрухал да му мисли репата почнаха парят..

Коментар

• Булгартабак-холдинг АД
      Общо събрание на акционерите

Булгартабак-холдинг АД-София (57B) свиква ОСА на 31.03.2016 год. от 11.00 ч. в гр. София, ул. Граф Игнатиев 62, при следния дневен ред:

На единственото до този момент ОСА да имам желание да отида и да нямам акции в законовия срок за купуване...
      Ще има ли някой да ходи там....

Коментар

• Спомних си ,че преди Цветан Василев да избяга в Белград как отправи директни обвинения към шишко,че източва дружеството и са имали конфликт за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнение
          Няма връзка с Булгартабак, близкия изток е голям не е една страна.
          Да си чул Марлборо или Ротманс да се отказват от продажби

мирише на лъжа
          Кратко и съдържателно.
          Събитията са гарнирани с лъжи и прикриване на информация.
          Самото обръщение на БТ беше меко казано глуповато: Понеже Прокопиев уронвал техния престиж съз злонамерени и неверни приказки, те спирали износа за Бл. Изток.
          Що за логика?!

Ами тогава вероятно има някакво основание да се съмняваме, че производството на БТ заминава по напълно легален начин към Бл. Изток, но оттам нататък (или пътьом) се случват някакви следващи съмнителни действия. Основният въпрос е: по чия инициатива и в чий интерес са тези действия.

Друг интересен момент. В понеделник Борисов на гости в Нова каза дословно: На срещи със службите на Турция се констатира, че ние (ставаше дума за БТ) не правим контрабанда за Турция. Те го твърдят, каза той, не го твърдим ние.

Кой изрича неистини?

Коментар

• Опаааа.
            Санкции за Булгартабак по приватизационния договор не се предвиждат засега
            24 Март 2016 10:41
            Проверка на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол в тютюневата фабрика „София БТ" е установила, че отдел „Логистика" извършва дейност. Синдикалните организации също са потвърдили, че част от функциите на предприятието се осъществяват. Това каза в интервю за БНР директорът на Агенцията за приватизация Емил Караниколов по повод съобщението, че Агенцията може да наложи огромна глоба на „Булгартабак", но едва догодина.

Преди седмица „Булгартабак холдинг" обяви, че може да се стигне до затваряне на софийската фабрика, а внякои медии бе съобщено, че голяма част от работещите в „София БТ" са в платен годишен отпуск. По силата на приватизационния договор, чл.4.5.1 от договора, трябва да се спре цялата дейност на дъщерното дружество, за да бъде санкциониран холдингът. Според приватизационния договор се допуска спиране на производствената и търговската дейност на дружеството или неговите дъщерни дружества за максимум 12 месеца заради ремонти, модернизация или аварии.

„Синдикатите ни представиха заповед на изпълнителния директор на предприятието, която казва, че от 1-ви април ще спре за неограничен период дейността в дружеството. Към момента, не сме в хипотеза на нарушение на приватизационния договор. На 1-ви април ще влезем отново" ,заяви Караниколов. Той уточни, че ако сега едно дружество е спряло за 6 месеца, то в следващите 5 години, които остават за действие на приватизационния договор, другите дружества, или същото това дружество, може да спре отново за 6 месеца, но не повече.

„Мажоритарният собственик на „Булгартабак" е подразделение на ВТБ, категоричен е Караниколов". Според приватизационния договор, Агенцията по приватизация има право да блокира активи на „Булгартабак", а не само на купувачите.

По думите на Караниколов, Агенцията има право да налага санкции за над 100 млн. евро, колкото е стойността на приватизационната сделка, ако дружеството прекрати дейността си преди да са изминали 10 години от сключването на сделката.

Във вторник от ръководството на дружеството са заявили че „ще предприемат всички действия за възстановяване на част от производствените линии", обясни Караниколов. Той не уточни срокът, в който да бъде възстановено производството, но това означава, че би трябвало да възстановят и част от работниците.

„Задълженията за трудова заетост и за разходи на труд са изтекли още през 2014-а г. и холдингът има право на съкращения. Но тези съкращения не трябва да водят до прекратяване на дейност на дружеството", обобщи директорът на Агенцията по приватизация Емил Караниколов. Той подчерта, че до момента "Булгартабак" е работило на печалба и дори е увеличавало служителите си и възнагражденията им. Караниколов отказа да коментира мотивите на дружеството да спре износа за Близкия изток, поради което се налагало затваряне на софийската фабрика.
            http://www.infostock.bg/infostock/co...vizhdat-zasega

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
              Прекалено много разчиташ на Фондовете-и Корпа беше 70лв. сега колко-ще вдигнат други акции и ще балансират.Страха тука е с дебелия-където се появи и излезне-всичко фалира.

Не разчитам на никого....
              Разчитам на себе си....
              Три дни след информациянта за проблеми с Корп и бъдещ фалит , стоеше поръчка за 15 К купува....на 70 лв ...
              какво корп ,който е искал е продал .... който не е искал сега на стотинка, аз си купих 10 акции на 50 ст. и сега имам за колекцията си..... можех да ги продам на 2 лв ама не исках...

