IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SFARM ще удари 8 лв!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• SFARM shte udari 8 leva!

OK si

Коментар

Няма логика. Сравнявахме с Албена - виж по-долу, Пасханец.
      Пакар че като гледаме примерите на Химко и петрол - всичко може.
      Де ще ти търся покстът след една година? Ако стане, ще ми го напомниш.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Imp - struva mi se 4e tuk malko greshite. Pro4etete tozi moi post dogodina po tova vreme i shte vidite kak SFARM e stanala na cenite na PAMPO v momenta.

Коментар

Искам да кажа, че и аз бих продавал на мястото на мажоритарят.

Коментар

Ами, да ти кажа, на тяхно място и аз щях да.
            Мене не ми пука - моите акции в Софарма са малко и са ми безплатни.

Коментар

Абе шемети не виждате ли, че мажоритаря се спуква да продава на тия нива. Всъщност продава още от 4,50лв. за акция! Според вас кой е по в час с переспективите пред компанията Вие или Оги Донев???

Коментар

Добър анализ, равновесие, но имай впредвид, че разширението на Албена В РАМКИТЕ на новосъздадените бази едва-едва започнало е. А с влизането ни в ЕС, конкуренцията за Софарма ще се увеличи.
                Иначе и аз като тебе харесвам и двете компании.

Коментар

Nikoj znae li kolko e normata na pechalba ot farmaceftikata v bg-to? Shte vi kaja - 200 -250%

Коментар

Албена постоянно инвестира през последните години, но разширяването на капацитета и се отразява в по-слаба степен на печалбата и. В същото време Софарма работи с доста добър марж на печалбата и евентуален ръст на продажбите през 2005 поради по-добрата дистрибуция би трябвало да се отрази и на печалбата и. И туризмът и пазарът на лекарства в България се развиват доста добре, но досега Софарма не се е възползвала в пълна степен от това положително развитие в същото време лекарствата и са в по долен ценови сегмент спрямо чуждите конкуренти, а всички знаем кои са най-големите потребители на лекарства в България.Това е по-скоро в рамките на пожеланията, но потенциалът и за печалба е доста добър и само от управлението и зависи дали това ще се отрази и в отчетите. А Албена ми харесва защото няма изненади, въпреки че цената и за момента е доста висока, което може да доведе и до изненади. За да си повиши възвращаемостта към СК Албена би трябвало значително да увеличи дълга и да започне да работи с парите на другите, поне това е нормална практика в повечето туристически дружества по света, а тя е по рентабилна от доста международни вериги така че до известна степен и това оправдава увеличението на дълга и.

Коментар

Както казваше Терминаторът:

Защо.

Коментар

реално погледнато печалбата на Софарма има по-голям потенциал за растеж макар че и на мен албена ми харесва повече

Коментар

Значи Софарма е по-голям балон от Албена... но с неголяма разлика. Но Албена има по-голям потенциал за растеж - с развитието на новите 2 бази.
                          Мерси за инфото.

Коментар

RE: Imperator - Pechalba na Sofarma'

Pechalbata sled danaci e okolo 22,5 mln. lv, t.e. nad 33,4 stotinki na akcia! Not so bad, indeed!

Коментар

Покри се... Колегите, някой ще каже ли печалбата на Софарма?

Коментар

Опитът, къде си? Дали Софарма има 27 000 000 годишна печалба, та да е "надута" колкото Албена?
                                Дайте данни, колегите!!!

Коментар

Working...
                                X