IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Декотекс АД (4DE / DEKOT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Оппа, 2700
    Това крос ли беше или глътнаха пакета?
    Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• То Райфа май са готови ))))))))))!

иначе Отчета не е лош / за този който знае да го чете)))? /, а най-важното е, че Мажоритаря търси Публичност !!
      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Май и часът на ДЕКОТ ще удари скоро, да го глътне някой до 60

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm
          ...мисля , че отчетът е отвратителен за дружество , чиито акции са толкова високо оценени... същевремeнно зная , че това няма да попречи да видим още по високи нива...
          Изцяло подкрепям xkm - но нека не пропускаме факта, че и двамата основни играчи по позицията вече няколко седмици разтоварват.

Коментар

• Платили са си данъците за миналата година през март и заради това са на загуба това тримесечие, а следващото няма да имат данъци за плащане за разлика от Емка, които не са си платили данъците през март и вероятно второто тримесечие ще имат доста по малко печалба в отчета.
            Декот:
            Д. Печалба преди облагане с данъци 72 71 V. Разходи за данъци 217 370
            1.Разходи за текущи корпоративни данъци
            върху печалбата 238 213

Емка:
            Д. Печалба преди облагане с данъци 757 190
            V. Разходи за данъци 0 0
            1.Разходи за текущи корпоративни данъци
            върху печалбата 0 0

Коментар

• 72 хил. е сумата записана в балансовия отчет в графата за текуща печелба. Аз обаче винаги съм си мислил, че там се записва печалбата след облагане с данъци. Например за БТК е точно така!? Благодаря ви!

Коментар

• Софикс, става въпрос за ред 34. Моля те, изясни въпроса и дали тълкувам правилно?

Коментар

• ..

Коментар

• Не съм специалист, Дан и моля някой да ме поправи ако греша. Като от печалбата от дейността, което е различно от крайния финансов резултат се извади разходите за данъци се получава точно загуба от 145 хил. Т.е. 72(печалба от дейността или оперативна печалба) - 217(разходи за данъци)= - 145 хил.(краен резултат може да +, може и да е -). Не съм сигурен 100%, а 90% и мисля, че объркването идва от разликата между печалба от дейността и краен финансов резултат(печалба или загуба). Не съм сигурен, но сметката ми се струва вярна. Нека някой каже дали съм на прав път?

Коментар

• Jasson, благодаря ти , но не ми се връзва. Моля някой знаещ да сподели опита си!

Коментар

• И моите познания не са огромни особенно по счетоводство, но мисля, че 72 хил. е печалба само от дейността преди облагане с данъци и разни други налози. Като ги извадиш тях от 72 хил получаваш загубата от около 145 хил. Като цяло това е доста по-добре от миналата година по това време, но има какво още да се желае и то ще дойде до края на лятото.

Коментар

• Не разбирам защо в статията в Инвестора се казва, че Декотекс е обявил 145 хил. лв. загуба за тримесечието, а в отчета виждам в графата за текуща печелба сумата от 72 хил.лв.? Ще бъда благодарен, ако някой обясни къде греша, защото съвсем си обърках самоуките понятия в областта на счетоводството)

Коментар

• I az mislja 4e 6te vidim po visoki niva. Polojenieto prili4a na ORGH

Коментар

• ...мисля , че отчетът е отвратителен за дружество , чиито акции са толкова високо оценени... същевремeнно зная , че това няма да попречи да видим още по високи нива...

Коментар

• Тук сме само нагоре, очаквам яка подкрепа след сплит-а. Отчета е добър и то много и мисля,че 6месечният ще е страхотен. Всичко върви по план. Очаквам до Август нива от около 65-70 лв или там равностойността след сплита. Дерзайте колеги!

Коментар

Working...
                                X