Коментар

• Прекалено много разчиташ на Фондовете-и Корпа беше 70лв. сега колко-ще вдигнат други акции и ще балансират.Страха тука е с дебелия-където се появи и излезне-всичко фалира.
                Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                какво петрол....
                Имам и чакам с дългосрочно купуване....или ще ходи на 4 лв или ще фалира....
                Да не е първата компания която се закрива на БФБ. да ти ги изброявам/ имал съм и в лекс и хранков и в пчб и т.н ,на три такива рискови една фалира... а другите правя трицифрена доходност ,в момента портфеила ми е с 63% повече от НГ и то благодарение на табака и Дойче банк която също чакат да фалира ,кредит суиз -също само Коба не е още фалирана /.....да съм казвал че имам свръх очаквания.....това става тук като това с негрите....купувам ефтино , продавам по скъпо .....
                не може да минават пакети на 66 лв на БТХ аъ на маркета на 40 лв...може но само кадето офцете са повече от инвеститорите и спекулантите....
                Алианц е направил баланса на 50 лв а сега гагарин е на 40 лв а възможно ли е гагарин и табака да са на 40 ...или единия требва да ес качи с по 6,8 лв или другия да падне....
                Нарича се паника....
                Не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
                  Погледни Петрол, сети се за Табака. Историята ми изглежда същата. Не е препоръка за нищо.
                  какво петрол....
                  Имам и чакам с дългосрочно купуване....или ще ходи на 4 лв или ще фалира....
                  Да не е първата компания която се закрива на БФБ. да ти ги изброявам/ имал съм и в лекс и хранков и в пчб и т.н ,на три такива рискови една фалира... а другите правя трицифрена доходност ,в момента портфеила ми е с 63% повече от НГ и то благодарение на табака и Дойче банк която също чакат да фалира ,кредит суиз -също само Коба не е още фалирана /.....да съм казвал че имам свръх очаквания.....това става тук като това с негрите....купувам ефтино , продавам по скъпо .....
                  не може да минават пакети на 66 лв на БТХ аъ на маркета на 40 лв...може но само кадето офцете са повече от инвеститорите и спекулантите....
                  Алианц е направил баланса на 50 лв а сега гагарин е на 40 лв а възможно ли е гагарин и табака да са на 40 ...или единия требва да ес качи с по 6,8 лв или другия да падне....
                  Нарича се паника....
                  Не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
                    Погледни Петрол, сети се за Табака. Историята ми изглежда същата. С двата крака в батака. Не е препоръка за нищо.
                    Това изглежда доста смешно. Петрол си беше ни живо - ни умряло от край време покрай борбата за власт там, яко в дългове и изобщо неясни перспективи. БТХ е доста печеливша компания с неособено високи дългове. Само бъдещето ще покаже, но както обикновено ситуацията зависи до голяма степен от мажото.

Коментар

мирише на лъжа
                      Това, че Близкият изток е голям е без значение. Важно е какво пише за финансирането на ПКК в докладите на турските служби. Ако навържеш събитията в българския, ако можем да го наречем политически живот последните 4 месеца, започвайки с изгонването на Местан, забраната за влизане в Турция на български политици и дейността на НСО по охраната на пеев, може да си направиш изводите. И един съвет от мен - когато в една компания (независимо дали е публична или не) са замесени български политици постарай се да нямаш отношения с тази компания.

Коментар

• Булгартабак няма да фалира (аналогията с петрол и ктб не е на място, освен че играчите са същите ), но просто резултатите му ще са други, съответно цената на акциите се променя.

Пазара си реагира съвсем адекватно, не знам какво ревете, освен защото губите пари де

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

моа ли да ти кажа защо.... ще си издам част от стратегията но....може да научиш нещо.-...
                          Нищо лично ,заради такива ........ като теб....
                          Ако кажа че са зле ,то е истина от пресата се вижда ако кажа че са добре от отчетите се вижда и дивидента...
                          Аз купувам и продавам в мътна вода....
                          купувах БТХ на 47 и продавах на 55....
                          Купувах Гагарин на 40 и го продавах на 44-45...
                          Сега купувам на 45 - булгартабак а ти ми пишеш че не ми върви.....
                          щом така смяташ....аз смятам чуе ще има Търгово на 66 лв и алианц ще купува до 50 в гагарин...
                          Не е препоръка....
                          Погледни Петрол, сети се за Табака. Историята ми изглежда същата. С двата крака в батака. Не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение
                            Защото Ергоган каза това:
                            "Тези, които стоят от нашата страна в борбата с тероризма, са наши приятели. Тези на отсрещната страна са наши врагове“

мирише на лъжа

Коментар

И защо да се оказват от продажби в близкия изток ?! Това меко казано мирише на лъжа
                              Ако наистина 80 процента от продажбите им са за близкия изток то какво излиза.....по добре да фалираме отколкото да петним името,,,,,доста наивно е да се вярва на това!

Коментар

И защо да се оказват от продажби в близкия изток ?! Това меко казано мирише на лъжа
                                Защото Ергоган каза това:
                                "Тези, които стоят от нашата страна в борбата с тероризма, са наши приятели. Тези на отсрещната страна са наши врагове“

Коментар

Working...
                                X