If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Няма логика. Сравнявахме с Албена - виж по-долу, Пасханец.
Пакар че като гледаме примерите на Химко и петрол - всичко може.
Де ще ти търся покстът след една година? Ако стане, ще ми го напомниш.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Dalgouhia aristokrat
SFARM shte udari 8 leva!
Imp - struva mi se 4e tuk malko greshite. Pro4etete tozi moi post dogodina po tova vreme i shte vidite kak SFARM e stanala na cenite na PAMPO v momenta.
Ами, да ти кажа, на тяхно място и аз щях да.
Мене не ми пука - моите акции в Софарма са малко и са ми безплатни.
Коментар
Огнян Донев
SFARM shte udari 8 leva!
Абе шемети не виждате ли, че мажоритаря се спуква да продава на тия нива. Всъщност продава още от 4,50лв. за акция! Според вас кой е по в час с переспективите пред компанията Вие или Оги Донев???
Добър анализ, равновесие, но имай впредвид, че разширението на Албена В РАМКИТЕ на новосъздадените бази едва-едва започнало е. А с влизането ни в ЕС, конкуренцията за Софарма ще се увеличи.
Иначе и аз като тебе харесвам и двете компании.
Коментар
BillWilliamsFan
SFARM shte udari 8 leva!
Nikoj znae li kolko e normata na pechalba ot farmaceftikata v bg-to? Shte vi kaja - 200 -250%
Албена постоянно инвестира през последните години, но разширяването на капацитета и се отразява в по-слаба степен на печалбата и. В същото време Софарма работи с доста добър марж на печалбата и евентуален ръст на продажбите през 2005 поради по-добрата дистрибуция би трябвало да се отрази и на печалбата и. И туризмът и пазарът на лекарства в България се развиват доста добре, но досега Софарма не се е възползвала в пълна степен от това положително развитие в същото време лекарствата и са в по долен ценови сегмент спрямо чуждите конкуренти, а всички знаем кои са най-големите потребители на лекарства в България.Това е по-скоро в рамките на пожеланията, но потенциалът и за печалба е доста добър и само от управлението и зависи дали това ще се отрази и в отчетите. А Албена ми харесва защото няма изненади, въпреки че цената и за момента е доста висока, което може да доведе и до изненади. За да си повиши възвращаемостта към СК Албена би трябвало значително да увеличи дълга и да започне да работи с парите на другите, поне това е нормална практика в повечето туристически дружества по света, а тя е по рентабилна от доста международни вериги така че до известна степен и това оправдава увеличението на дълга и.
Значи Софарма е по-голям балон от Албена... но с неголяма разлика. Но Албена има по-голям потенциал за растеж - с развитието на новите 2 бази.
Мерси за инфото.
Коментар