If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
...мисля , че отчетът е отвратителен за дружество , чиито акции са толкова високо оценени... същевремeнно зная , че това няма да попречи да видим още по високи нива...
Изцяло подкрепям xkm - но нека не пропускаме факта, че и двамата основни играчи по позицията вече няколко седмици разтоварват.
Платили са си данъците за миналата година през март и заради това са на загуба това тримесечие, а следващото няма да имат данъци за плащане за разлика от Емка, които не са си платили данъците през март и вероятно второто тримесечие ще имат доста по малко печалба в отчета.
Декот:
Д. Печалба преди облагане с данъци 72 71 V. Разходи за данъци 217 370
1.Разходи за текущи корпоративни данъци
върху печалбата 238 213
Емка:
Д. Печалба преди облагане с данъци 757 190
V. Разходи за данъци 0 0
1.Разходи за текущи корпоративни данъци
върху печалбата 0 0
Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
72 хил. е сумата записана в балансовия отчет в графата за текуща печелба. Аз обаче винаги съм си мислил, че там се записва печалбата след облагане с данъци. Например за БТК е точно така!? Благодаря ви!
Не съм специалист, Дан и моля някой да ме поправи ако греша. Като от печалбата от дейността, което е различно от крайния финансов резултат се извади разходите за данъци се получава точно загуба от 145 хил. Т.е. 72(печалба от дейността или оперативна печалба) - 217(разходи за данъци)= - 145 хил.(краен резултат може да +, може и да е -). Не съм сигурен 100%, а 90% и мисля, че объркването идва от разликата между печалба от дейността и краен финансов резултат(печалба или загуба). Не съм сигурен, но сметката ми се струва вярна. Нека някой каже дали съм на прав път?
И моите познания не са огромни особенно по счетоводство, но мисля, че 72 хил. е печалба само от дейността преди облагане с данъци и разни други налози. Като ги извадиш тях от 72 хил получаваш загубата от около 145 хил. Като цяло това е доста по-добре от миналата година по това време, но има какво още да се желае и то ще дойде до края на лятото.
Не разбирам защо в статията в Инвестора се казва, че Декотекс е обявил 145 хил. лв. загуба за тримесечието, а в отчета виждам в графата за текуща печелба сумата от 72 хил.лв.? Ще бъда благодарен, ако някой обясни къде греша, защото съвсем си обърках самоуките понятия в областта на счетоводството)
...мисля , че отчетът е отвратителен за дружество , чиито акции са толкова високо оценени... същевремeнно зная , че това няма да попречи да видим още по високи нива...
Тук сме само нагоре, очаквам яка подкрепа след сплит-а. Отчета е добър и то много и мисля,че 6месечният ще е страхотен. Всичко върви по план. Очаквам до Август нива от около 65-70 лв или там равностойността след сплита. Дерзайте колеги!
Коментар